Sport

FCSB – Farul Constanţa 2-1, în etapa 4 din play-off a SuperLigii. „Roș-albaștrii” incendiază lupta la titlu. Cum arată clasamentul

FCSB a câștigat cu 2-1 partida de pe teren propriu cu liderul Farul, din etapa 4 a play-off-ului, și a aruncat în aer lupta la titlu în SuperLiga.
17.04.2023 | 22:20
FCSB  Farul Constanta 21 in etapa 4 din playoff a SuperLigii Rosalbastrii incendiaza lupta la titlu Cum arata clasamentul
FCSB a reintrat puternic în lupta la titlu după victoria 2-1 în fața Farului. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
17-04-2023
19:30

Cum arată clasamentul din play-off-ul SuperLigii după FCSB – Farul 2-1

FCSB a relansat spectaculos lupta la titlu în SuperLiga după victoria obținută pe teren propriu cu 2-1 în fața liderului Farul Constanța, în etapa 4 a play-off-ului.

În urma acestui succes, echipa antrenată de Elias Charalambous s-a apropiat la doar două puncte de constănțeni și la unul singur de campioana CFR Cluj. Iar săptămâna viitoare ar putea urca cel puțin o poziție, deoarece primele două clasate vor juca între ele.

Nici FCSB-ul nu are un meci ușor, se va deplasa în Giulești pentru derby-ul cu Rapid, însă la ce formă arată giuleștenii în ultima perioadă o victorie e de luat în seamă.

play off
Clasament play-off SuperLiga
17-04-2023
17:31

FCSB - Farul Constanţa 2-1 (Compagno 35 pen., Fl. Coman 46 / Sali 52)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final.

Min. 77: Kiki aruncă lung de la margine, Băluță prelungește cu capul, iar Casap trimite peste poartă dintr-o poziție ideală.

Min. 60: Mingea șutată de Olaru din careu e deviată de un fundaș constănțean și se duce în corner.

Min. 52: GOOOL Farul! Șutul lui Mazilu din careu este blocat de Tamm, mingea sare la Enes Sali, care înscrie cu toată opoziția lui Târnovanu.

Min. 46: GOOOL FCSB! Florinel Coman primește o minge în careul advers, păcălește trei adversari și înscrie cu un șut plasat din 7-8 metri.

Min. 42: Coman pătrunde pe stânga, centrează în careu, Compagno reia cu capul, însă Aioani reține.

Min. 40: Alibec șutează violent de la peste 20 de metri, Târnovanu respinge greu în corner.

Min. 35: GOOOL FCSB! Compagno transformă lovitura de pedeapsă, deși Aioani ghicise colțul.

Min. 33: Tavi Popescu se plimbă cu mingea prin careului Farului, este deposedat la un moment dat de Kiki, dar fundașul oaspeților îi dă peste picioare când încearcă să degajeze. Aflat aproape de fază, Istvan Kovacs lasă jocul să continue, însă este atenționat din camera VAR, revede faza pe monitor și dictează penalty.

Min. 21: Centrare Sorescu de pe dreapta, Compagno îi ia fața lui Olaru și trimite cu capul, Aioani reține.

Min. 14: Șut șutează superb de la 20 de metri, Aioani respinge în corner.

Min. 5: Louis Munteanu șutează din afara careului, peste poartă.

Min. 3: Borza scapă în careu pe stânga, după o pasă a lui Alibec, dar șutează pe lângă poartă.

Min. 1: A început partida.

17-04-2023
16:04

Echipele de start la FCSB - Farul

Au apărut echipele de start la FCSB – Farul. Așa cum Gigi Becali anunțase deja, Florinel Coman, Tavi Popescu și Joonas Tamm sunt titulari la gazde.

FCSB: Târnovanu – Sorescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru, Ad. Șut, Edjouma – Oct. Popescu, Compagno, Fl. Coman. Rezerve: A. Vlad – Miculescu, I. Cristea, Omrani, Ov. Popescu, Oaidă, Pantea, Radaslavescu. Antrenor: Elias Charalambous

Farul: Aioani – Boli, Larie, Kiki, Borza – Artean, Nedelcu, Grameni – Alibec, L. Munteanu, Mazilu. Rezerve: Buzbuchi – Sîrbu, M. Popescu, Marins Silva, Băluță, N. Popescu, Sali, Casap, Mateus. Antrenor: Gheorghe Hagi

Meciul FCSB – Farul Constanţa are loc luni, 17 aprilie, cu începere de la ora 20:30, în cadrul etapei 4 din play-off-ul SuperLigii. Este un meci crucial în lupta pentru titlu. Cu o victorie acum, FCSB ar veni la doar două puncte de dobrogeni care sunt pe primul loc, iar etapa viitoare ar urma meciul Farul – CFR Cluj, FCSB rămânând în Capitală pentru derby-ul cu Rapid, pe Giuleşti.

Unde se joacă meciul FCSB – Farul Constanţa, în etapa 4 din play-off a SuperLigii

Confruntarea FCSB – Farul Constanţa se desfăşoară luni, 17 aprilie, de la ora 20:30, pe „Arena Naţională” din Capitală şi interesul în jurul meciului, în pofida vremii nefavorabile, este absolut fantastic. Toate pronosticurile merg spre ideea că vor fi peste 20.000 de oameni în tribune.

ADVERTISEMENT

Evident, numărul covârşitor de fani va fi de partea FCSB, dar vor ajunge la stadion şi suporteri veniţi de la Constanţa şi din judeţul Constanţa. Cum, de regulă, cu fanii Farului incidentele au fost foarte rare la meciurile acestei echipe, este de aşteptat să avem parte de o atmosferă de mare eveniment pe Arena Naţională.

Cine transmite la TV partida FCSB – Farul Constanţa

Partida FCSB – Farul Constanţa se joacă luni, 17 aprilie, de la ora 20:30, pe „Arena Naţională” din Bucureşti, în etapa 4 din play-off-ul SuperLigii. Ea va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe posturile TV Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Bucureşti, este o vreme închisă pe tot parcursul zilei şi chiar aproape al întregii săptămâni, cu permanent risc de precipitaţii şi chiar de descărcări electrice. Este foarte posibil să plouă chiar şi pe perioada desfăşurării partidei şi nu se ştie dacă se va folosi acoperişul retractabil. Maxima zilei va fi de 12 grade iar la ora jocului de 8-9 grade. Istvan Kovacs, cel mai bun arbitru român, va conduce acest meci.

Ce absenţe există în întâlnirea FCSB – Farul Constanţa

De mult nu a mai stat FCSB atât de bine la capitolul probleme de lot. Practic, în afara lui Panţâru, care nu se ştie dacă va mai putea vreodată juca fotbal, toţi jucătorii sunt la dispoziţia antrenorului cipriot Elias Charalambous. Şi Octavian Popescu şi Omrani sunt în pefectă condiţie fizică şi pot juca lejer chiar şi 90 de minute.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi continuă să aibă două absenţe importante, una în apărare şi alta la mijloc. Nu i s-au refăcut fundaşul central Mihai Popescu şi va juca din nou Kevin Boli lângă Larie şi închizătorul Tudor Băluţă. Farul va folosi în continuare un sistem ofensiv, cu trei atacanţi, Munteanu, Mazilu şi Alibec, semn că nu vine să se apere.

Cote la pariuri la jocul FCSB – Farul Constanţa

Dobrogenii au câştigat recent pe acest stadion, în sezonul regulat, într-un final absolut nebun, dar acest lucru pare a nu conta pentru casele de pariuri, care acordă cota de 2,00 sau chiar de 1,90 pentru victoria FCSB. Farul are cotă de 3,90 sau 4,00 pentru a repeta rezultatul recent. Şansă dublă 1X are cotă de 1,25 sau 1,30, iar şansă dublă X2 cotă 1,70 sau chiar 1,80. Gol marcat FCSB are 1,25 iar golul Farului cotă 1,45.

ADVERTISEMENT

Nu sunt multe meciuri între cele două echipe după ce în 2021 Farul s-a unit cu Viitorul Constanţa sub numele brand-ului oraşului şi al judeţului. De două ori, acum în sezonul regulat, cu 3-2, goluri marcate în prelungiri şi în 2021 au învins oaspeţii, anul trecut a fost 2-0 la Bucureşti pentru FCSB.

ADVERTISEMENT