Sport

FCSB, Farul și Sepsi și-au amânat partidele din etapa a 5-a. Cum arată programul

FCSB, Farul și Sepsi, echipele românești din cupele europene, și-au amânat meciurile din etapa a 5-a a SuperLigii. Cum arată programul complet al rundei.
04.08.2023 | 19:48
FCSB Farul si Sepsi siau amanat partidele din etapa a 5a Cum arata programul
FCSB, Farul și Sepsi și-au amânat partidele din etapa a 5-a din SuperLiga. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

FCSB, Farul și Sepsi s-au calificat în turul al treilea preliminar al UEFA Conference League. Cele trei formații și-au amânat partidele din etapa a 5-a a SuperLigii, situate între meciurile din cupele europene. Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat programul complet al rundei cu numărul 5 din campionat.

FCSB, Farul și Sepsi și-au amânat partidele din etapa a 5-a

Trei din cele patru echipe românești din turul al doilea preliminar al UEFA Conference League au mers mai departe. CFR Cluj a fost eliminată de Adana Demirspor, scor 2-3 la general. FCSB, Farul și Sepsi au solicitat amânarea partidelor din etapa a 5-a a campionatului, iar cererea a fost aprobată de LPF.

ADVERTISEMENT

Astfel, duelurile FC Hermannstadt – FCSB, CFR Cluj – Sepsi și Farul Constanța – UTA Arad vor avea loc la o dată stabilită ulterior. LPF a revenit cu un comunicat prin care oferă explicații referitoare la amânarea celor trei partide. „Având în vedere:

– rezultatele înregistrate la data de 03.08.2023, în turul al 2-lea al Conference League, de către cele trei cluburi membre ale Ligii Profesioniste de Fotbal (FCV Farul Constanța, FC FCSB și ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe), la solicitarea cluburilor

ADVERTISEMENT

– solicitarea comună a cluburilor membre LPF din data de 04.08.2023, de reprogramare a jocurilor contând pentru etapa a 5-a a Superligii, în datele de 12 și 13 august și asumarea disputării jocurilor fără jucători ce vor fi convocați la loturile naționale

– dorința Ligii Profesioniste de Fotbal de a sprijini cu tot ce este posibil, parcursul cluburilor membre spre calificarea în grupele UEFA Europa Conference League

ADVERTISEMENT

– discuțiile purtate de reprezentanții LPF cu reprezentanții partenerilor de drepturi media, se decide reprogramarea partidelor contând pentru etapa a 5-a Superliga: FC Hermannstadt – FCSB, CFR 1907 Cluj – Sepsi OSK Sf. Gheorghe, Farul Constanța – UTA Arad, la date ce vor fi ulterior comunicate.

Felicităm cele trei cluburi pentru performanța înregistrată până acum în competiția europeană și vă asigurăm de întregul nostru sprijin pentru calificarea în grupele UEFA Europa Conference League”, se arată în comunicatul emis de LPF.

ADVERTISEMENT

Programul celor de la FCSB, Farul și Sepsi în perioada următoare

FCSB, Farul și Sepsi mențin steagul sus pentru România în cupele europene. Vicecampioana o înfruntă pe FC Nordsjaelland în turul 3 preliminar al UEFA Conference League. Meciul tur va avea loc joi, 10 august, iar returul este programat să se dispute o săptămână mai târziu.

Situația este similară pentru Farul, care se duelează cu Flora Talinn pentru calificarea în play-off-ul Conference League, dar și pentru Sepsi care o înfruntă în „dublă” manșă pe FC Aktobe, din Kazakhstan. În acest weekend, FCSB joacă pe teren propriu cu CFR Cluj în etapa a patra a SuperLigii, în timp ce Farul evoluează în deplasare cu Petrolul Ploiești.

Nu în ultimul rând, Sepsi evoluează luni la Sf. Gheorghe cu Oțelul Galați. Pentru pregătirea meciurilor din cupele europene, toate cele trei formații și-au amânat partidele din etapa a 5-a a SuperLigii.

Programul complet al etapei a 5-a din SuperLiga

Etapa a 5-a din SuperLiga este deschisă de duelul FCU 1948 Craiova – FC Voluntari, vineri, 11 august, ora 20:30. Cele două formații reeditează barajul din play-out-ul pentru UEFA Conference League din sezonul trecut. Oltenii s-au calificat dramatic în finala play-off-ului după loviturile de departajare.

Runda cu numărul 5 din SuperLiga continuă sâmbătă, 12 august, cu duelurile Oțelul Galați – U Cluj, ora 18:30 și Poli Iași – Universitatea Craiova, ora 21:30. Rapid și Petrolul joacă duminică, 13 august, singurul meci al zilei de la ora 21:30. Etapa este închisă luni, 14 august, ora 20:30 de duelul Dinamo – FC Botoșani.

Programul etapei a 5-a din SuperLiga:

Vineri, 11 august

  • FCU 1948 Craiova – FC Voluntari, ora 20:30

Sâmbătă, 12 august

  • Oțelul Galați – U Cluj, ora 18:30
  • Poli Iași – Universitatea Craiova, ora 21:30

Duminică, 13 august

  • Rapid – Petrolul, ora 21:30

Luni, 14 august

  • Dinamo – Botoșani, ora 20:30

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 2,18 este cota pentru „GG și peste 2,5 goluri” la meciul FCSB – CFR Cluj

ADVERTISEMENT