Fotbal intern

FCSB, în pericol să rateze cupele europene! Scenariul care îi poate da fiori lui Gigi Becali + locul 4 din campionat ar putea să nu mai ducă în Europa League

25.02.2020 | 23:51
FCSB, în pericol să rateze cupele europene! Scenariul care îi poate da fiori lui Gigi Becali + locul 4 din campionat ar putea să nu mai ducă în Europa League
FCSB, în pericol să rateze cupele europene! Scenariul care îi poate da fiori lui Gigi Becali + locul 4 din campionat ar putea să nu mai ducă în Europa League (sursă foto: sportpictures.eu)
ADVERTISEMENT

FCSB a intrat de pe locul 4 în play-off, iar obiectivul lui Gigi Becali este câştigarea titlului de campioană României. Cu toate acestea, formaţia roş-albastră este în pericol să rateze cupele europene, ceea ce ar însemna o lovitură grea pentru patronul echipei. FANATIK îţi prezintă scenariul de coşmar prin care FCSB ar putea să stea acasă în sezonul 2020-2021.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – FCSB: 2,27 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici mai multe cote!


Cum poate rata FCSB cupele europene în sezonul 2020-2021

Locul 4, ocupat de FCSB în startul play-off-ului, nu duce în cupele europene, astfel că formaţia roş-albastră are nevoie să urce pe podium sau să câştige Cupa României pentru a obţine biletele de Europa.

ADVERTISEMENT

FCSB ar putea să rateze cupele europene dacă echipa termină sub locul 3 în campionat şi nu reuşeşte să câştige Cupa României. A doua competiţie internă a ajuns în faza sferturilor de finală, iar echipa lui Vintilă se va deplasa pe terenul lui Hermannstadt pentru a obţine calificarea în semifinale.

U Craiova şi FCSB sunt singurele echipe din play-off care vor juca în sferturile de finală din Cupa României, echipe care au la îndemână mai multe variante pentru calificarea în cupele europene. Academica Clinceni, Dinamo, Poli Iaşi, Hermannstadt, Petrolul Ploieşti şi Sepsi Sfântu Gheorghe sunt celelalte echipe care luptă pentru al doilea trofeu intern.

ADVERTISEMENT

Vorbeam cu Mihai Stoica şi îi ziceam să luăm măcar cupa, ca să jucam în cupele europene” – Gigi Becali după FCSB – Chindia 1-1

FCSB are trei variante pentru calificarea în cupele europene din sezonul 2020-2021

De când Gigi Becali este patronul FCSB, formaţia roş-albastră nu a ratat niciodată prezenţa în competiţiile din Europa. În prezent, FCSB are trei variante la îndemână pentru calificarea în cupele europene din sezonul 2020-2021.

Varianta 1: FCSB termină pe unul dintre locurile 1, 2 sau 3, ceea ce înseamnă că vicecampioana României va merge în turul 1 preliminar din Liga Campionilor, dacă va câştiga campionatul, sau în acelaşi tur din Europa League, în cazul în care prinde una dintre celelalte poziţii de pe podium.

ADVERTISEMENT

Varianta 2: FCSB câştigă Cupa României, trofeul care o duce în turul 1 preliminar din Europa League. În acest scenariu, formaţia roş-albastră poate trimite în cupele europene echipa care termină pe locul 4 în campionat, doar dacă jucătorii lui Bogdan Argeş Vintilă ocupă una dintre poziţiile de pe podium.

Varianta 3: FCSB termină play-off-ul pe locul 4, iar U Craiova câştigă Cupa României. Pentru acest scenariu, echipa patronată de Gigi Becali are nevoie ca oltenii să se claseze pe podium, ceea ce ar însemna că formaţia din Bănie are deja asigurat locul în Europa League.

ADVERTISEMENT

Locul 4 a dus în cupele europene în ultimele două sezoane

După sezonul 2016-2017, când România dădea cinci echipe în cupele europene, competiţiile interne au doar patru locuri pentru Liga Campionilor (locul 1) şi Europa League (locurile 2 şi 3 + câştigătoarea Cupei României).

În sezonul 2017-2018, CFR Cluj a mers în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce FCSB, U Craiova şi Viitorul s-au calificat în Europa League. Formaţia lui Gică Hagi a ocupat locul 4 în play-off, care nu ducea în mod normal în cupele europene, dar a fost ajutată de faptul că oltenii au câştigat Cupa României.

ADVERTISEMENT

Tot CFR Cluj s-a calificat în preliminariile Ligii Campionilor după sezonul 2018-2019, în timp ce FCSB, Viitorul şi U Craiova au mers în Europa League. Oltenii, clasaţi pe locul 4, au fost ajutaţi de această dată de formaţia lui Gică Hagi, care a câştigat Cupa României şi îşi asigurase deja biletele europene.

Pentru sezonul 2019-2020, locul 4 ar putea să nu mai ajungă în cupele europene. Pentru acest scenariu este nevoie ca echipa care va câştiga Cupa României să nu-şi fi asigurat deja locul pentru Europa prin clasarea pe primele trei locuri, iar U Craiova şi FCSB sunt singurele care pot atinge această performanţă.

Ratarea cupelor europene, lovitură grea pentru Gigi Becali

UEFA a fost un adevărat sponsor pentru FCSB, iar echipa patronată de Gigi Becali a încasat 75.714.000 de euro pentru participările în cupele europene din sezonul 2006-2007 şi până în prezent. Ultimele două stagiuni, când vicecampioana a ratat prezenţa în grupele Europa League, nu au adus un plus financiar prea mare. FCSB a primit 1.920.000 de euro în ultimii doi ani.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri