Sport

FCSB – Petrolul Ploiești 4-1, în etapa 28 din SuperLiga. Victorie lejeră pentru un loc pe podium. Cum arată clasamentul

FCSB a învins clar, cu 4-1, pe Petrolul în etapa 28 a SuperLigii și a revenit pe locul 3 al clasamentului, cu un avans de două puncte față de Rapid.
02.03.2023 | 21:49
FCSB  Petrolul Ploiesti 41 in etapa 28 din SuperLiga Victorie lejera pentru un loc pe podium Cum arata clasamentul
Darius Olaru a scos penalty-ul din care Compagno a făcut 2-1 în prima repriză. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
02-03-2023
20:02

Cum arată clasamentul din SuperLiga după FCSB – Petrolul 4-1

FCSB a avut emoții în meciul cu Petrolul doar câteva minute în prima repriză, cât scorul a fost 1-1. Apoi, după ce Compagno a făcut 2-1, pe teren nu a mai existat decât o singură echipă, cea gazdă, care a făcut o bună repetiție pentru jocurile mult mai dificile care urmează.

Diferența de scor putea fi mult mai mare în favoarea formației antrenată de Mihai Pintilii, aflat în tribună la acest joc din cauza suspendării, dar imprecizia în fața porții și intervențiile excelente ale lui Vâlceanu i-au salvat pe petroliști de la dezastru.

Totuși, trebuie remarcate „dubla” lui Compagno și golul fabulos marcat de Edjouma, care au întregit spectacolul oferit de FCSB pe „Arena Națională” în fața Petrolului. Grației acestei victorii, „roș-albaștrii” au trecut din nou peste Rapid în clasament și pun presiune pe Farul și CFR Cluj, primele două clasate.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
02-03-2023
18:01

FCSB - Petrolul Ploiești 4-1 (Șut 5, Compagno 29 pen., 57, Edjouma 87 / Mathaus 9)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4: Fluier final.

Min. 87: GOOOL FCSB! Edjouma majorează diferența cu un gol fabulos, foarfecă din 6 metri.

Min. 81: Miculescu centrează în careu, Tamm reia cu capul din 7-8 metri, dar Vâlceanu are un reflex senzațional și scoate de lângă bară.

Min. 80: Vâlceanu respinge în corner șutul lui Olaru.

Min. 73: Miculescu pătrunde în careu pe stânga, preferă un șut din unghi la colțul scurt în locul unei pase în centru pentru Compagno, iar Vâlceanu respunge în corner.

Min. 57: GOOOL FCSB! Radunovic centrează perfect în mijlocul careului, de unde Compagno reia imparabil cu capul în plasă.

Min. 49: Olaru centrează perfect pentru Octavian Popescu, însă acesta reia incredibil pe lângă poartă din 3 metri.

Min. 47: Olaru centrează pe 6 metri pentru Compagno, dar lovitura de cap a acestuia este reținută de Vâlceanu.

Min. 31: Octavian Popescu șutează superb d ela 20 de metri, Vâlceanu respinge greu de lângă bară.

Min. 29: GOOOL FCSB! Compagno transformă cu siguranță lovitura de pedeapsă.

Min. 27: Olaru este faultat clar în careu de Borza și se dictează penalty.

Min. 11: Târnovanu respinge greu șutul lui Jair din afara careului.

Min. 9: GOOOL Petrolul! Corner pentru oaspeți, mingea este respinsă până la Mathaus, care reia din întoarcere de la 10-12 metri, fără speranțe pentru Târnovanu.

Min. 5: GOOOL FCSB! Gazdele deschid scorul la prima acțiune mai periculoasă prin Șut, care trimite plasat în plasă din 7-8 metri.

Min. 4: Budescu trimite puțin peste poartă dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri.

Min. 2: Budescu șutează plasat din careu, Târnovanu e atent și reține.

Min. 1: A început partida.

02-03-2023
16:34

Echipele de start la FCSB - Petrolul

Au apărut echipele de start la FCSB – Petrolul.

FCSB: Târnovanu – Sorescu, Tamm, Dawa, Radunovic – Olaru, Șut, Oct. Popescu – Cordea, Compagno, Fl. Coman. Rezerve: A. Vlad, Crețu, Miculescu, I. Cristea, Edjouma, Omrani, Ov. Popescu, Oaidă, Pantea. Antrenor: Mihai Pintilii 

Petrolul: Vâlceanu – Papp, Meijers, Mathaus – Borța, Purtic, Jair, Grozav, Țicu – Irobiso, Budescu. Rezerve: Leitner, Doua, C. Achim, Seto, Dumitru, Bratu, Tucaliuc, Rădulescu, Bucur. Antrenor: Florin Pîrvu

Meciul FCSB – Petrolul are loc joi, 2 martie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei 28 din SuperLiga și judecând după evoluțiile celor două echipe din ultimele etape pare o victorie la pas pentru bucureșteni în fața unui adversar demotivat de gravele probleme financiare existente de mai multe luni, cu neplata jucătorilor.

Unde se joacă meciul FCSB – Petrolul

Confruntarea FCSB – Petrolul se desfășoară joi, 2 martie, de la ora 20:00, pe Arena Națională din Capitală, în etapa 28 din SuperLiga. Privind prin prisma evoluțiilor celor două echipe din ultimele etape bucureștenii sunt mari favoriîi să ia toate cele trei puncte în fața unei echipe căzută mental ca urmare a serioaselor întârzieri la plata salariilor.

ADVERTISEMENT

FCSB, victorioasă etapa trecută la Pitești, este una dintre echipele care nu se pot văita de absența fanilor din tribune. În cele mai rele situații numărul acestora, exceptând pandemia, a fost de 10.000, dar de regulâ statistica aratâ între 15-20.000 de spectatori. Pentru forțele de ordine e un meci special, pentru că sunt știute ciocnirile între fanii FCSB și cei ai lupilor galbeni.

Cine transmite la TV partida FCSB – Petrolul

Partida FCSB – Petrolul se joacă joi, 2 martie, de la ora 20:00, pe Arena Națională din București, în etapa 28 din SuperLiga și va putea fi urmărită în direct pe toate cele trei posturi abilitate să difuzeze SuperLiga: Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București toată ziua de joi, 2 martie, cerul va fi închis, fără nici o perspectivă de soare, dar cu toate acestea șansele de a cădea câțiva stropi de ploaie sunt foarte redus, undeva la maxim 5 la sută. Temperatura va ajunge la amiază la 7 grade dar la ora partidei vor fi doar 3 grade. Partida a fost încredințată arbitrului Ionuț Coza din Cernica.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea FCSB – Petrolul

De multă vreme nu a mai stat așa de bine FCSB la capitolul probleme de lot.  Doar nefericitul Ionuț Panțâru este out, calvarul lui durând de aproape doi ani și existând tot mai serios intenția retragerii din activitate. Foarte probabil Iulian Cristea va fi ținut tot pe bancă, iar perechea de fundași centrali va fi alcătuită din Dawa și Tamm. Din nefericire pentru roș-albaștrii, Mihai Pintilii a fost suspendat și nu va putea sta pe bancă la acest joc.

ADVERTISEMENT

La Petrolul, care așteaptă noi acționari, după cum Vivi Răchită a dezvăluit în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA, există un singur absent, dar și acela sub semnul întrebării, pentru că fundașul Huja așteaptă verdictul medicilor pentru a putea reveni după câteva săptămâni de absență. Sunt șanse mari să consemnăm debutul fundașului Paul Papp de la Universitatea Craiova la formația ploieșteană. Antrenorul Florin Pârvu ar vrea să bage autobaza, cu o linie defensivă de cinci.

Cote la pariuri la jocul FCSB – Petrolul

FCSB este cel mai mare favorit la rubrica fotbal pentru casele de pariuri la meciurile care au loc joi, 2 martie. 1,35 au primit bucureștenii pentru cele trei puncte iar dacă ar reuși să arunce în aer toate pariurile cu o victorie lupii galbeni ar avea cota imensă de 13;00. Șansă dublă X2 ajunge la 3,80 iar un gol al prahovenilor ajunge la 2,25.

ADVERTISEMENT

Din 2015 nu a mai avut loc un meci între FCSB și Petrolul la București. Iar foarte itneresant este că ultimele patru directe jucate în Capitală au însemnat trei egaluri și o victorie a Petrolului în 2015 cu scorul de 1-0! Pentru a găsi momentul când FCSB s-a impus acasă trebuie să ne întoarcem până în 2012, pentru un 2-1.

ADVERTISEMENT