Sport

Mihai Pintilii și-a primit sentința! Ce meciuri ratează antrenorul FCSB

Mihai Pintilii a fost în cele din urmă suspendat de Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal. Câte meciuri va rata antrenorul FCSB.
27.02.2023 | 22:15
Mihai Pintilii sia primit sentinta Ce meciuri rateaza antrenorul FCSB
Mihai Pintilii nu va putea sta pe bancă la următoarele 4 meciuri ale FCSB. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

După ce Comisia De Disciplină a amânat decizia inițial în cazul lui Mihai Pintilii, antrenorul din umbră al FCSB a fost în cele din urmă suspendat.

Mihai Pintilii, suspendat patru etape. Câte etape de suspendare a primit antrenorul FCSB-ului

Mihai Pintilii nu a scăpat de suspendare și va rata ultimele trei meciuri din sezonul regulat cu Petrolul Ploiești, UTA și Sepsi Sfântu Gheorghe, precum și prima etapă din play-off, anunță gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Cei patru membri ai Comisiei de Disciplină a Federației Române de Fotbal, convocată de Lucian Burghel, au decis ca Mihai Pintilii să fie suspendat pentru următoarele patru etape.

Aceasta ar putea fi pedeapsa minimă primită de antrenor, care în acest moment ar rata derby-ul cu Rapid din play-off. Mihai Pintilii va putea constesta decizia prin recurs.

ADVERTISEMENT

Lucian Burchel a invocat faptul că Mihai Pintilii a călcat nouă prevederi din regulamentele și statutele FRF, 4 din Regulamentul Disciplinar, două din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice și 3 din Regulamentul și Statutul Antrenorului.

Mihai Pintilii va primi și o amendă mare din partea FRF

Chiar dacă Mihai Pintilii a primit o suspendare minimă, antrenorul va primi o amendă destul de mare, cuprinsă între 6.800 lei până la 13.570 lei. Cel mai probabil, sancțiunea va fi și în acest caz una mică.

ADVERTISEMENT

De altfel, un alt punct din ROAF este de asemenea extrem de explicit și practic anticipa pedeapsa primită de Mihai Pintilii: „Pot da instrucțiuni în timpul jocului doar directorul tehnic, antrenorul principal sau antrenorul secund.

În cazuri excepționale (de ex. antrenorul principal și antrenorul secund sunt suspendați), antrenorul cu portarii va avea dreptul de a da instrucțiuni în timpul jocului”, se mai arată în regulament.

ADVERTISEMENT

Astfel, Mihai Pintilii va privi din tribune următoarele meciuri extrem de importante ale FCSB-ului, iar Leo Strizu va fi cel care va îndeplini funcția de antrenor principal în continuare.


  • Cota BETANO pentru FSCB: 1,50 este cota pentru „1 solist” la meciul FCSB – Petrolul Ploiești

ADVERTISEMENT