Sport

FCSB poate reveni în Ghencea! Un om important din fotbal, sfat pentru Gigi Becali: „Să vedem dacă mai refuză CSA”

Fostul finanțator al FC Vaslui, Adrian Porumboiu, îl sfătuiește pe Gigi Becali cum poate FCSB să joace meciurile din Casa Pariurilor Liga 1 pe stadionul Ghencea.
26.04.2022 | 13:27
FCSB poate reveni in Ghencea Un om important din fotbal sfat pentru Gigi Becali Sa vedem daca mai refuza CSA
FCSB a jucat ultimul pe stadion din Ghencea în martie 2015. Sursă foto: Facebook Steaua București
ADVERTISEMENT

FCSB își dorește să joace meciul decisiv cu CFR Cluj din Casa Pariurilor Liga 1 pe stadionul din Ghencea, însă conducerea CSA Steaua se opune datorită proceselor pe rol cu Gigi Becali.

Adrian Porumboiu îi explică lui Gigi Becali cum poate aduce FCSB în Ghencea: „Le viram banii în cont înainte”

CSA Steaua invocă faptul că Gigi Becali nu a plătit luni în șir chiria pe stadionul Ghencea și este un rău platnic, ceea ce înseamnă că FCSB nu poate fi primită să joace acolo. Însă Adrian Porumboiu are o sugestie pentru Gigi Becali:

ADVERTISEMENT

„Dacă un club plătește să joace pe stadionul Steaua, nu pot să cred că nu i se dă voie. Lasă-l, dacă plătește! Pune chirie, dă 30.000-40.000 de euro și joci. Dacă eram în locul lui Becali, le viram banii în cont înainte, să văd cine și dacă mai refuză”, a explicat fostul finanțator al lui FC Vaslui pentru gsp.ro. 

Clubul Armatei consideră că echipa lui Gigi Becali a prejudiciat clubul și i-a afectat imaginea și interesele, așa cum au explicat de mai multe ori în spațiul public, dar și printr-o scrisoare oficială, după ce FCSB a făcut o cerere oficială să joace în Ghencea:

ADVERTISEMENT

„Vă comunicăm faptul că Clubul Sportiv al Armatei Steaua dorește colaborarea cu toate cluburile și structurile sportive, colaborare bazată pe respect reciproc, încredere, bună armonie și neafectarea intereselor proprii”, a fost prima frază folosită de clubul deținut de Ministerul Apărării Naționale, formularea „neafectarea intereselor proprii” lăsând să se înțeleagă că face trimitere chiar la litigiile dintre cele două părți. 

Este de notorietate faptul că relațiile dintre cele două galerii (FCSB și CSA Steaua) nu sunt tocmai cordiale, iar folosirea stadionului de ambele echipe ar putea duce la conflicte între reprezentanții acestora, distrugerea de bunuri din incinta stadionului și chiar la o tulburare majoră a liniștii publice în sectorul/zona stadionului”.

ADVERTISEMENT

Adrian Porumboiu: „Nu ar fi frumos să se joace finala campionatului pe Ghencea”

Adrian Porumboiu e de părere că finala campionatului trebuie să se dispute pe un stadion demn de un asemenea eveniment și nu pe arena din Buzău:

„Are voie să joace FCSB acolo! Pentru că e un stadion construit din bani publici. Nu ar fi frumos să se joace finala campionatului pe Ghencea? Stadion nou, făcut din bani publici, al doilea cel mai mare din țară după Arena Națională…”, a mai spus fostul mare arbitru pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Comandantul CSA Steaua, Ștefan Bichir a vorbit pentru FANATIK despre posibitalitatea ca FCSB să joace în Ghencea

Într-un amplu interviu pentru site-ul nostru, comandantul Ștefan Bichir a vorbit despre posibilitatea ca FCSB să joace pe stadionul din Ghencea:

„Stadionul Steaua este în administrarea Ministerului Apărării Naționale și în folosința Clubului Sportiv al Armatei Steaua, administratorul având prioritate în folosirea acestuia de către echipele de fotbal și rugby ale clubului. Referitor la întrebarea dumneavostră, pot să vă spun că închirierea stadionului Steaua se poate face doar în condițiile legii”, a fost răspunsul clar al lui Ștefan Bichir.

Suporterii de la Peluza Sud, amenințări dacă FCSB va fi primită să joace în Ghencea

Ultrașii de la Peluza Sud au afișat un banner uriaș în fața stadionului, prin care se opun clar ca FCSB să joace pe arena echipei din liga a doua: „În Ghencea doar Steaua!”, a fost mesajul clar al acestora.

Ba mai mult, aceștia au trecut la amenințări în cazul în care echipa lui Gigi Becali va fi primită să joace acolo: „Un meci se poate pierde foarte uşor din cauza fanilor, ar trebuie să fie conştienți de acest lucru, apoi, să se uite la frica de la meciurile naționalei şi pot reveni cu picioarele pe pământ. 

La ultimul meci al naționalei, jucătorii Fcsb au fost huiduiți, iar suporterii lor au cerut escorta jandarmeriei şi au plecat repede în minutul 80. Nici cei de la Dinamo nu veneau în Ghencea cu atația jandarmi după ei şi cu atâta frică. Aceştia sunt oamenii care visează să joace acasă pe Stadionul Steaua?”, se mai anunță în comunicatul „roș-albaștrilor”.

Iulian Miu se teme că FCSB va strica gazonul din Ghencea: „Nu vrem ca Steaua să aibă probleme”

Iulian Miu nu concepe ca FCSB și CSA Steaua să joace în același weekend pe stadionul Ghencea: „Având în vedere că sunt meciuri foarte multe jucate de Steaua în play-off… Este un gazon sensibil, hibrid și dacă vor juca mai multe echipe, noi având jucători tehnici, nu vrem ca Steaua să aibă probleme.

Cum să dai altcuiva stadionul Steaua când joacă Steaua în același weekend? Cum să-i las pe alții să joace și să nu jucăm noi? După aia ce se alege de gazonul ăla? Bagi o grămadă de bani pentru întreținere”, a declarat și Iulian Miu în trecut, la Telekom Sport.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Argeş: 1,50 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT