Sport

FCSB și CFR Cluj, luptă acerbă și în clasamentul celor mai bine cotați fotbaliști din Liga 1! Cine câștigă „titlul” la acest capitol

FCSB și CFR Cluj se luptă pentru „titlul” de campionă nu numai în Casa Pariurilor Liga 1, ci și în clasamentul celor mai bine cotați jucători din campionatul românesc.
31.03.2022 | 00:29
FCSB si CFR Cluj lupta acerba si in clasamentul celor mai bine cotati fotbalisti din Liga 1 Cine castiga titlul la acest capitol
FCSB și CFR Cluj se luptă pentru „titlul” de campionă nu numai în Casa Pariurilor Liga 1, ci și în clasamentul celor mai bine cotați jucători din campionatul românesc
ADVERTISEMENT

Transfermarkt.com, unul dintre cele mai cunoscute site-uri care determină valoarea de piață a jucătorilor de fotbal, tocmai a actualizat cotele fotbaliștilor. FANATIK vă prezintă o analiză a primilor zece jucători din Casa Pariurilor Liga 1, din punctul de vedere al cotei de piață.

FCSB și CFR Cluj, luptă acerbă și în clasamentul celor mai bine cotați fotbaliști din Liga 1

Pe primul loc, în clasamentul alcătuit de Tranfermarkt, se Florin Tănase, căpitanul celor de la FCSB, care are o cotă de piață de 5,5 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Dacă titlul pentru „cel mai scump fotbalist din Liga 1” i-a revenit FCSB-ului, nu la fel stau lucrurile când vine vorba despre echipa cu cei mai mulți jucători aflați în Top 10. La acest capitol, câștigătoare este CFR Cluj, cu cinci jucători, însă nici FCSB nu stă rău, clubul lui Gigi Becali având patru fotbaliști în Top 10.

1. Florin Tănase 5,5 milioane

Podiumul celor mai bine cotați jucători din Casa Pariurilor Liga 1 este condus de Florin Tănase, cu o valoare de piață care se ridică la 5,5 milioane de euro. Valoarea de piață a căpitanului de la FCSB a rămas neschimbată față de actualizarea precedentă.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul, în vârstă de 27 de ani, are un sezon foarte bun la FCSB, cu 13 goluri și 5 pase decisive date în 28 de partide. Evoluțiile foarte bune i-au adus și convocarea la ultima acțiune a echipei naționale, acesta bifând 30 de minute în amicalul România – Grecia, 0-1.

2. Darius Olaru 4 milioane

Pe locul 2 se află un alt mijlocaș de la FCSB, Darius Olaru, a cărui cotă de piață este de patru milioane de euro. La fel ca în cazul lui Florin Tănase, valoarea lui Olaru, exprimată în bani, este neschimbată față de ultima actualizare.

ADVERTISEMENT

Darius Olaru (24 de ani) demonstrează că este un foarte bun pasator, în acest sezon având nu mai puțin de opt assisturi la echipa de club. Totodată, mijlocașul vicecampioanei României a marcat două goluri și a fost convocat la ultima acțiune a echipei naționale, bifând 79 de minute în amicalul Israel – România, 2-2.

3. Andrei Burcă 3,7 milioane

Podiumul este completat de Andrei Burcă, fundașul celor de la CFR Cluj. Cota acestuia a crescut cu 200.000 de euro față de ultima actualizare, ajungând la 3,7 milioane.

ADVERTISEMENT

Andrei Burcă este nelipsit din defensiva campioanei CFR Cluj. În acest sezon, fundașul, în vârstă de 28 de ani, și-a adus aportul și pe tabela de marcaj cu două goluri înscrise pentru ardeleni. Evoluțiile consistente i-au adus și convocarea pentru cele mai recente meciuri ale naționalei României, fiind integralist în amicalul Israel – România, 2-2.

4. Florinel Coman 3,5 milioane

Locul 4 este ocupat de Florinel Coman (23 de ani), extrema FCSB-ului. Din cauza accidentărilor din ultimii ani, evoluțiile fotbalistului consacrat la Viitorul Constanța au intrat pe o pantă descendentă, lucrul acesta fiind vizibil și în cota de pe Transfermarkt, care a scăzut cu 500.000 de euro față de ultima actualizare. În orice caz, cota lui „Mbappe de România” rămâne una bună: 3,5 milioane de euro.

În actualul sezon, Coman a dat un singur gol și două pase decisive în 16 partide bifate pentru FCSB.

5. Octavian Popescu 3 milioane

Octavian Popescu, noua „pelă” a FCSB-ului, ocupă locul 5 în topul celor mai valoroși jucători din Casa Pariurilor Liga 1. Fotbalistul de numai 19 ani a ajuns la o cotă de piață de trei milioane de euro, bifând o creștere uriașă de 1,1 milioane, spre deosebire de actualizarea precedentă.

În acest sezon, extrema FCSB-ului a marcat opt goluri și a oferit trei pase decisive în 30 de meciuri jucate. La ultima acțiune a echipei naționale, „Tavi” a jucat primele minute în tricoul echipei naționale de seniori: 29 de minute în România – Grecia și 11 minute în Israel – România.

6. Cristian Manea 2,7 milioane

Pe locul 6 se află Cristian Manea (24 de ani), fundașul CFR-ului, a cărui cotă se ridică la 2,7 milioane de euro, similară cu cea de la actualizarea precedentă.

Manea este titular indiscutabil în echipa lui Dan Petrescu, fiind prezent în 36 de partide din acest sezon. Acesta a fost integralist în ultimul meci al României, amicalul cu Israel.

7. Nicușor Bancu 1,9 milioane

Nicușor Bancu este reprezentantul Universității Craiova în acest clasament, ocupând locul 7, cu o cotă de 1,9 milioane de euro, neschimbată față de ultima actualizare.

Fundașul, în vârstă de 29 de ani, este un adevărat pilon în defensiva formației antrenate de Laurențiu Reghecampf, purtând banderola de căpitan. Acesta se face remarcat și pe faza ofensivă, deoarece, în acest sezon, a marcat două goluri și a oferit patru pase decisive în 32 de meciuri pentru olteni. Fundașul din Bănie a jucat și 34 de minute în partida Israel – România.

8. Gabriel Debeljuh 1,8 milioane

Primul jucător străin din acest clasament este Gabriel Debeljuh (25 de ani), atacantul CFR-ului, care ocupă locul 8, cu o cotă de 1,8 milioane de euro. Valoarea vârfului croat a crescut cu 200.000 de euro față de ultima actualizare.

Debeljuh traversează o formă foarte bună în acest sezon, marcând 15 goluri în 43 de meciuri jucate pentru campioana României.

9. Adrian Păun 1,8 milioane

Pe locul 9 se află Adrian Păun, extrema celor de la CFR Cluj, cu o cotă de 1,8 milioane de euro, neschimbată față de actualizarea precedentă.

Fotbalistul, în vârstă de 26 de ani, a dat patru assisturi în 43 de meciuri de meciuri pentru CFR Cluj, în acest sezon.

10. Billel Omrani 1,7 milioane

Ultimul loc din acest top este ocupat tot de un jucător de la CFR Cluj, Billel Omrani. Cota atacantului francez se ridică la 1,7 milioane de euro, având o creștere de 100.000 de euro față de ultima actualizare.

În actualul sezon competițional, vârful, în vârstă de 28 de ani, a marcat șapte goluri și a oferit opt pase decisive în 36 de partide bifate pentru CFR Cluj.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 1,85 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT