Fotbal intern

FCSB și Dinamo, decimate de coronavirus! 33 de fotbalişti din Derby de România au avut COVID-19

02.10.2020 | 19:46
FCSB si Dinamo decimate de coronavirus 33 de fotbalisti din Derby de Romania au avut COVID19
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronovirus a lovit puternic Liga 1, iar două dintre cele mai lovite cluburi sunt Dinamo și FCSB, câinii fiind la un pas de retrogradare sezonul trecut, după ce a avut șase meciuri anulate, iar FCSB decimată de COVID-19 și eliminată din cupele europene.

Dinamo pare pentru prima oară după mult timp favorită în meciul cu FCSB, la care atmosfera nu este deloc una bună așa cum a declarat și fostul președinte de onoare al echipei, Helmuth Duckadam.

ADVERTISEMENT

Atmosfera în lotul echipei lui Gigi Becali nu este prielnică pentru performanță, mai ales după ratarea calificării în Europa League, problemele de lot fiind în continuare destul de mari, iar în cadrul echipei există o stare de tensiune, vizibilă destul de clar, după ce fotbaliștii de la Hermannstat nu vor să mai rămână nicio secundă la echipă, iar ieșirile lui Adrian Petre și Darius Olaru, care l-a înjurat pe arbitru și a fost eliminat: ,,Atmosfera este foarte proastă și în sânul echipei și în jurul echipei și se vede asta și din declarații. Cele două înfrângeri în campionat și ratarea calificării în Europa spun totul. E clar că ceva se întâmplă acolo și e limpede că nu e deloc de bine. De aceea, eu o văd pe Dinamo favorită”, a încheiat Helmuth Duckadam”, a criticat dur situația de la FCSB fosta mare glorie a Stelei.

Dinamo la un pas de o retrogradare istorică, după șase meciuri anulate

Dinamo a avut poate cel mai greu sezon din istoria clubului, fiind la un pas de o retrogradare care fi dus clubul în pragul falimentului, o umilință greu îndurat pentru toți suporterii dinamoviști, jucători și conducerea clubului.

ADVERTISEMENT

Câinii au fost salvați inextremis de o decizie a Ligii Profesioniste de Fotbal, care a decis ca o nicio echipă să nu mai retrogradeze, doar Chindia Târgoviște disputând un meci de baraj cu CS Mioveni.

Primul club lovit de pandemie a fost Dinamo București, care se afla într-o poziție extrem de delicată, penultimul loc din clasament și cu aproape 20 de jucători și depistați pozitiv. La antrenamente mai rămăseseră doar Straton, Puljic, Skovajsa, Kostrna, Kilyen, Bani, Deian Sorescu și Mamoutou N’Diaye, iar pentru restul de jucători, Dinamo a completat lotul cu juniori de la academie.

ADVERTISEMENT

Începutul dezastrului la FCSB

FCSB anunța că doi oameni din staff sunt infectați, însă FCSB continuă să se antreneze pentru meciul cu Voluntari, care avea să aibă loc la trei zile distanță. Urmează meciul din Serbia cu Backa Topola, iar echipa lui Gigi Becali pierde jumătate de echipă care este depistată pozitiv.

Urmează o luptă inegală pentru FCSB în campionat, singurul scop fiind găsirea a minim 13 jucători apți de joc pentru meciul capital cu Slovan Liberec, însă dezastrul nu mai poate fi evitat, iar sezonul european este compromis, iar clubul pierde o mare parte din bugetul anual care era asigurat de calificarea în Europa League.

ADVERTISEMENT

Lucrurile încet-încet revin la normal la echipa lui Toni Petrea, iar la derby-ul cu Dinamo, acesta va putea alinia pe teren cea mai competitivă echipă din ultimele meciuri, după ce Ionuț Vână, Alexandru Buziuc, căpitanul Tănase, Darius Olaru, Andrei Miron, Sergiu Bus si Ovidiu Popescu au primit rezultatele de la testele Covid-10 și au iesit negativi, după cum Fanatik anunța în exclusivitate.

FCSB are o întreagă listă de jucători indisponibili pentru meciul cu Dinamo

Deși Florinel Coman a ieșit negativ la testul COVID, acesta s-a accidentat grav în meciul cu Backa Topola și va lipsi mai multe săptămâni, în timp ce Darius Olaru a avut o ieșire inexplicabilă, l-a înjurat pe arbitru și a fost suspendat trei etape, în timp ce Lucian Filip și Dragoș Nedelcu au accidentări grave și încă nu sunt pregătiți să revină pe teren.

Pe lângă acești patru jucători, FCSB mai are încă destui jucători infectați: Iulian Cristea, Andrei Pandele, Olimpiu Moruțan, Marius Briceag, Valentin Crețu, dar mai ales golgheterul Dennis Man.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 3,00 este cota pentru „oaspeții câștigă prima repriză”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT