Sport

FCSB spulberă CSA în sondaje! Ce au răspuns românii la întrebarea: “Cine este continuatoarea Stelei?”

Într-un sondaj Avangarde, FCSB rămâne pe primul loc în topul echipelor cu cei mai mulţi fani. Echipa lui Gigi Becali este considerată continuatoarea Stelei, într-o proporţie covârşitoare.
14.09.2023 | 13:35
FCSB spulbera CSA in sondaje Ce au raspuns romanii la intrebarea Cine este continuatoarea Stelei
FCSB spulberă CSA în sondaje! Ce au răspuns românii la întrebarea: "Cine este continuatoarea Stelei?". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

De la începutul războiului dintre CSA şi FCSB, în 2014, există o discuţie interminabilă în sportul românesc despre continuatoarea Stelei. Procesele încă sunt pe rol şi fiecare parte îşi revendică acest titlu, de continuatoare a echipei istorice.

FCSB spulberă CSA în sondaje! Ce au răspuns românii la întrebarea: “Cine este continuatoarea Stelei?”

Conform unui sondaj Avangarde, comandat de Digi 24, românii au ales într-o proporţie covârşitoare FCSB, ca echipă continuatoare a Stelei, cu 49%, asta în condiţiile în care CSA Steaua a adunat doar 8%.

ADVERTISEMENT

10% dintre fani consideră că nici FCSB, nici CSA Steaua nu este continuatoarea echipei istorice, iar 33% au bifat varianta: “nu ştiu/nu răspund”. Astfel, la capitolul fani, echipa lui Gigi Becali este considerată urmaşa Stelei.

43% dintre români ţin cu FCSB

FCSB rămâne cea mai iubită echipă a României, iar conform sondajului 43% dintre români ţin cu roş-albaştrii. Pe locul doi este Dinamo, cu 11%, apoi Rapid cu 8%, Universitatea Craiova cu 7%, CSA Steaua cu 5%, iar CFR Cluj şi Farul cu câte 4%.

ADVERTISEMENT

Fanii sunt de părere că FRF are cea mai mare vină pentru problemele din fotbalul românesc, 40% susţinând că forul naţional este principalul vinovat, urmat de patronii cluburilor de fotbal 23%, Ministerul Sportului şi Guvernul, cu 11% şi LPF, cu 11%.

Românii nu vor ca fotbalul profesionist să fie susţinut din bani publici

Peste jumătate dintre români consideră că nu este corect ca fotbalul profesionist să fie susţinut din bani publici, 53%, în timp ce doar 18% dintre români susţin ideea de investiţie publică în sport profesionist.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă fanii au ales continuatoarea Stelei, lucrurile sunt departe de a fi limpezite în conflictul CSA Steaua – FCSB. Procesul privind palmaresul a fost trimis la rejudecare şi va mai trece timp până când lucrurile vor fi clarificate.

CSA Steaua are în continuare probleme legate de forma de organizare. “Militarii” nu au drept de promovare în SuperLiga, pentru al treilea sezon consecutiv, spre nemulţumirea fanilor.

ADVERTISEMENT

FCSB este lider în acest moment în SuperLiga, cu 18 puncte din 21 posibile. Cu toate acestea, echipa patronată de Gigi Becali nu a mai câştigat campionatul din 2015, având o serie interminabilă de locuri 2.

  • 43% dintre români ţin cu FCSB, conform Avangarde
  • 2014 este anul în care FCSB a pierdut dreptul de a folosi numele Steaua

  • 1,98 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „nu marchează ambele echipe” la meciul Farul – FCSB

ADVERTISEMENT
Tags: