Sport

FCSB va avea echipă ”satelit” în Liga 2. Unirea Constanța își schimbă numele și va juca la Clinceni

Unirea Constanța urmează să-și schimbe numele în FCSB A Clinceni și, după ce Academica și Gaz Metan nu au primit drept de înscriere, va evolua în Liga 2 ca ”satelitul” echipei patronate de Gigi Becali.
29.06.2022 | 12:27
FCSB va avea echipa satelit in Liga 2 Unirea Constanta isi schimba numele si va juca la Clinceni
Unirea Constanța urmează să-și schimbe numele în FCSB A Clinceni și, după ce Academica și Gaz Metan nu au primit drept de înscriere, va evolua în Liga 2 ca ”satelitul” echipei patronate de Gigi Becali. Sursă foto: Facebook Unirea Constanta
ADVERTISEMENT

Formația constănțeană a retrogradat în Liga 3 la finalul sezonului precedent, dar va rămâne în al doilea eșalon beneficiind de problemele celor două formații căzute din Liga 1.

”Satelit” în Liga 2 pentru FCSB

După ce Academica Clinceni s-a desființat, Unirea Constanța și-a mutat activitatea în baza din județul Ilfov. În plus, conform site-ului liga2.prosport.ro, Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, a început demersurile pentru ca echipa din Liga 2 să-și schimbe numele și să devină ”satelitul” FCSB.

ADVERTISEMENT

Noua denumire a formației va fi FCSB A Clinceni, iar în acest moment se așteaptă ca Federația Română de Fotbal să oficializeze această schimbare. Noua formație nu va avea nimic în comun cu ”defuncta” Academica Clinceni, exceptând baza sportivă, iar locul din campionat va fi cel pe care a evoluat sezonul trecut Unirea Constanța.

Actualul lot al celor de la Unirea Constanța s-a reunit la începutul săptămânii, la Clinceni, sub comanda lui John Ene, cel care l-a înlocuit pe Leo Strizu, iar pe echipamentul jucătorilor apare noua siglă și pe piept sunt numele FCSB și Clinceni.

ADVERTISEMENT

Un alt semn clar că echipa va fi ”satelitul” celor de la FCSB este că la antrenamente sunt prezenți mai mulți jucători care în trecut au evoluat la echipa a doua a clubului lui Gigi Becali sau au fost împrumutați la alte formații. Printre aceștia se află Ștefan Cană și Ovidu Horșia.

Cum a apărut Unirea Constanța

Vasile Geambazi, care a preluat Unirea Constanța în vara anului trecut, anunța în urmă cu câteva luni că intenționează să facă o fuziune între clubul său și echipa a doua a celor de la FCSB.

ADVERTISEMENT

”Nu voi renunţa la această echipă. Vreau ca din sezonul viitor să fuzioneze cu FCSB 2, să fie o singură echipă. Dacă nu mă implicam eu, această echipa era deja dispărută. Echipa este curată din punct de vedere financiar, nu am de ce să renunţ la ea. Am redus bugetul de la 60.000 de euro, la 20.000 de euro pe lună”, declara Geambazi.

Unirea Constanța este un club produs relativ artificial. La baza sa a stat proiectul SSC Farul Constanța, clubul lansat de suporterii Farului. După ce Ciprian Marica a mutat brandul către Ovidiu, la Gheorghe Hagi, iar Viitorul s-a transformat în Farul Constanța, clubul SSC Farul a înregistrat la OSIM numele Unirea Constanța.

ADVERTISEMENT

Cum Farul lui Gică Hagi era deja în Liga 1 și avea sprijinul suporterilor, Unirea Constanța a fost cedat, în primă fază, familiei Nuredin din Mangalia, apoi a ajuns la Vasile Geambazi, nepotul patronului de la FCSB, Gigi Becali.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota ca echipa lui Gigi Becali să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: