News

FDA, aviz pozitiv pentru vaccinul Pfizer administrat la copiii de 5 – 11 ani. Imunizarea ar putea debuta în noiembrie

Experții FDA au acordat un prim aviz pozitiv pentru administrarea vaccinului Pfizer / BioNTech la copiii de 5 - 11 ani. Decizia finală urmează a fi luată în debutul lunii viitoare.
27.10.2021 | 11:29
FDA aviz pozitiv pentru vaccinul Pfizer administrat la copiii de 5  11 ani Imunizarea ar putea debuta in noiembrie
ADVERTISEMENT

Administrarea vaccinului Pfizer / BioNTech la copiii din categoria 5 – 11 ani este din ce în ce mai aproape de a fi aprobată. O comisie de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a votat pentru a recomanda serul și acestei categorii de vârstă.

După acest prim aviz pozitiv, vaccinul va ajunge, pe 2 noiembrie, pe masa unei comisii FDA și CDC (Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor din Statele Unite).

ADVERTISEMENT

În cazul unei aprobări din partea celor două instituții, imunizarea pentru copiii ar putea debuta chiar din ziua următoare, pe 3 noiembrie.

FDA, aviz pozitiv pentru vaccinul Pfizer / BioNTech administrat la copiii de 5 – 11 ani

La începutul acestei săptămâni, un grup guvernamental american a votat pentru a recomanda vaccinul Pfizer/BioNTech să fie administrat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Autorizarea de urgență ar putea fi dată în câteva săptămâni, conform BBC.

ADVERTISEMENT

Experții FDA au ajuns la concluzia, pe baza datelor analizate, că beneficiile vaccinării depășesc cu mult potențialele riscuri. Datele arată că vaccinul produce un răspuns imun robust la virus în acest segment de vârstă.

În septembrie, compania Pfizer a dat asigurări că vaccinul anti-Covid este sigur pentru copiii din această grupă de vârstă.

ADVERTISEMENT

În cazul în care SUA acordă autorizație de utilizare a vaccinului anti-Covid Pfizer la această grupă de vârstă, aproximativ 28 de milioane de copii ar putea fi imunizați.

Pentru această categorie se va utiliza o treime dintr-o doză normală de vaccin Pfizer / BioNTech, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Recent, compania Pfizer / BioNTech a anunțat că acest vaccin a demonstrat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a anunţat vineri producătorul american. Concluziile vin după un studiu la care au participat 2.268 de copii.

SUA: 160 de copii din categoria 5 – 11 ani au murit din cauza Covid-19

De la debutul crizei sanitare până în prezent, 160 de copii cu vârste între 5 și 11 ani au murit din cauza îmbolnăvirii cu Covid-19. Alți 46 de copii au fost răpuși din cauza unei boli inflamatorii rare cauzată de infecția cu coronavirus.

Medicii admit că, deși este improbabil ca majoritatea copiilor să se îmbolnăvească grav dacă se infectează cu coronavirus, ei pot fi contagioși, chiar dacă nu au simptome. Astfel, vaccinul ar putea reduce capacitatea de răspândire a virusului.

Tot în această săptămână, compania Moderna a anunțat că va prezenta autorităților de reglementare datele privind testele pe un vaccin anti-Covid care a produs un ”răspuns robust de neutralizare a virusului” la copiii cu vârste între 6 și 11 ani.

ADVERTISEMENT