Fotbal international

Federația de fotbal din Italia a dat un ultimatum clubului Juventus. De ce riscă să fie exclusă ”Bătrâna Doamnă” din Serie A

10.05.2021 | 18:14
Federatia de fotbal din Italia a dat un ultimatum clubului Juventus De ce risca sa fie exclusa Batrana Doamna din Serie A
ADVERTISEMENT

Juventus Torino riscă să înceapă viitorul sezon în eșalonul secund al Italiei. Federația din Peninsulă a transmis oficialilor lui Juve că trebuie să-și reconsidere poziția cu privire la Superliga Europeană, în caz contrar urmând să suporte penalități majore, atât pe plan intern cât și în ceea ce privește competițiile europene intercluburi.

Federația italiană să alătură, astfel, eforturilor forului continental de fotbal de a bloca apariția unei noi competiții, în paralel cu Liga Campionilor, în care să fie implicate cele mai puternice cluburi europene.

ADVERTISEMENT

Oficialii bianconeri-lor nu au foarte mult timp la dispoziție să pună în aplicare solicitarea Federației de la Roma. În acest moment în proiectul Superligii Europene au mai rămas doar Juventus Torino, Barcelona și Real Madrid.

Până când trebuie Juventus să se retragă din Superliga Europeană

Eliminată din Liga Campionilor, de FC Porto, încă din faza optimilor de finală, Juventus este aproape să rateze și participarea în viitoarea ediție a Ligii Campionilor, după eșecul categoric înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute, scor 0-3, acasă cu AC Milan.

ADVERTISEMENT

Însă, aceasta nu este singura veste proastă pentru fotbaliștii, fanii și oficialii ”Bătrânei Doamne”. Federația italiană le-a transmis data limită până la care trebuie să se retragă din Superliga Europeană.

”Dacă, la momentul înscrierii în noul sezon din Serie A, nu se va retrage din Superligă, Juve va fi exclusă. Există o regulă clară în statutul CONI și al Federației. Dacă Juventus nu acceptă acest lucru, îmi pare rău, dar va fi exclusă”, a declarat Gabriele Gravina, președintele Federației Italiene de Fotbal, citat de  Gazzetta Dello Sport.

ADVERTISEMENT

Nimeni nu va scăpa nepedepsit de UEFA

Ultima șansă, pentru Juventus, de a câștiga un trofeu, în acest sezon, este finala Cupei Italiei din 19 mai când o va înfrunta pe Atalanta Bergamo, ocupanta locului 2 în Serie A. Ar putea fi ultimul trofeu pentru  bună bucată de timp.

Pe lângă posibilitatea de a fi exclusă din Serie A, Juventus riscă și excluderea din competițiile continentale intercluburi, pentru unul sau două sezoane. UEFA a anunțat că, în cazul lui Juventus, Barcelona și Real Madrid, își rezervă dreptul de a lua orice măsură pe care o va considera adecvată.

ADVERTISEMENT

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a declarat pentru cotidianul Daily Mail că nici un club dintre cele 12 care au ”fondat” Superliga Europeană nu va scăpa nepedepsit, doar că penalitățile vor fi aplicate de la caz la caz.

ADVERTISEMENT