Sport

Alegeri ciudate ale Comitetului Olimpic și Sportiv Român! Ce federații sunt în top 3 burse olimpice tineret

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a luat decizii ciudate. Cum arată topul federațiilor care au primit burse olimpice de tineret.
20.04.2024 | 13:43
Alegeri ciudate ale Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Ce federatii sunt in top 3 burse olimpice tineret
Cum arată topul federațiilor sportive naționale care au primit burse olimpice pentru tineret. Foto: Facebook - @COSR.
ADVERTISEMENT

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a prezentat o ierarhie surprinzătoare în cadrul Adunării Generale Ordinare care a avut loc joi la ”Casa Olimpică”, Sala Amfiteatru. Federația Română de Canotaj și „surprizele” Federația Română de Bob și Sanie, dar și Federația Română de Schi Biatlon au primit cele mai mari burse olimpice de tineret.

Alegeri ciudate ale Comitetului Olimpic și Sportiv Român! Ce federații sunt în top 3 burse olimpice tineret

Adunarea Generală Ordinară a Comitetului Olimpic și Sportiv Român s-a reunit joi la „Casa Olimpică” din București. Nu mai puțin de 77 de membri din totalul de 120 au fost prezenți la adunare. Pe ordinea de zi a ședinței s-au discutat atât raportul de activitate al Comitetului Executiv, cât și rapoartele financiare anuale.

ADVERTISEMENT

În cadrul ședinței a fost prezentat ierarhia de finanțare al federațiilor sportive naționale prin programele Centrul Național Olimpic pentru Pregătire Tineret și Burse Olimpice Tineret pe anul 2023. Primul loc din acest punct de vedere l-a ocupat Federația Română de Canotaj.

Anul trecut, FR Canotaj a primit suma de 3.170,740 de lei prin programele CNOPT și BOPT. Podiumul a fost completat surprinzător de Federația Română de Bob și Sanie (1.683,392 lei) și Federația Română de Schi Biatlon (1.483,729 lei).

ADVERTISEMENT

Scrima și boxul, în subsolul ierarhiei

Pozițiile pe care le ocupă FR Bob și Sanie și FR Schi Biatlon sunt surprinzătoare, în condițiile în care, atletismul sau boxul, sporturi mult mai populare în rândul românilor și care au adus medalii pentru România, se află la coada clasamentului.

Federația Română de Atletism a primit doar 973.434 de lei prin programele CNOPT și BOPT, în timp ce Federația Română de Box a încasat în 2023 suma de doar 205.465 de lei prin cele două programe.

ADVERTISEMENT

Ultima în clasament este Federația Română de Haltere, care a primit anul trecut suma de 187.255 lei. În cadrul Adunării Generale Ordinare a COSR s-au mai discutat, printre altele, raportul de activitate al Comitetului Executiv 2023, raportul Comisiei de Cenzori 2023 sau planul anual de activitate 2024 și bugetul de venituri și cheltuieli 2024.

Programul de Finanțare al Federațiilor Sportive Naționale pe anul 2023 prin CNOPT și BOPT.
Programul de Finanțare al Federațiilor Sportive Naționale pe anul 2023 prin CNOPT și BOPT.

Artur Hoffmann, Ovidiu Gârbacea şi Filip Stoica, premiați la Adunarea Generală Ordinară a COSR

În deschiderea ședinței din urmă cu o zi, după ce s-au intonat imnurile României și Olimpic, Arthur Hoffmann, Ovidiu Gârbacea şi Filip Stoica au primit Ordinul Excelență Olimpică pentru meritele deosebite pe care le au în sportul românesc. Cei trei sunt personalități ale Mișcării Olimpice din România.

ADVERTISEMENT

”Eu am susţinut întotdeauna două idei extrem de importante, sportivii să se bucure de cea mai bună practică, iar sportivului de performanţă să-i fie asigurată cea de-a doua carieră.

De asemenea, m-a preocupat mereu ca mesajul olimpic să ajungă la fiecare copil. De aceea organizarea filialelor judeţene ale Academiei Olimpice şi a cercurilor olimpice în unităţile de învăţământ şi colegiile militare a fost un lucru important”, a spus Arthur Hoffmann, fost secretar general adjunct al COSR.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de...
Cornel Dinu, tot mai rău. „Nu mai iese din casă, s-a izolat de oameni și parcă își dorește sfârșitul”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din...
Reacţia unui turist din UK care a vizitat pentru prima dată locul din România unde soarele "răsare" de două ori: "Fascinant"
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Serviciul militar obligatoriu. Legea va fi adoptată după alegeri
Serviciul militar obligatoriu. Legea va fi adoptată după alegeri
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt...
Cum și când să cumperi cireșe? Expert în horticultură: „Cireșele de mai sunt de «poftă», nu au gustul celor de iunie. Mai mult, ce găsești acum pe tarabă sunt din import”
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”