Life

Felul de mâncare pe care trebuie să-l consumi în primele zile din an. Face minuni pentru organism

Preparatul culinar pe care e bine să îl ai pe masă în primele zile din 2024. Se crede că are numai beneficii pentru corp.
01.01.2024 | 19:59
Felul de mancare pe care trebuie sal consumi in primele zile din an Face minuni pentru organism
Preparatul culinar pe care e bine să îl ai pe masă în primele zile din 2024. Se crede că are numai beneficii pentru corp. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Felul de mâncare pe care trebuie să-l consumi în primele zile din an. Face minuni pentru organism. Numeroși specialiști consideră că este un adevărat medicament, fiind un produs care se găsește în mai multe bucătării internaționale.

Preparatul culinar pe care e bine să îl ai pe masă în primele zile din 2024. Se crede că are numai beneficii pentru corp

Preparatul culinar pe care e bine să îl ai pe masă în primele zile din 2024. Se crede că are numai beneficii pentru corp. Acest fel de mâncare este supa tradițională românească realizată de cele mai multe ori din varză murată.

ADVERTISEMENT

Ciorba are un gust distinct, acru și ușor picant și poate fi preparată cu diverse ingrediente care se găsesc în gospodărie. De asemenea, din oală nu lipsesc legumele, dar și carnea, ce poate fi de porc, vită, pește sau pui.

Medicul generalist Anca Hâncu susține că această supă acră are foarte multe beneficii pentru că are o cantitate semnificativă de apă, dar și pentru că este bogată în nutrienți esențiali. Printre aceștia se numără proteinele, vitaminele, mineralele și fibrele.

ADVERTISEMENT

În plus, ciorba acră facilitează procesul de digestie și contribuie la stimularea secreției de sucuri digestive. De asemenea, conține probiotice ideale pentru sănătatea intestinelor și susține imunitatea organismului.

„O ciorbă cu varză, o ciorbă acră, o ciorbă cu borș ar fi foarte potrivită pentru a ne ajuta să ne refacem. Ne rehidratează, ne aduce mineralele de care avem nevoie și reface flora microbian”, a explicat doctorul, scrie dcmedical.ro.

ADVERTISEMENT

Ce alte beneficii mai are ciorba acră în organism

Ciorba acră are foarte multe beneficii în organismul uman pe care îl ajută să lupte împotriva infecțiilor și bolilor. Oferă senzația de sațietate mai rapid decât alte preparate culinare tradiționale și contribuie la controlul greutății.

De asemenea, hidratează corpul și menține echilibrul hidrid. Borșul ajută la buna funcționare a organelor interne. În plus, antioxidanții și vitamica C sunt ideale pentru sănătatea pielii și formarea de colagen.

ADVERTISEMENT

Totodată, medicii nutriționiști spun că acest preparat culinar previne deteriorarea cauzată de radicalii liberi. Ciorba acră este genială și atunci când vrei să faci o detoxifiere totală după mesele bogate de sărbători.

ADVERTISEMENT