News

Femeia care a suferit arsuri în explozia de la spitalul din Ploiești a murit. Plângere penală pentru malpraxis

Femeia de 80 de ani rănită în explozia de la spitalul din Ploiești, de săptămâna trecută, a murit. Familia depune plângere penală pentru malpraxis.
05.03.2024 | 10:34
Femeia care a suferit arsuri in explozia de la spitalul din Ploiesti a murit Plangere penala pentru malpraxis
Femeia rănită în explozia de la Spitalul Ploiești a murit. Familia va depune plângere penală ucidere din culpă. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Final tragic pentru femeia de 80 de ani care a suferit arsuri în explozia de la spitalul din Ploiești care a avut loc în urmă cu o săptămână. Vârstnica a murit la începutul acestei săptămâni.

Femeia rănită în explozia de la Spitalul Ploiești a murit. Familia va depune plângere penală ucidere din culpă

La finalul lunii februarie, o explozie puternică s-a produs la secția de terapie intensivă a unui spital din Ploiești. În salonul unde s-a produs incidentul se afla o pacientă de 80 de ani. Victima s-a ales cu arsuri extrem de grave.

ADVERTISEMENT

Femeia era deja în stare critică în spital. În momentul producerii deflagraţiei, ea era în comă, fiind dependentă de oxigen. Explozia i-a adus arsuri pe 16% din suprafața corporală şi la nivelul căilor aeriene. Ulterior, a fost intubată şi transportată la UPU Ploiești.

Din păcate, după o săptămână de suferință, victima exploziei de pe 26 februarie s-a stins. Un anunț în acest sens vine de la avocatul familiei victimei, Adrian Cuculis.

ADVERTISEMENT

Familia victimei, îndurerată după această tragedie, a anunțat că se pregătește acum să facă dreptate și să afle adevărul despre ce s-a întâmplat în acea zi neagră. În acest sens, va fi depusă plângere penală pentru ucidere din culpă.

Pacienta care a suferit arsuri în urma exploziei din Spitalul de boli Infecţioase Ploieşti – Movila a decedat. Urmează să depunem plângere penală pentru ucidere din culpă. Familia suspicionează şi un malpraxis medical având în vedere că femeia a intrat în spital pe propriile picioare, iar apoi a ajuns să fie intubată”, a transmis avocatul familiei îndoliate.

ADVERTISEMENT

Cum s-a produs incidentul de la spitalul din Ploiești

Evenimentul de săptămâna trecută s-a produs în timp ce niște muncitori lucrau în zonă. Aceștia tăiau cu flexul o ţeavă. La un moment dat, o scânteie a intrat în contact cu oxigenul din încăpere. Astfel, s-a produs instantaneu explozia.

În urmă cu doar două zile, într-o postare pe Facebook, fiica victimei era revoltată de ceea ce a pățit masa sa. ”Ceea ce i s-a întâmplat mamei este de neînchipuit în România.

ADVERTISEMENT

Mama era în stare gravă intubată cu oxigen. Un așa-zis Dorel s-a apucat să taie țevi în salon cu flexul. Vă dați seama că s-a produs deflagrația, iar mama are arsuri pe față, urechi, scalp și mâna dreapta. ESTE INACCEPTABIL CE S-A ÎNTÂMPLAT. Este la terapie intensivă intubată și ventilată mecanic. Nu mi-a rămas decât să mă rog”, scria ruda femeii, pe 3 martie.

ADVERTISEMENT