News

Femeie din Galați, atacată de câini în timp ce culegea urzici. Un bărbatul care a sărit să o apere, mușcat și el: ”Totul s-a întâmplat repede”

O femeie din Galați a fost rănită grav după ce a fost atacată de o haită de câini, în Galați. Un bărbat care a vrut să o ajute a fost, de asemenea, mușcat de animale.
28.02.2023 | 00:01
Femeie din Galati atacata de caini in timp ce culegea urzici Un barbatul care a sarit sa o apere muscat si el Totul sa intamplat repede
O femeie și un bărbat din Galați, atacați și răniți grav de mai mulți câini. Sursa foto: foxnews.com
ADVERTISEMENT

Câinii comunitari continuă să facă victime în România. După femeia ucisă în zona Lacul Morii din Capitală și băiețelul rănit grav în Botoșani, animalele străzii au mai făcut două victime, de această dată în Galați.

O femeie și un bărbat din Galați, atacați și răniți grav de mai mulți câini

Totul s-a întâmplat duminică după-amiaza în localitatea Vânători, situată la circa 15 kilometri de municipiul Galați. O femeie de 58 de ani a mers la cules urzici, pe un câmp din localitate. La un moment dat, aceasta a fost atacată de mai mulți câini fără stăpân.

ADVERTISEMENT

Norocul femeii a fost că un bărbat de 45 de ani a observat momentul atacului și a intervenit pentru a-i salva viața. Din păcate pentru el, acesta s-a ales cu mușcături pe brațe și picioare.

Mult mai gravă este starea femeii. Victima animalelor comunitare are răni pe tot corpul. Medicii spun că e o minune faptul că aceasta a scăpat cu viaţă în urma acestui atac. Într-o primă fază, ambele persoane au ajuns la spital. Luni, bărbatul a fost externat. În schimb, femeia va trebui să fie supusă unei intervenții chirurgicale.

ADVERTISEMENT

”Pacienta era în stare gravă, tensiune 8, cu şoc hemoragic. Lângă ea mai era o persoană, un bărbat care a ajutat-o să scape de câini, un bărbat de 45 de ani, care avea şi el plăgi muşcate la nivelul membrelor inferioare”, a afirmat Mihai Polinschi, medic SAJ, conform Observator News.

Persoana de sex feminin a necesitat internare pentru supraveghere şi tratament de specialitate. Bărbatul a fost văzut, consultat şi externat din serviciul de urgenţă. Care e starea femeii?

ADVERTISEMENT

Starea dânsei, din ce am înțeles la momentul de faţă, este stabilă. Urmează să intervenim chirurgical pentru a se sutura plăgile respective”, a explicat și Ionuț Băneșanu, purtător de cuvânt la Spitalul Galați.

Bărbatul mușcat de câini povestește prin ce a trecut

Bărbatul care a intervenit în ajutorul femeii atacate de câini povestește episodul terifiant de duminică. Acesta a văzut din curtea sa atacul și a decis să intervină. ”Eu am auzit nişte ţipete şi cam atât. M-am dus, am făcut şi eu ce am putut să fac, totul s-a întâmplat foarte repede. Am fost și eu mușcat”, spune gălățeanul.

ADVERTISEMENT

În urma acestui grav incident, cei de la Protecția Animalelor şi angajaţii primăriei au ieșit pe străzi pentru a prinde câini maidanezi. ”Este a doua ieşire a noastră, în prima acţiune am avut 84 de animale ridicate, iar acum, deja, cred că avem undeva la 40. Astăzi (n.r. luni)”, a spus Valentin Manuel Istrate, medic veterinar – Asociaţie Protecţia Animalelor.

ADVERTISEMENT