News

Femeie din Timişoara, suspectată de propagandă teroristă, ridicată de DIICOT. Intenţiona să aducă terorişti în România

14.05.2020 | 14:30
Femeie din Timisoara suspectata de propaganda terorista ridicata de DIICOT Intentiona sa aduca teroristi in Romania
O femeie din Timişoara, suspectată de propagandă teroristă, a fost ridicată de DIICOT în cadrul a două percheziţii efectuate în judeţul Arad şi a fost dusă la audieri
ADVERTISEMENT

O femeie din Timişoara, suspectată de propagandă teroristă, a fost ridicată de DIICOT în cadrul a două percheziţii efectuate în judeţul Arad şi a fost dusă la audieri.

Femeie din Timişoara, suspectată de propagandă teroristă, ridicată de DIICOT

Conform site-ului DIICOT, femeia în vârstă de 33 de ani, suspectată de propagandă teroristă, a fost ridicată de polițiști și procurori și a fost dusă la audieri la sediul din Timișoara.

ADVERTISEMENT

Acesta este suspectată că a intrat într-un proces de radicalizare, având legături cu susţinători ai unei organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu. Ea ar fi accesat în mod repetat materiale de propagandă teroristă, ar fi urmat o pregătire cu cetăţeni străini şi şi-ar fi exprimat disponibilitatea de a lupta de partea organizaţiei teroriste.

Potrivit Poliţiei Române, percheziţiile au avut loc într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru ”accesarea în mod repetat de materiale de propagandă teroristă, prin intermediul sistemelor informatice sau altor mijloace de comunicaţii electronice”.

ADVERTISEMENT

Femeia şi-ar fi exprimat în mod explicit susţinerea faţă de organizaţia teroristă

De asemenea, femeia mai este suspectă de deţinerea unor astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare şi promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism.

Din cercetări au rezultat indicii că, începând cu anul 2019, o femeie, în vârstă de 33 de ani, a cunoscut un proces treptat de radicalizare, prin intermediul contactelor stabilite în mediul virtual cu diferiţi susţinători ai unei organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, în mediul virtual, ea şi-ar fi exprimat în mod explicit susţinerea faţă de organizaţia teroristă şi ar fi manifestat constant opinii radical anti-occidentale, arătându-şi disponibilitatea de a lupta de partea organizaţiei teroriste.

Pe parcursul procesului de radicalizare, femeia ar fi făcut obiectul unor sesiuni de pregătire din partea unor cetăţeni străni cu care ar fi dezvoltat relaţii de colaborare, menite să-i asigure o cât mai bună conspirativitate a activităţilor derulate şi să îngreuneze capacităţile de monitorizare din partea organelor statului.

ADVERTISEMENT

În acest sens, femeia a început să utilizeze simultan mai multe conturi de email (până la 21 de adrese în acelaşi timp), precum şi multiple posturi telefonice şi cartele reîncărcabile, pe care le schimba la intervale regulate de timp.

Totodată, ea şi-a manifestat disponibilitatea de a facilita venirea în România a unora dintre cetăţenii străini cu care se afla în legătură. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat un un telefon mobil, o cartelă telefonică, un card micro SD şi 25 de cd/dvd-uri.
ADVERTISEMENT