News

O femeie dispărută din februarie, găsită de investigatori olandezi angajați de fiul ei. Poliția română a căutat în zadar

Femeie dispărută din Cluj, găsită de olandezi, nu de români, după aproape două luni. Descoperire macabră pe Someșul Mic, în Vinerea Mare
18.04.2023 | 15:31
O femeie disparuta din februarie gasita de investigatori olandezi angajati de fiul ei Politia romana a cautat in zadar
Poliția a căutat-o în zadar pe femeie timp de 50 de zile / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O femeie din Cluj, care a dispărut fără urmă din februarie, a fost găsită la mijlocul acestei luni, nu de poliție, ci de lucrătorii unei asociații din Olanda. Din păcate, deznodământul cazului a fost unul tragic, femeia fiind găsită moartă în albia râului Someșul Mic, în Vinerea Mare.

Un caz neobișnuit a fost semnalat la Cluj-Napoca. O femeie dispărută din 23 februarie din Cluj-Napoca a fost găsită după ce fiul ei a apelat la o echipă din Olanda. Persoana în cauză nu mai fusese văzută de 50 de zile.

ADVERTISEMENT

Găsită de olandezi după aproape două luni

O femeie care a dispărut de acasă a fost găsită după aproape două luni, după ce fiul acesteia a apelat la o asociație străină, din Olanda, pentru a-i da de urmă. Femeia în cauză, în vârstă de 51 de ani, plecase de acasă la 23 februarie și de atunci nimeni din cei apropiați nu mai știa nimic despre ea.

Familia acesteia a anunțat poliția după dispariția ei, autoritățile declanșând operațiuni de căutare (la care au participat inclusiv voluntari). Căutările nu s-au soldat cu nici un rezultat, femeia a rămas de negăsit, deși au fost angrenate suficiente forțe pe teren.

ADVERTISEMENT

Situația a durat până la data de 14 aprilie, la aproape două luni de la dispariția femeii, când trupul neînsuflețit al acesteia a fost reperat în localitatea Sânnicoara, în albia Someșului Mic, potrivit poliției, care a dat puține detalii despre acest caz.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, femeia a fost găsită de membrii unei asociații olandeze, la 14 aprilie, în jurul orei 15.00. Poliția și lucrătorii ISU au intervenit la fața locului, iar cadavrul femeii a fost transportat la Institutul de Medicină Legală din Cluj.

ADVERTISEMENT

Și presa locală informează că fiul femeii a angajat investigatori din Olanda pentru a-i găsi mama, după ce autoritățile nu au reușit să o facă, deși a trecut o perioadă considerabilă de la reclamarea dispariției acesteia. Rămâne de stabilit cum investigatori ai unei asociații din străinătate au reușit să facă acest lucru înaintea autorităților locale.

Poliția a căutat în zadar

De partea sa, poliția spune că a efectuat căutări cu structuri din Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, din Ministerul Afacerilor Interne și parteneri din afară, în speță voluntari. Poliția clujeană mai precizează că nu a obținut acordul de mediatizare al cazului referitor la „plecarea voluntară” a femeii.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Cluj au mai informat că, după dispariția femeii, lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au căutat-o mai multe zone de-a lungul malului Someșul Mic (cum ar fi Podul Porțelanului, Bulevardul Muncii).

Autoritățile mai precizează că vremea a fost nefavorabilă, iar viteza apei Someșului a fost mare, ceea ce au făcut dificile intervențiile. A fost deschis un dosar penal, cercetările în acest caz făcându-se sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

 

ADVERTISEMENT