News

O femeie dispărută din februarie, găsită de investigatori olandezi angajați de fiul ei. Poliția română a căutat în zadar

Femeie dispărută din Cluj, găsită de olandezi, nu de români, după aproape două luni. Descoperire macabră pe Someșul Mic, în Vinerea Mare
18.04.2023 | 15:31
O femeie disparuta din februarie gasita de investigatori olandezi angajati de fiul ei Politia romana a cautat in zadar
Poliția a căutat-o în zadar pe femeie timp de 50 de zile / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O femeie din Cluj, care a dispărut fără urmă din februarie, a fost găsită la mijlocul acestei luni, nu de poliție, ci de lucrătorii unei asociații din Olanda. Din păcate, deznodământul cazului a fost unul tragic, femeia fiind găsită moartă în albia râului Someșul Mic, în Vinerea Mare.

Un caz neobișnuit a fost semnalat la Cluj-Napoca. O femeie dispărută din 23 februarie din Cluj-Napoca a fost găsită după ce fiul ei a apelat la o echipă din Olanda. Persoana în cauză nu mai fusese văzută de 50 de zile.

ADVERTISEMENT

Găsită de olandezi după aproape două luni

O femeie care a dispărut de acasă a fost găsită după aproape două luni, după ce fiul acesteia a apelat la o asociație străină, din Olanda, pentru a-i da de urmă. Femeia în cauză, în vârstă de 51 de ani, plecase de acasă la 23 februarie și de atunci nimeni din cei apropiați nu mai știa nimic despre ea.

Familia acesteia a anunțat poliția după dispariția ei, autoritățile declanșând operațiuni de căutare (la care au participat inclusiv voluntari). Căutările nu s-au soldat cu nici un rezultat, femeia a rămas de negăsit, deși au fost angrenate suficiente forțe pe teren.

ADVERTISEMENT

Situația a durat până la data de 14 aprilie, la aproape două luni de la dispariția femeii, când trupul neînsuflețit al acesteia a fost reperat în localitatea Sânnicoara, în albia Someșului Mic, potrivit poliției, care a dat puține detalii despre acest caz.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție Cluj, femeia a fost găsită de membrii unei asociații olandeze, la 14 aprilie, în jurul orei 15.00. Poliția și lucrătorii ISU au intervenit la fața locului, iar cadavrul femeii a fost transportat la Institutul de Medicină Legală din Cluj.

ADVERTISEMENT

Și presa locală informează că fiul femeii a angajat investigatori din Olanda pentru a-i găsi mama, după ce autoritățile nu au reușit să o facă, deși a trecut o perioadă considerabilă de la reclamarea dispariției acesteia. Rămâne de stabilit cum investigatori ai unei asociații din străinătate au reușit să facă acest lucru înaintea autorităților locale.

Poliția a căutat în zadar

De partea sa, poliția spune că a efectuat căutări cu structuri din Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, din Ministerul Afacerilor Interne și parteneri din afară, în speță voluntari. Poliția clujeană mai precizează că nu a obținut acordul de mediatizare al cazului referitor la „plecarea voluntară” a femeii.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Cluj au mai informat că, după dispariția femeii, lucrătorii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au căutat-o mai multe zone de-a lungul malului Someșul Mic (cum ar fi Podul Porțelanului, Bulevardul Muncii).

Autoritățile mai precizează că vremea a fost nefavorabilă, iar viteza apei Someșului a fost mare, ceea ce au făcut dificile intervențiile. A fost deschis un dosar penal, cercetările în acest caz făcându-se sub aspectul infracțiunii de ucidere din culpă.

 

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori