News

Femeie infectată cu Covid-19, prinsă în timp ce vindea într-o piață din Galați. Ce amendă a primit

06.04.2021 | 21:30
Femeie infectată cu Covid-19, prinsă în timp ce vindea într-o piață din Galați. Ce amendă a primit
Femeie infectată cu Covid-19, prinsă în timp ce vindea într-o piață din Galați. Ce amendă a primit. Sursa foto: botosaneanul.ro
ADVERTISEMENT

O femeie din municipiul Galați, infectată cu Covid-19 încă din 25 martie, a fost amendată de poliţiştii locali, după ce a fost prinsă în timp ce vindea produse agroalimentare la o tarabă dintr-o piață a orașului.

În cursul zilei de marți, polițiștii locali din Galați au întreprins o verificare în piața din oraș. Acțiunea face parte din Planul de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine publică, siguranță rutieră şi comerț stradal pe perioada instituirii stării de alertă, în vederea prevenirii şi combaterii efectelor pandemiei cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Ajunși în zona pieței Cartierului Micro 19 din localitate, oamenii legii au descoperit o femeie de 50 de ani care, în loc să se afle acasă, în izolare, vindea produse agroalimentare cetățenilor.

Femeie din Galați infectată cu Covid-19, prinsă în timp ce vindea într-o piață din oraș

Potrivit informațiilor oferite de Poliția Locală din Galați, femeia infectată cu Covid-19 care a fost depistată comercializând produse agroalimentare fusese declarată pozitivă la boală încă din urmă cu mai multe zile, de pe 25 martie.

ADVERTISEMENT

Ea trebuia astfel să fie la domiciliu cel puțin până pe data de 8 aprilie. Pentru gestul său inconștient, aceasta a primit o amendă de 1.000 de lei.

”Poliţiştii locali din cadrul Secţiei nr. 3 au sancţionat-o contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pe numita O.E., în vârstă de 50 ani, din Galaţi.

Persoana în cauză a fost depistată pe Aleea Comerţului din Micro 19, în timp ce vindea produse agroalimentare la o tarabă, deşi în data de 25 martie 2021, a fost depistată pozitiv cu COVID-19 şi trebuia să se afle în izolare la domiciliu până la data de 08 aprilie 2021”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi, Aurelia Matei, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Agenții de Poliție din Galați, acțiuni ample de verificări în ultima perioadă

În perioada 29 martie – 4 aprilie, agenții Poliţiei Locale Galaţi au aplicat, pentru încălcarea prevederilor Legii 55/2020, un număr de 141 de sancţiuni contravenţionale, în sumă de peste 70.000 lei.

De asemenea, tot în vederea combaterii efectelor pandemiei cu Covid-19, poliţiştii locali au întreprins acţiuni specifice pe un număr de 624 de mijloace de transport în comun. În cadrul acestor activităţi, 1.325 de călători au fost avertizați verbal şi alţi 13 au fost sancționați cu sume de bani.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri