News

Femeie rănită grav de un cort de campanie electorală. Trecătorii au găsit-o într-o baltă de sânge

O femeie din Gura Humorului, județul Suceava, a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost lovită de un cort de campanie al AUR, luat de vânt.
29.03.2024 | 15:13
Femeie ranita grav de un cort de campanie electorala Trecatorii au gasito intro balta de sange
Femeie rănită grav de un cort de campanie electorală. Trecătorii au găsit-o într-o baltă de sânge
ADVERTISEMENT

Potrivit salvatorilor victima a fost găsită într-o ”baltă de sânge”, fiind lovită puternic la cap. A ajuns în cele din urmă la spitalul din Gura Humorului, însă medicii de acolo au trimis-o spre spitalul județean din Suceava, pentru investigații suplimentare. Incidentul s-a produs din cauza vântului neobișnuit de puternic.

Un cort de campanie al AUR a căzut peste o femeie

Martorii spun că femeia a fost lovită în cap de scheletul metalic al corpului, după care și-a pierdut cunoștința. Conform MonitorulBT.ro, cel care i-a acordat primul ajutor era un medic de la Serviciul de Ambulanță Județean, aflat în timpul liber. Un echipaj SMURD a sosit imediat și a preluat-o pe femeie.

ADVERTISEMENT

Reamintim că meteorologii au emis un avertisment de cod galben și portocaliu de vânt, în mai multe județe din țară, astfel că daunele au fost semnificative în mai multe zone. De exemplu, în Maramureș mai multe construcții au fost distruse, în timp ce în Harghita cablurile de electricitate au ajuns pe șosea.

Între timp, în Neamț, vântul puternic a avariat o spălătorie auto, iar în Bistrița un copac a căzut peste mașina unei familii din Bacău care se deplasa dinspre Vatra Dornei spre Bistrița. ”Pe DN 17 Bistriţa-Vatra Dornei, în zona localităţii Mureşenii Bârgăului, judeţul Bistriţa-Năsăud, un copac a căzut peste un autoturism aflat în deplasare”, transmiteau reprezentanții ISU.

ADVERTISEMENT

Se pare că în autoturism se aflau 7 persoane, dintre care cinci copii și părinții acestora. Doi dintre micuți au avut nevoie de îngrijiri medicale suplimentare și au ajuns la spital. Aceștia au fost însoțiți de mama lor, care a scăpat nevătămată. Specialiștii reamintesc că nu este primul incident cu copaci căzuți peste mașini din România.

Cod portocaliu și galben de vânt puternic în România

în Maramureș, tot din cauza vântului puternic, un acoperiș al unei ase a fost luat de vânt, iar pompierii au fost nevoiți să îndepărteze resturile de construcție care îi puneau în pericol pe pietonii din zona respectivă. Același lucru s-a întâmplat și cu acoperișul unei spălătorii auto din Piatra Neamț, care a fost purtat zeci de metri.

ADVERTISEMENT

De asemenea, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informa că pe DN 15 Ceahlău – Reghin, la ieșirea din Toplița (Harghita), mai multe cabluri de electricitate au căzut pe drum, tot din cauza vântului.

În consecință, traficul a fost blocat zeci de minute până când situația a fost remediată. Din fericire în acest caz nu au existat daune sau victime.  Meteorologii transmiteau în urmă cu 24 de ore că vântul puternic va face ravagii în mai multe zone din țară.

ADVERTISEMENT

”Vânt puternic în partea de nord și de nord-est a țării, cu rafale de 60-70km/h iar în Carpații Orientali, chiar cu rafale de 100km/h”, explicau specialiștii ANM, conform Antena 3, fiind emise coduri galbene și portocalii de vânt.

ADVERTISEMENT