News

Femeile pe care mizează Dreapta Unită la europarlamentare. Cu ce obiective vor să ajungă la Bruxelles

Alianța Dreapta Unită are patru femei printre primii zece candidați de pe lista pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie.
15.04.2024 | 17:18
Femeile pe care mizeaza Dreapta Unita la europarlamentare Cu ce obiective vor sa ajunga la Bruxelles
Femeile pe care Dreapta Unită le trimite în Parlamentul European Sursa foto: ADU
ADVERTISEMENT

Cristina Prună, Violeta Alexandru, Corina Atanasiu și Adriana Cristian sunt candidatele ADU cu șanse mari de a ajunge să reprezinte România la Bruxelles.

Cristina Prună: ”Politicile energetice și industriale să însemne bunăstare pentru fiecare român”

Deputata USR Cristina Prună are 39 de ani și este de profesie economist. Prună are studii efectuate în România, Franța și Marea Britanie și a lucrat în sectorul public și privat în mai multe țări din Europa de Vest.

ADVERTISEMENT

A revenit în țară în 2015 și a fost unul dintre cei care au contribuit la construcția USR (pe atunci USB), pe listele cărei formațiuni a fost aleasă din 2016 deputat de București.

candidate ADU europarlamentare
Cristina Prună Sursa foto: ADU

De numele Cristinei Prună sunt legate legi precum: reducerea birocrației pentru antreprenori, creșterea transparenței și profesionalizarea în sectorul public și dezvoltarea sectorului energetic, iar ca inițiator micșorarea cotei de TVA pentru panouri fotovoltaice, pompe de căldură și panouri solare termice.

ADVERTISEMENT

”Politicile UE sunt despre fiecare om din România și fiecare trebuie să simtă direct beneficiile.

Sunt determinată să folosesc expertiza pe care am acumulat-o în domeniul politicilor energetice și industriale în România pentru a contribui la noi reglementări liberale care să reducă birocrația excesivă de la nivel european, să crească competitivitatea industriei energo-intensive și să susțină dezvoltarea noilor tehnologii și lanțurilor de aprovizionare în România și în Europa.

ADVERTISEMENT

Toate acestea trebuie să se traducă în locuri de muncă bine plătite pentru fiecare român. Este momentul ca România să aibă o voce puternică la nivel european”, declară Cristina Prună, potrivit comunicatului de presă al Alianței Dreapta Unită.

Violeta Alexandru: ”Cea mai importantă resursă a Uniunii Europene sunt oamenii”

Deputată Forța Dreptei, Violeta Alexandru are 48 de ani și este specializată în politici publice, având un master în Guvernanţă şi Dezvoltare Instituţională.

ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru are peste 20 de ani de activitate în societatea civilă. Este fondatoarea Institutului pentru Politici Publice (IPP), organizație neguvernamentală în care a activat ca director până în noiembrie 2015.

candidate ADU europarlamentare
Violeta Alexandru Sursa foto: ADU

A fost de două ori membru al guvernului: ca ministru pentru Consultare Publică și Dialog Social (2016/2017) și ministru al Muncii și Protecției Sociale (2019/2020).

„Voi fi activă în dezbaterile de la nivel european pentru mai multe obiective: simplificarea și eficientizarea procedurilor de acordare a pensiilor comunitare în țările membre (adaptarea Regulamentelor europene pentru ca lucrătorii din spațiul UE să se bucure de pensia completă și plătită la timp); încurajarea muncii legale cu un sistem minimal de protecție socială; crearea posibilității de a câștiga mai bine prin adaptarea legislației la noile decizii europene privind raportul între muncă și timp de odihnă; deschiderea reală a sistemelor publice din țările membre la colaborare cu actori privați specializați în recrutare/identificare a unui loc de muncă; adaptarea reglementărilor europene la noile forme de muncă (gig economy).

De asemenea, voi milita pentru simplificarea procedurilor de recunoaștere a calificărilor pentru a le fi mai ușor oamenilor să se angajeze”, spune Violeta Alexandru.

Corina Atanasiu: ”O politică europeană comună pentru educație”

Corina Atanasiu, fost secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, are 49 de ani, studii avansate în Științele Educației, Administrație Publică și Științe Politice și o experiență de 25 de ani în domenii critice pentru viitorul României și al Europei: administrarea de fonduri europene și implementarea programelor strategice în domeniul social și în educație.

candidate ADU europarlamentare
Corina Atanasiu Sursa foto: ADU

Ca secretar de stat în MIPE a avut o contribuție esențială la elaborarea componentei de Educație din Planul Național de Redresare și Reziliență.

„Candidez la alegerile europarlamentare deoarece cred că pot milita eficient pentru o politică europeană comună pentru educație.

Europa are nevoie de organizarea de școli europene de formare inițială și continuă a profesorilor, de consorții școlare europene, de instrumente eficace în mâna statelor membre pentru combaterea abandonului școlar și pentru reducerea deficitul de performanță între sistemele de educație din UE”, a declarat Corina Atanasiu.

Adriana Cristian: ”Încurajez inovația pentru a apropia Europa de cetățenii ei”

Adriana Cristian, consilier local USR la Cluj-Napoca, este ingineră telecomunicații, având un master în Studii Europene. Are o experiență de peste 14 ani ca manager de proiect, de risc și de schimbare în diverse domenii ca IT, Telecomunicații, Logistică și Producție, iar de trei ani este consilier local.

candidate ADU europarlamentare
Adriana Cristian Sursa foto: ADU

Din această postură, Adriana Cristian luptă pentru un Cluj al viitorului, al comunității, un oraș unde fiecare locuitor poate trăi bine. Cel mai important proiect realizat din opoziție a fost centrul de tratare a adicțiilor, dar activitatea ei a presupus și susținerea nevoii de eficientizare a administrației și de a construi spitale și infrastuctură școlară modernă.

„Misiunea pe care vreau să mi-o asum în Parlamentul European este de a apropia Europa de cetățenii ei printr-o mai bună cooperare cu autoritățile locale și încurajând inovația la nivel european.

O temă importantă a mandatului meu va fi și raportarea la inteligența artificială, unde voi căuta soluții de a o reglementa și în același timp de a încuraja inovația pentru a servi interesele cetățenilor europeni”, a dezvăluit Adriana Cristian.

Material susținut de Alianța Dreapta Unită

ADVERTISEMENT
Tags: