News

Un fost ministru desființează Legea Pensiilor. Violeta Alexandru: ”Nu va aduce creșteri la pensii”

Fostul ministru al Muncii spune că Legea Pensiilor nu va aduce lucruri bune pentru pensionari și nu va genera creșteri ale pensiilor.
03.04.2024 | 15:47
Un fost ministru desfiinteaza Legea Pensiilor Violeta Alexandru Nu va aduce cresteri la pensii
Violeta Alexandru critică Legea Pensiilor Surs foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Violeta Alexandru a mai mai declarat că Guvernul nu face decât să peticească o fostă lege și că PSD încurajează ajutoarele sociale și nemunca.

Un fost ministru desființează Legea Pensiilor

Fostul ministru mai spune că sistemul actual de pensii este un sistem care va menține pensiile mici în permanență  și că guvernul nu este dispus să discute alte opțiuni.

ADVERTISEMENT

”Actuala lege a pensiilor este o lege care nu va genera îmbunătățiri și lucruri bune pentru pensionari. Acest guvern nu face decât să peticească pe aici pe acolo o fostă lege. Nu este dispus, deschis să discute și alte opțiuni.

Eu nu sunt adepta creșterii pensiilor cu puncte și punctulețe și nici nu sunt o susținătoare a actualei formule din lege care, pentru că e foarte complicată, îi face pe oameni până mor să simtă că e ceva în neregulă și că cineva îi fură și că acolo s-a strecurat o greșeală.

ADVERTISEMENT

Sistemul actual pe care PSD l-a continuat este un sistem care va menține pensiile tot timpul mici.

Văd că au preluat ideea mea, pe care am depus-o în parlament acum vreo doi ani și mi-au ținut-o la sertar. Să se valorifice oamenilor toate sporurile. Nu doar cele cu caracter permanent, ci și cele cu caracter nepermanent. N-au vrut.

Sper ca măcar asta pe care au preluat-o și au pus-o în lege să o valorifice să o ducă la bun sfârșit, dar vă spun că și aici am rețineri. Nu cred că se vor ține de promisiune în ceea ce privește această noutate cu care au venit, cu punctele de stabilitate. Nu cred și aici îi suspectez de populism”, a declarat deputatul Forța Dreptei pentru Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Nu este pentru prima oară când Violeta Alexandru trage un semnal de alarmă legat de legea adoptată în noiembrie anul trecut. Fostul ministru, candidat la alegerile europarlamentare din partea Alianței Dreapta Unită, spunea atunci că măririle promise de guvern nu au o sursă de finanțare.

”Orice Guvern responsabil când propune o lege care are un impact bugetar major trebuie să-ți dea garanția în cifrele pe care le are, nu pe care speră, visează că le va avea că o poate pune în aplicare.

ADVERTISEMENT

Dar eu vă spun: așa a câștigat PSD-ul alegerile mai tot timpul. Promițând, aruncând speranțe, neclarificând lucrurile, dar da, în general din împrumuturi se compensează acolo unde tu ești un incapabil și nu reușești să strângi sau vor inventa diverse motive să spună ‘Stați că durează, cu recalcularea’”, declara atunci Violeta Alexandru la Europa FM.

ADVERTISEMENT