News

Fenomene extreme în China. Inundații și tornade devastatoare: Zeci de case distruse, 3 oameni au murit, iar alți 13 sunt răniți

Fenomene extreme în China. Mai mulți oameni au fost răniți, iar trei au murit, în urma inundațiilor și tornadelor din ultimele zile.
02.06.2023 | 22:23
Fenomene extreme in China Inundatii si tornade devastatoare Zeci de case distruse 3 oameni au murit iar alti 13 sunt raniti
Fenomene extreme în China. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Captura Observatornews.ro
ADVERTISEMENT

Fenomene extreme în China, acolo unde în urma tornadelor și inundațiilor devastatoare, au murit trei oameni, iar alți 13 sunt răniți. De asemenea, 60 de case au fost distruse de furia naturii.

Fenomene extreme în China. Trei oameni au murit, iar 13 sunt răniți

Tragedia a avut loc în nord-est, în provincia Liaoning, după ce cinci tornade au lovit zona. În urma acestora, sute de locuitori au rămas fără adăpost. 60 de case au fost pur și simplu distruse de fenomenul extrem.

ADVERTISEMENT

De asemenea, mai multe mașini au fost răsturnate, terenurile cultivate au fost distruse, iar clădirile instituțiilor au fost serios afectate. Autoritățile locale au mobilizat forțele de intervenție și de acordate a primului ajutor.

Nici în sudul Chinei situația nu este foarte diferită, având în vedere că sute de oameni au fost evacuați după ce cantitățile de precipitații abundente au dus la apariția inundațiilor devastatoare.

ADVERTISEMENT

În urma ploilor torențiale, trei oameni au murit, iar alte 13 persoane sunt rănite, conform autorităților. Mai mult, elevii dintr-o școală din sudul Chinei au rămas blocați din cauza inundațiilor.

Forțele de intervenție au ajuns în zona respectivă, iar după eforturi majore, elevii au fost scoși în siguranță din unitatea de învățământ. Conform Digi 24, nivelul apei atinsese pe alocuri cinci metri.

ADVERTISEMENT

Ploile fac ravagii și în România

Și în România ploile și grindina au făcut ravagii în Muntenia, Prahova, Banat și Moldova. Până la ora 23:00 este în vigoare un cod galben de vreme rea, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

„Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, vestul Olteniei, precum și la munte”, au transmis, vineri, meteorologii.

ADVERTISEMENT

Totodată, în următoarele zile vor fi temperaturi scăzute pentru această perioadă, specialiștii anunțând că un val de aer rece va ajunge din Europa central-nordică. „Luna iunie, aşa cum arată şi estimarea noastră pe săptămâni, indică chiar temperaturi puţin mai mici faţă de normalul perioadei”, transmis meteorologul Mihăiţă Huştiu, pentru Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: