Life

Fermierul care susține că este cel mai bătrân om de pe Pământ. L-a depășit pe deținătorul recordului

El este bărbatul care pretinde că este cel mai bătrân om din lume. A prins două Războaie Mondiale, dar nu a avut act de identitate până 2019.
13.04.2024 | 18:22
Fermierul care sustine ca este cel mai batran om de pe Pamant La depasit pe detinatorul recordului
El este bărbatul care pretinde că este cel mai bătrân om din lume. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un fermier în vârstă de 124 de ani susține că este cel mai bătrân om din lume. Este cu 12 ani mai în vârstă decât persoana care deține în prezent recordul, dar până de curând nu a avut un act de identitate.

Bărbatul care susține că este cel mai bătrân om din lume

Marcelino Abad Tolentino provine din regiunea centrală Huanuco și nu avut niciodată un act de identitate. În 2019, autoritățile l-au identificat și i-au oferit atât un act de identitate, cât și o pensie.

ADVERTISEMENT

El ar putea fi cel mai bătrân om din lume, după ce recent a pretins că a sărbătorit 124 de ani. Peruanul este cu 13 ani mai în vârstă decât actualul deținător al recordului britanic, John Tinniswood, în vârstă de 111 ani.

Tinniswood a fost confirmat ca fiind cel mai bătrân bărbat din lume după moartea cetățeanului venezuelean Juan Vicente Perez, care a încetat din viață la 114 ani. Totuși, guvernul peruan face acum o revendicare în numele unui muncitor agricol care s-a născut în 1900.

ADVERTISEMENT

Marcelino Abad Tolentino este cunoscut de localnici sub numele de Mashico și și-a sărbătorit ziua de naștere pe 5 aprilie. El a primit un tort și cadouri la casa de îngrijire Casa Hogar Mis Abuelitos din Cochachinche, unde locuiește acum.

A rămas orfan la o vârstă fragedă și nu a mers niciodată la școală

Cel care pretinde că este cel mai bătrân om din lume a dezvăluit că secretul longevității sale constă într-o dietă sănătoasă, bogate în fructe și carne de miel. De asemenea, el a avut o viață tristă.

ADVERTISEMENT

Tolentino a rămas orfan când avea șapte ani și nu a mers niciodată la școală. El a trăit în zonele rurale și a învățat rapid „cum să profite de beneficiile naturii”, potrivit unui comunicat al guvernului peruan.

În liniștea florei și faunei din Huanuco, bărbatul și-a creat un nou mediu de viață și pace interioară, ceea ce în prezent se poate observa în starea lui de sănătate și personalitatea prietenoasă.

ADVERTISEMENT

Acum, autoritățile îl ajută să aplice pentru recordul mondial Guinness ca cel mai bătrân bărbat din lume și să-l detroneze pe Tinniswood, De altfel, el ar putea fi chiar mai în vârstă decât cea mai bătrână femeie din lume, Maria Branyas Morera, în vârstă de 117 ani.

ADVERTISEMENT