Sport

Fernandinho, avertisment pentru rivale înainte de Manchester City – Liverpool: „Suntem mai presus decât toți ceilalți”

Fernandinho pariază că Manchester City și Liverpool vor domina timp de ani de zile fotbalul din Premier League. Cele două echipe se întâlnesc mâine pentru a decide care din ele face un pas în față în lupta pentru titlu.
09.04.2022 | 22:31
Fernandinho avertisment pentru rivale inainte de Manchester City  Liverpool Suntem mai presus decat toti ceilalti
Fernandinho este sigur că Manchester City și Liverpool vor domina fotbalul din Anglia pentru mult timp. Sursa foto: EPA/Dave Thompson
ADVERTISEMENT

În ultimele patru sezoane, Manchester City și Liverpool s-au clasat de fiecare dată pe primul și al doilea loc în Premier League, fiind cele mai mari rivale în lupta pentru titlu. Excepție face sezonul trecut, când Manchester City a câștigat campionatul, iar Liverpool s-a clasat pe locul al treilea. Locul secund a fost ocupat de Manchester United.

Pronosticul lui Fernandinho: Manchester City și Liverpool vor domina Premier League ani de zile

Căpitanul lui City, Fernandinho, a dat un avertisment pentru toți adversarii din Anglia: cele două mari cluburi, Manchester City și Liverpool, vor fi pentru mult timp deasupra celorlalte echipe din Premier League.

ADVERTISEMENT

El a spus: „În ultimii ani, atât City, cât și Liverpool și-au exprimat clar intențiile și și-au ocupat locul deasupra celorlalte echipe din Premier League.

Ambele au ajuns la un nivel tactic și fizic peste celelalte echipe, iar rezultatele pe care le obțin în campionat sunt o dovadă în acest sens.

ADVERTISEMENT

Ambițiile celor două – în ceea ce privește rezultatele și obiectivele – sunt foarte asemănătoare. Nu este o coincidență că acestea sunt cele două echipe fruntașe.

Este o rivalitate sănătoasă și cred că ambele pot continua să fie lideri în campionatul intern pentru multe sezoane de acum încolo”.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, City are avantaj de un punct în fața lui Liverpool, care s-a apropiat tot mai mult de rivala sa în ultima vreme. Mâine se va decide care dintre ele va avea un avantaj mai mare în cursa pentru titlu, întrucât „cetățenii” primesc acasă echipa lui Jurgen Klopp.

Manchester City, în cursa pentru trofeul Ligii Campionilor

Atât City, cât și Liverpool sunt favorite pentru semifinalele Ligii Campionilor de anul acesta. Liverpool s-a impus în fața Benficăi cu 3-1 la Lisabona, în timp ce Manchester City a bătut-o pe Altetico Madrid pe teren propriu cu scorul de 1-0.

ADVERTISEMENT

Singurul trofeu de mare importanță care lipsește din vitrina lui City este Liga Campionilor, după ce, în sezonul trecut, campioana Angliei a ajuns în finală, dar a pierdut în fața lui Chelsea cu 0-1.

Comentând pe acest subiect, Fernandinho a spus: Liga Campionilor este o obsesie pentru orice echipă care concurează pentru acest trofeu – iar pentru City nu este diferit.

Jucătorii, echipa de backroom, staff-ul, suporterii noștri, toți ne-am dori să-l câștigăm – dar succesul în Liga Campionilor nu ne definește.

Nici nu va defini munca noastră ca echipă. Munca noastră grea și dedicarea din ultimii cinci ani arată cine este cu adevărat City”.

Manchester City a dominat fotbalul englez în ultimii ani. În 2018, 2019 și 2021 a câștigat Premier League, iar un total de 13 trofee naționale, începând din 2011, este un palmares demn de luat în seamă.

 

ADVERTISEMENT