Sport

Cum a apărut Ferran Torres în repriza a doua a meciului cu Napoli. Firma de echipament sportiv va face o anchetă

Ferran Torres a marcat golul prin care Barcelona a terminat la egalitate cu Napoli, în prima manșă a barajului pentru optimile Europa League, dar se află în prim-plan din cauza altui motiv.
19.02.2022 | 09:15
Cum a aparut Ferran Torres in repriza a doua a meciului cu Napoli Firma de echipament sportiv va face o ancheta
Ferran Torres a apărut, în repriza a doua a meciului cu Napoli, cu un tricou care nu avea sigla clubului. Sursa foto: uefa.com
ADVERTISEMENT
19-02-2022
07:34

Tricoul purtat de Ferran Torres a respectat regulile UEFA

Incidentul cu Ferran Torres de la meciul Barcelona – Napoli 1-1, din prima manșă a barajului pentru optimile Europa League, când a purtat, în repriza a doua, un tricou fără sigla clubului și emblema firmei de echipament sportiv, continuă să stârnească diferite comentarii.

Se pare că vina aparține firmei de echipament sportiv, care a și demarat o anchetă, scrie mundodeportivo.com. Povestea este următoarea. Clubul pune întotdeauna la dispoziție jucătorilor săi trei seturi de tricouri pentru fiecare meci.

Unul pentru prima repriză, altul pentru a doua și un al treilea în caz că se rupe sau se pătează de sânge.

Cert este că două tricouri ale lui Ferran Torres, ca și toate celelalte ale jucătorilor Barcelonei la meciul cu Napoli aveau sigla Nike și emblema clubului, care nu sunt cusute, ci imprimate.

Procedura obișnuită înaintea unui meci este imprimarea numelui și a numărului pe cele trei noi tricouri pentru jucătorii eligibili, ținând cont și de faptul că pe mâneca dreaptă trebuie să apară sigla competiției.

Când sosesc tricourile, se acordă atenție spatelui, pentru a fi scrise corect numele și numărul fiecărui jucător, asigurându-se că nu există nicio greșeală, cum s-a întâmplat mai demult la Los Angeles Galaxy, când pe tricoul lui Ibrahimovic a apărut „Irbahimovic”.

Iar odată ce tricourile sunt identificate, acestea sunt pliate cu spatele la vedere pentru a le așeza în fața dulapului fiecărui jucător. Astfel că partea din față, fără sigla clubului și logoul Nike, a rămas în interior.

Așa că Ferran a ieșit pe teren la pauză fără a încălca regulamentele UEFA. Forul european cere doar ca numărul și numele să fie corecte, lucruri care au fost îndeplinite. După acest incident, Nike și clubul și-au luat angajamentul ca astfel de erori să nu se mai repete.

Ferran Torres a ajuns la Barcelona la începutul anului, după ce Manchester City a confirmat, pe 28 decembrie 2021, trecerea mijlocașului spaniol la gruparea catalană.

Ferran Torres a apărut cu un tricou fără emblema clubului

Jucătorul a ajuns pe Camp Nou în schimbul a 55 de milioane de euro, la care se pot adăuga alte 10, drept bonusuri de performanță.

ADVERTISEMENT

A apucat să joace cinci meciuri la Barcelona, dintre care trei în campionat și unul în Cupa Spaniei, când a și marcat o dată.

Torres și-a făcut debutul la Barcelona în cupele europene la meciul cu Napoli, din prima manșă a barajului pentru optimile Europa League. A fost integralist și a marcat golul egalizator, din penalty, în minutul 59.

ADVERTISEMENT

Însă în imaginile în care a fost surprins în timpul celei de-a doua reprize s-a remarcat un amănunt: jucătorul avea un tricou diferit de al colegilor lui. Concret, de pe echipamentul de joc lipsea sigla clubului, iar numele sponsorului principal era trecut mai sus.

Ferran Torres a luat, la pauză, un tricou, fără să se asigure dacă este bun

Imediat, internauții au umplut rețelele de socializare de comentarii, exprimându-și părerea vizavi de isprava mijlocașului. Unii considerau că Torres a luat alt tricou la pauza meciului cu Napoli, iar alții glumeau că sigla Barcelonei nu era lipită bine și a căzut.

ADVERTISEMENT
Ferran Torres
Tricoul folosit de Ferran Torres în repriza a doua a meciului cu Napoli nu avea sigla Barcelonei. Colaj FANATIK. Sursa foto: twitter

Indiferent de variantă, un lucru este cert: singura vinovată de această situație este persoana care s-a ocupat de distribuirea și verificarea tricourilor jucătorilor catalani, la meciul cu Napoli.

În ceea ce-l priveșlte pe Torres, acesta mai are un motiv de supărare, în afara faptului că a primit un tricou care nu era bun. El a ratat, în finalul meciului, două ocazii mari de a duce Barcelona în avantaj.

ADVERTISEMENT

În minutul 89 a șutat de la aproximativ 11 m peste poarta oaspeților, după o fază prelungită de atac a gazdelor, iar în minutul 90+2 a reluat din cădere de la 11 m, dar mingea s-a dus peste transversală.

Mnașa a doua a returului va avea loc pe 24 februarie, la Napoli. Niciuna dintre echipe nu se poate considera avantajată deoarece, din acest sezon, nu mai este valabilă regula golului marcat în deplasare. Altfel spus, dacă în retur scorul va fi egal după 90 de minute, se vor juca prelungiri.

Până atunci, Barcelona va avea un meci dificil în campionat, pe 20 februarie, în deplasare, cu Valencia. În acest moment, catalanii ocupă locul 4 în La Liga, în timp ce „liliecii” sunt pe 12.

ADVERTISEMENT