Sport

Europa League și Conference League, baraj de promovare în optimi. Barcelona, ținută în șah de Napoli. Lucescu jr, învins în Danemarca

FANATIK vă oferă detalii despre meciurile din 16-imile de finală ale Europa League și Conference League, care au loc joi, 17 februarie, partida vedetă fiind Barcelona - Napoli
17.02.2022 | 23:35
Europa League si Conference League baraj de promovare in optimi Barcelona tinuta in sah de Napoli Lucescu jr invins in Danemarca
Barcelona a remizat, acasă, cu Napoli, 1-1, și va avea o misiune dificilă în returul din 24 februarie. Sursa foto: uefa.com
ADVERTISEMENT
17-02-2022
22:43

Valentin Mihăilă a jucat 25 de minute în Atalanta – Olympiacos 2-1

Cinci români au fost implicați în partidele de joi seara. În Europa League, Valentin Mihăilă a fost rezervă la Atalanta în meciul de pe teren propriu cu Olympiacos Pireu, câștigat cu 2-1. Românul a fost trimis în teren în minutul 65, în locul lui Malinovsky, dar nu s-a remarcat în mod special.

În Conference League, Ștefan Radu a fost titular la Lazio – Porto 2-1, fiind înlocuit în minutul 72, cu albanezul Elseid Hysaj. Pentru român a fost al 46-lea meci în tricoul lui Lazio în cupele europene, dar primul în acest sezon.

Răzvan Lucescu l-a folosit din primul minut pe Alexandru Mitriță la meciul din deplasare al lui Paok Salonic, pierdut în Danemarca, în fața lui Midtjylland, cu 0-1. Mijlocașul român a primit un cartonaș galben în minutul 28, iar la pauză a fost înlocuit cu Biseswar.

În fine, portarul Florin Niță nici măcar nu a prins lotul lui Sparta Praga, la meciul pierdut acasă cu 0-1 în fața lui Partizan Belgrad, din cauza unor probleme medicale, conform paginii de facebook a clubului ceh.

17-02-2022
21:16

Barajul de promovare în optimile Europa League și Conference League, program și rezultate

Europa League

  • Atalanta – Olympiacos 2-1 (Djimsiti 61, 63 / Soares 16); Valentin Mihăilă a fost trimis în teren, la gazde,  în minutul 65, în locul lui Malinovsky)
  • FC Porto – Lazio 2-1 (Martinez 37, 49 / Zaccagni 23); Ștefan Radu, titular la oaspeți, a fost înlocuit în minutul 72 cu Hysaj
  • RB Leipzig – Real Sociedad 2-2 (Nkunku 31, Forsberg 82-penalty / Le Normand 9, Oyarzabal 64-penalty)
  • Sevilla – Dinamo Zagreb 3-1 (Rakitic 13-penalty, Ocampos 44, Martial 45+1 / Orsic 41)
  • Barcelona – Napoli 1-1 (Ferran Torres 59-penalty / Zielinski 29), meci arbitrat de Istvan Kovacs
  • Borussia Dortmund – Glasgow Rangers 2-4 Bellingham 51, Guerreiro 82 / Tavernier 38-penalty, Morelos 41, Lundstram 49, Zagadou 54-autogol)
  • Sherif Tiraspol – Braga 2-0 (Thill 43-penalty, Traore 83)
  • Zenit St. Petersburg – Betis Sevilla (Dzyuba 25, Malcom 28 / Rodriguez 8, Jose 18, Guardado 41)

Conference League

  • Celtic – Bodo/Glimt 1-3 (Maeda 80 / Espejord 7, Pellegrino 55, Vetlesen 81)
  • Leicester – Randers 4-1 (Ndidi 23, Barnes 49, Daka 55, Dewsbury-Hal 74 / Hammershoej-Mistrati 45); meciul este arbitrat de Radu Petrescu
  • Marseille – Qarabag 3-1 (Milik 41, 44, Payet 90+2 / Malinowski 85)
  • Sparta Praga – Partizan Belgrad 0-1 (Menig 78)
  • Fenerbahce – Slavia Praga 2-3 (Pelkas 58, Kadioglu 83 / Traore 45, Dorley 62, Lingr 64)
  • Midtjylland – PAOK Salonic 1-0 (Andersson 20)
  • PSV Eindhoven – Maccabi Tel Aviv 1-0 (Gakpo 11)
  • Rapid Viena – Vitesse Arnhem 2-1 (Druijf 1, Gruell 16 / Openda; gazdele au jucat în inferioritate din minutul 65, după eliminarea lui Stojkovic)
17-02-2022
17:29

Barcelona - Napoli 1-1 (Ferran Torres 59-penalty / Zielinski 29)

Min. 90+2: Ferran Torres reia din cădere de la 11 m, dar mingea trece peste transversală

Min. 90: L. de Jong încearcă o ‘foarfecă’ din 7-8 metri, dar mingea trece peste poarta oaspeților

Min. 89: Ferran Torres șutează din 11 m peste poarta lui Napoli, după o fază prelungită de atac a gazdelor

Min. 63: Aubameyang șutează de la marginea careului mare, dar mingea trece peste poarta oaspeților

Min. 59: GOOOL Barcelona! Ferran Torres egalează din penalty

Min. 58: penalty pentru Barcelona; Istvan Kovacs indică punctul cu var pentru un henț al lui Juan Jesus, după ce a consultat VAR

Min. 52: Barcelona controlează începutul reprizei a doua, dar fără să-și creeze ocazii periculoase.

Min. 29: GOOOL Napoli! Zielinski preia în interiorul careului și deschide scorul cu un șut la colţul drept

Min. 22: Napoli are cea mai mare ocazie a meciului. Osimhen primeşte o pasă în interiorul careului și șutează la poartă, dar ter Stegen respinge în corner

Barcelona: Ter Stegen – Mingueza, Eric Garcia, Pique, Alba – Nico, F. De Jong, Pedri – Adama, Aubameyang, Ferran Torres. Rezerve: Neto, Tenas – Dest, Sergio Busquets, Ricard Puig, Dembele, Braithwaite, L. de Jong, Gavi. Antrenor: Xavi Hernandez

Napoli: Meret – di Lorenzo, Koulibaly, Rrahmani, Juan Jesus – Fabian Ruiz, Zambo Anguissa – Elmas, Zielinski, Insigne – Osimhen. Rezerve: Idasiak, Ospina – Malcuit, Demme, Mario Rui, Mertens, Ghoulam, Ounas, Petagna, Zanoli. Antrenor: Luciano Spalletti

Joi, 17 februarie, este ziua în care revin pe gazon și celelalte două competiții continentale, Europa League și Conference League cu partidele din cadrul barajului de calificare în optimi, care vor avea loc după următorul program: joi, 17 februarie manșa tur, joi 24 februarie, manșa retur.

Programul barajului tur în Europa League – joi, 17 februarie

ora 19:45 Barcelona – Napoli – meci arbitrat de Istvan Kovacs

Borussia Dortmund – Glasgow Rangers

Sherif Tiraspol – Braga

Zenit St. Petersburg – Betis Sevilla

ora 22:00 Atalanta – Olympiakos

FC Porto – Lazio

RB Leipzig – Real Sociedad

Sevilla – Dinamo Zagreb

Programul meciurilor din barajul tur Conference League – joi, 17 februarie

ora 19:45 Fenerbahce – Slavia Praga

Midtjylland – PAOK Salonic

PSV Eindhoven – Maccabi Tel Aviv

Rapid Viena – Vitesse Arnhem

ora 22:00 Celtic – Bodo/Glimt

Leicester – Randers – meci arbitrat de Radu Petrescu

Marseille – Qarabag

Sparta Praga – Partizan Belgrad

În martie, când în Champions League se vor juca meciurile retur din optimi cele două competiții vor avea pe același sistem, o săptămână după alta, jocurile din optimi, pentru ca de la faza sferturilor de finală să se ajungă la același timing de desfășurare a partidelor, în aceeași săptămână.

ADVERTISEMENT

Se vor disputa acum opt partide în fiecare din cele două competiții, pentru că deja există alte opt calificate direct pentru optimi atât în Europa League, cât și în Conference League. Acum doar se întregește tabloul echipelor care vor evolua în optimi de finală.

Barcelona, întărită puternic în atac în această iarnă

Cele mai interesante meciuri au loc, în mod evident, în Europa League, unde se disting trei partide ca fiind capete de afiș. Pe primul loc, de departe, Barcelona – Napoli, după care FC Porto – Lazio și Borussia Dortmund – Glasgow Rangers merită această etichetă.

ADVERTISEMENT

Barcelona – Napoli se joacă în condițiile în care Xavi Hernandez are semnale pozitive asupra muncii sale de a readuce la parametrii apropiați marilor performanțe gruparea catalană, lucru care pare acum mai posibil după cele trei achiziții din iarnă din atac: Feran Torres, Adama Traore și Pierre Aubameyang.

Problema la catalani este lunga listă de indisponibili, cu Fati, Depay, Lenglet, Araujo, Sergi Roberto, Umtiti și Wague, cei mai mulți din sistemul defensiv. Napoli nu are aceleași greutăți, doar mexicanul Lozano fiind out, dar Insigne, Mertens și Osimhen pot oricând semăna panică.

ADVERTISEMENT

FC Porto a vândut doi titulari, alți doi sunt suspendați

Porto a vândut în iarnă două piese cheie, atacantul Luis Diaz la Liverpool și pe Segio Oliveira la Roma și are doi jucători suspendați, brazilianul Wendel și argentinianul Marchesin. Însă Lazio, echipa lui Ștefan Radu, arată că nu mai este echipa bine pusă la punct din ultimii ani, extrem de vulnerabilă în special în apărare.

Borussia Dortmund fără Haland, Rangers fără Ianis Hagi

Borussia Dortmund – Glasgow Rangers va fi meciul care se joacă fără două piese de bază, câte una de fiecare parte. Uraganul Haland are puține șanse să fie prezent pe teren, după ce s-a accidentat în meciul de campionat de la Berlin, cu Union, iar Ianis Hagi a fost operat la ligamente și va reveni abia în sezonul viitor și nici atunci nu se știe când.

ADVERTISEMENT

Alte două meciuri tari în Europa League sunt RB Leipzig – Real Sociedad și Sevilla – Dinamo Zagreb. La Leipzig se vor întâlni două echipe care mereu au avut serioase probleme de lot în acest sezon, dar acum par a avea cam toți oamenii la dispoziție, bascii fiind foarte periculoși afară, pentru că au un contraatac ucigător.

Florin Niță e indisponbil și poate rata meciul cu Partizan, Răzvan Lucescu și Mitriță merg în Danemarca

Dacă Nicușor Stanciu ar fi rămas la Slavia Praga, acum am fi avut patru români care să evolueze în barajul pentru optimi din Conference League. Însă Stanciu a fost atras de mirajul financiar al Chinei, semnând cu Wuhan.

Grecii Răzvan Lucescu și Alex Mitriță merg în țara lui Hamlet, pentru a întâlni pe Midtjylland, o echipă daneză solidă pe teren propriu. Florin Niță are șanse mici să prindă locul între buturi la Sparta Praga, care joacă acasă cu Partizan Belgrad, fiind indisponibil.

ADVERTISEMENT
Tags: