News

Festivalul George Enescu de la Ateneul Român va fi ținut la 100% din capacitate. Ce documente trebuie să aibă asupra lor participanții

Festivalul George Enescu de la Ateneul Român va fi ținut la 100% din capacitate, în condiții de siguranță sanitară.
29.07.2021 | 00:20
Festivalul George Enescu de la Ateneul Roman va fi tinut la 100 din capacitate Ce documente trebuie sa aiba asupra lor participantii
ADVERTISEMENT

Organizatorii au anunțat că toate măsurile de siguranță privind coronavirusul vor fi respectate și, tocmai de aceea, spectatorii vor avea nevoie de mai multe documente asupra lor, pentru a putea participa.

Festivalul George Enescu de la Ateneul Român va fi ținut cu sala plină

Festivalul va avea loc abia peste o lună și va debuta pe 28 august, iar spectacolele se vor termina pe data de 26 septembrie. Vânzarea biletelor are încă loc, astfel că doritorii încă au timp să și le achiziționeze.

ADVERTISEMENT

În afară de aceste lucruri referitoare la bilete, cei care vor să meagră la Festivalul George Enescu trebuie să știe că trebuie să aibă asupra loc niște acte, pentru a putea fi lăsați să participe.

Acestea au legătură cu pandemia de coronavirus. Iată de ce documente au nevoie cei care doresc să participe la acest eveniment, conform organizatorilor:

ADVERTISEMENT

-dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)

-test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea concertului

-dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2

ADVERTISEMENT

-dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Dacă festivalul nu se va ține, oamenii vor primi banii înapoi

Există și posibilitatea ca Festivalul Enescu să nu aibă loc, din cauza pandemiei și a riscului de a crește numărul de cazuri, iar evenimentele din spații închise să fie interzise, din nou, așa cum s-a mai întâmplat și până acum câteva luni.

ADVERTISEMENT

Dar, organizatorii sunt pregătiți și pentru acest scenariu, după cum au anunțat pe site. Aceștia au transmis că oamenii își vor primi banii pe bilete înapoi, în cazul în care festivalul nu va avea loc, până la urmă.

„Organizatorii reasigură faptul că Festivalul Enescu va avea loc în perioada 28 august – 26 septembrie și că toate concertele se vor desfășura în condiții de siguranță sanitară.

În cazul excepțional în care un concert nu are loc, cumpărătorii își vor putea recupera banii pentru biletele la acel eveniment.

Accesul la concerte se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, în funcție de sală și de numărul de locuri disponibile în condiții de pandemie”, se arată pe site-ul festivalenescu.ro.

ADVERTISEMENT