Sport

Fetele din naționala de handbal, încântate de atmosfera de la România – Austria 38-29: ”Cea mai frumoasă pe care am trăit-o”

Naționala de handbal feminin merge la Campionatul European după victoria din meciul România - Austria 38-29, iar jucătoarele au rămas impresionate de atmosfera creată de fani în sala din Râmnicu Vâlcea.
24.04.2022 | 23:07
Fetele din nationala de handbal incantate de atmosfera de la Romania  Austria 3829 Cea mai frumoasa pe care am traito
Naționala de handbal feminin merge la Campionatul European după victoria din meciul România - Austria 38-29, iar jucătoarele au rămas impresionate de atmosfera creată de fani în sala din Râmnicu Vâlcea. Sursă foto: Sabin Malisevschi/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorele” au avut o prestație extraordinară în returul cu austriecele, iar cea mai bună jucătoare a fost Cristina Neagu, autoare a 12 goluri.

Atmosfera de la meciul România – Austria 38-29 le-a încântat pe jucătoarele din naționala de handbal

Susținute frenetic din primul până în ultimul minut al întâlnirii România – Austria 38-29, fetele din naționala de handbal au ținut la final să mulțumească publicului prezent în sala Traian și au spus că atmosfera a fost una incredibilă.

ADVERTISEMENT

”Mă bucur că ne-am regăsit, publicul ne-a dat multă energie, iar jocul nostru a fost un pic schimbat, cu mai multă încredere, dar și cu mai puține greșeli tehnice. A fost cea mai frumoasă atmosferă pe care am trăit-o într-un meci la echipa națională, mai ales că a fost în ziua de Paște.

Nu sunt eu de mult la echipa națională, dar un astfel de meci nu se uită. Nu am avut sărbători, dar s-a meritat, am obținut această calificare și ne-am bucurat împreună cu fanii noștri. Dacă avem răbdare și încredere în această echipă, vom avea și rezultate. Dar trebuie toate etapele parcurse”, a declarat Lorena Ostase.

ADVERTISEMENT

Adi Vasile cere timp pentru a crea o formație puternică

Selecționerul Adi Vasile a vorbit și el de ajutorul venit din partea publicului și consideră că în acest moment naționala are pași mulți de parcurs pentru a reveni în vârful handbalul feminin.

”Am fost la un nivel înalt contra Austriei, fetele au abordat serios acest joc, au fost momente grele până când s-a făcut o diferență în favoarea noastră. Apoi, ne-am făcut un joc ușor prin prestația noastră. A fost și ajutorul fantastic din partea sălii, într-un astfel de ambient e perfect să joci. Trebuie să le mulțumesc oamenilor că au fost alături de noi în ziua de Paște.

ADVERTISEMENT

Am fi putut obține calificarea mai repede la Euro dacă am fi câștigat un joc împotriva Danemarcei. Dar trebuie să fim conștienți și realiști că în momentul de față nu suntem peste Danemarca.

Chiar dacă la Mioveni, la meciul tur, am avut problem de lot, nu am putut alinia cea mai bună echipă. Danemarca este sus în acest moment. Danemarca a stat 8 ani de zile, a investit să ajungă de la locurile 5-8 la locurile 1-4. E nevoie de timp și de răbdare și la noi”, a spus tehnicianul.

ADVERTISEMENT

Lupei, și bucuria golul la națională

Aflată la al doilea meci în tricoul primei reprezentative, Corina Lupei, a dezvăluit că victoria împotriva Austria este cel mai frumos joc din cariera ei de până acum: ”Pot să spun că am trăit cel mai frumos meci din scurta mea carieră. Mă bucur că fac parte din echipa națională, că am putut să stau lângă asemenea jucătoare.

”Simt adrenalină, o bucurie și o satisfacție care cu greu pot fi descries în cuvinte atunci când marchez la națională. Toate fetele m-au primit cu brațele deschise, cu multă încredere, mi-au dat sfaturi, le mulțumesc. Nu am avut parte de un botez, cum se spune, dar sper să nici nu urmeze unul”.

România merge alături de alte 15 formații la turneul final, care va avea, în premieră trei gazde: Muntenegru, Macedonia de Nord și Slovenia. Competiția va avea loc în perioada 4-20 noiembrie și nu în decembrie așa cum se obișnuia, pentru a nu se suprapune cu turneul final Cupei Mondiale de fotbal din Qatar.

ADVERTISEMENT