Sport

FIFA revoluționează fotbalul! Schimbările propuse de președintele Gianni Infantino

FIFA nu renunță la proiectul de a organiza Cupa Mondială din doi în doi ani. În plus, regulamentul ar putea suferi modificări importante, printre care și introducerea timpului efectiv de joc.
04.01.2022 | 15:06
FIFA revolutioneaza fotbalul Schimbarile propuse de presedintele Gianni Infantino
ADVERTISEMENT

Fotbalul se pregătește să intre într-o nouă eră. Prin vocea președintelui Gianni Infantino, FIFA a anunțat modificările importante de regulament pe care intenționează să le opereze în viitorul nu foarte îndepărtat.

Cum vrea FIFA să revoluționeze fotbalul: „Este inacceptabil să se joace doar 47-48 de minute din 90”

În interviul acordat recent italienilor de la Rai Sport, elvețianul s-a lansat într-o adevărată tiradă la adresa tuturor jucătorilor care au susținut că nu mai pot face față ritmului infernal – cu tot mai multe meciuri și competiții în întreaga lume – și a militat pentru introducerea timpului efectiv de joc, pe modelul sporturilor nord-americane.

ADVERTISEMENT

Trebuie să analizăm posibilitatea introducerii timpului efectiv de joc, să nu mai fie niciun tabu. Când o echipă e în avantaj, iar un fotbalist e accidentat, el rămâne la pământ, ca și cum ar fi lovit de fulger.

Nu vezi asemenea lucruri în fotbalul feminin, de exemplu. Este inacceptabil să se joace doar 47-48 de minute din 90. Îmi doresc partide cu minimum 60 de minute de joc efectiv”, a declarat Infantino.

ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial ar putea deveni bienal: „Astăzi sunt peste două sute de echipe naționale”

În ciuda criticilor care i-au fost aduse, președintele FIFA nu renunță la planul de a organiza Campionatul Mondial din doi în doi ani. Potrivit spuselor sale, această modificare este impusă de numărul tot mai mare al echipelor naționale implicate în competiție, dar poate genera venituri suplimentare de 4,4 miliarde de dolari.

În urmă cu o sută de ani s-a decis ca turneul final să aibă loc din patru în patru ani. La acea vreme, fotbalul era jucat de 40 de țări în lumea întreagă, în Europa și America de Sud.

ADVERTISEMENT

Astăzi sunt peste două sute de echipe naționale. Să ținem cont și de acest amănunt. Impactul economic va fi pozitiv pentru toți. Vor fi mai puține meciuri în total pentru echipele naționale, dar vor fi mai multe de impact. La început, am fost împotriva VAR, dar vedem beneficiile. Tot ce ajută fotbalul e bine-venit”, a explicat Gianni Infantino.

Ceferin: „75% dintre fanii din întreaga lume resping ideea”

În replică, președintele UEFA a anunțat că Europa și America de Sud se opun vehement proiectului de transformare a Cupei Mondiale în competiție bienală. În plus, nu mai puțin de 75% dintre fanii din întreaga lume s-au pronunțat la rândul lor împotriva acestei idei.

ADVERTISEMENT

Europa şi America de Sud sunt împotriva acestui plan, iar ele sunt singurele continente care au câştigat Cupa Mondială în istoria acestei competiţii. Problema este este că o Cupă Mondială trebuie să aibă loc la patru ani pentru a fi interesantă.

În al doilea rând, dacă ea ar avea loc la fiecare doi ani, ar dăuna fotbalului feminin, pentru că ar avea loc în acelaşi an cu Cupa Mondială feminină. Asta ar afecta şi alte sporturi, Jocurile Olimpice, pe scurt, multe lucruri. Este pur şi simplu o idee proastă, iar acest lucru nu se va întâmpla pentru că este o idee proastă, nu pentru că noi ne opunem.

De ce au loc Jocurile Olimpice la fiecare patru ani? Pentru că este un eveniment pe care trebuie să îl aştepţi cu nerăbdare şi să te bucuri de el. Cupa Mondială este cel mai mare eveniment fotbalistic şi trebuie să fie la fiecare patru ani. Dar este foarte clar: 75% dintre fanii din întreaga lume resping ideea”, a declarat Aleksander Ceferin.

ADVERTISEMENT
Tags: