Fotbal international

FIFPro, detalii de ultimă oră despre contractele fotbaliștilor. Comunicatul oficial

27.03.2020 | 20:06
FIFPro detalii de ultima ora despre contractele fotbalistilor Comunicatul oficial
ADVERTISEMENT

Asociația Mondială a Fotbaliștilor Profesioniști (FIFPro) a emis un comunicat prin care condamnă ultimele decizii luate de cluburi din întreaga lume, de a reduce salariile jucătorilor în perioada de stare de criză, cauzată de pandemia de coronavirus.

FIFPro, reacție dură

Pandemia de coronavirus a suspendat competițiile fotbalistice și, în același timp, a redus drastic încasările cluburilor din această perioadă, motiv pentru care unii patroni au decis reducerea salariilor sau trimiterea angajaților în șomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

FIFPro, Asociația Mondială a Fotbaliștilor Profesioniști, condamnă atitudinea oficialilor cluburilor și transmite că va susține, din punct de vedere financiar, jucătorii aflați în situații delicate.

În aceste vremuri tulburi cauzate de răspândirea coronavirusului și de închiderea fotbalului, FIFPRO și asociațiile noastre de jucători afiliați primesc un volum mare de apeluri pentru asistență din partea fotbaliștilor profesioniști.

ADVERTISEMENT

Fotbalul profesionist reinvestește o cantitate mare de venituri în dezvoltarea potențialului sportiv. Acest model financiar este acum sub presiune la nivel global, în special în ligile mici și mijlocii. Ne-am angajat să facem tot posibilul pentru a sprijini sindicatele de jucători și fotbaliștii profesioniști în această situație.

Pe parcursul unei astfel de perioade fără precedent, FIFPRO va folosi resurse suplimentare pentru a intensifica în continuare eforturile noastre de susținere a jucătorilor și pentru a le oferi consultanță juridică suplimentară, asistență pentru sănătate mintală și planificare pentru a doua carieră.

ADVERTISEMENT

În timp ce suntem încurajați de cooperarea cu părțile interesate din fotbal la nivel internațional, suntem extrem de îngrijorați că un număr semnificativ de cluburi a început să concedieze imediat jucătorii sau să reducă unilateral salariile”, se arată în comunicatul FIFPro.

Semnalul de alarmă tras

FIFPro recomandă renegocierea contractelor, unde este cazul, prin implicarea tuturor părților și trage un semnal de alarmă asupra situației fotbaliștilor din țări în curs de dezvoltare, care nu încasează sume mari lunar.

ADVERTISEMENT

Solicităm cluburilor cu dificultăți financiare pe termen scurt să se întâlnească cu sindicatele jucătorilor naționali pentru a negocia aranjamente corecte și proporționale care respectă obligațiile lor legale și abordează în egală măsură interesele angajatorului și ale angajatului.

Într-o perioadă de criză socială atât de importantă, soluțiile trebuie să fie găsite cu contribuția tuturor.

Majoritatea jucătorilor de fotbal din afara celor mai mari ligi din lume câștigă la același nivel sau sub venitul intern mediu și ar fi grav afectate de scăderea salariilor”, transmite FIFPro.

ADVERTISEMENT