News

Fiica bătrânilor uciși la Timișoara, dezvăluiri dure despre criminal: “Sub nicio formă nu cred asta”

Daniela Befeld, fiica celor doi bătrâni uciși la Timișoara la începutul acestei săptămâni, este de părere că asasinul și-a premeditat crima
01.07.2023 | 21:10
Fiica batranilor ucisi la Timisoara dezvaluiri dure despre criminal Sub nicio forma nu cred asta
Anchetatorii trebuie să stabilească dacă a fost omor cu premeditare în acest caz. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Principalul suspect în cazul dublului omor de la Timișoara, unde doi bătrâni au fost înjunghiați în propria casă, și-a recunoscut fapta în timpul interogatoriului efectuat de polițiști. Acesta susține însă că nu a intenționat să-i ucidă pe cei doi, ci doar urmărea să le ceară niște bani împrumut.

Fiica spune că a fost crimă cu premeditare

Daniela Befeld, fiica celor doi bătrâni uciși în urmă cu cinci zile la Timișoara, revenită acum din Germania pentru a-și înmormânta părinții, a declarat presei că nu crede în mărturia pe care criminalul a oferit-o oamenilor de ordine.

ADVERTISEMENT

Andrei Minda, un bărbat de 38 de ani, care îi cunoștea pe cei doi bătrâni, de la care mai împrumutase sume de bani, este principalul suspect în acest caz de crimă. El a fost prins de polițiștii timișoreni la două zile după comiterea crimei, iar în timpul interogatoriului acesta și-a recunoscut fapta.

„Sub nicio formă nu cred asta, din moment ce avea datorii deja imense la mama mea, pentru taxele care nu erau plătite de câteva luni. El a venit cu gândul să facă ce a făcut, această atrocitate”, a declarat Daniela Befeld, pentru Știrile ProTV. Aceasta a spus că părinții ei îl știau pe criminal, care locuise în același bloc, iar adeseori îi ajuta.

ADVERTISEMENT

„Întotdeauna a venit și i-a ajutat dacă au avut ceva de reparat în casă, venea și ajuta, sau să schimbe butelia, sau… Deci, sub nicio formă nu ne-am putut imagina că ar putea face așa ceva”, a mai spus fiica celor doi bătrâni uciși.

Poziția acesteia vine în contradicție cu ce le-a declarat bărbatul de 38 de ani polițiștilor. Acesta le-a spus că s-a dus la cei doi pentru a cele cere bani cu împrumutul, însă lucrurile au degenerat atunci când a fost refuzat. Mai mult, acesta susține că a intrat în panică când a văzut că unul dintre bătrâni vorbea la telefon. (În fapt, bătrânul începuse un apel video cu nepotul acestuia de 13 ani.)

ADVERTISEMENT

„În contextul în care a constatat că fusese inițiat un apel video de pe telefonul victimelor și există posibilitatea identificării sale, inculpatul ar fi procedat la uciderea victimelor”, a susținut Gordana Bogosov, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș

Criminalul a venit înarmat și cu mănuși

Avocatul angajat de copiii celor doi bătrâni susține însă că în acest caz nu poate fi vorba de omor calificat. În opinia acesteia, criminalul ar fi venit pregătit să-i omoare pe cei doi, cu mănuși pentru a nu lăsa amprente și înarmat cu un cuțit.

ADVERTISEMENT

„Nu e omor calificat, este exact crimă cu premeditare, deoarece toate indiciile duc la acest aspect. Atâta timp cât criminalul a plecat cu mănuși, cu mănuși din material pe care părinții clienților mei nu aveau așa ceva în casă. El s-a dus exact știind ce va face”, a susținut Tripona Murgu.

Un alt indiciu important este faptul că suspectul acestei crime știa că cei doi soți, în vârstă de 75 și 78 de ani, erau și administratorii blocului și era exact perioada în care încasau banii de întreținere. La fel, o altă informație apărută în presă, indică faptul că bărbatul de 38 de ani era un consumator de droguri.

„Cred că el era într-o stare de sevraj. El avea nevoie de droguri și tocmai de aceea s-a dus să facă rost de bani pentru a-și procura drogurile”, a declarat criminalistul Dan Antonescu, pentru sursa citată. Anchetatorii nu au găsit până acum arma crimei și nici cei 12.000 de lei pe care suspectul i-a furat de la victimele sale.

ADVERTISEMENT