Sport

Filmele în care a jucat Pele. Care sunt celelalte producții care fac concurență celebrului ”Drumul spre victorie”

Pele a scris istorie pe terenul de fotbal, dar a reușit să cucerească și lumea filmului. El a jucat în 5 producții, dintre care cea mai cunoscută a fost ”Drumul spre victorie”.
30.12.2022 | 23:40
Filmele in care a jucat Pele Care sunt celelalte productii care fac concurenta celebrului Drumul spre victorie
Pele a scris istorie pe terenul de fotbal, dar a reușit să cucerească și lumea filmului. El a jucat în 5 producții, dintre care cea mai cunoscută a fost ”Drumul spre victorie”. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Brazilianul s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani într-un spital din Santos, după o lungă luptă cu cancerul de colon.

Pele a impresionat și lumea filmului

Pe lângă capodoperele reușite pe teren, marele Pele ne lasă la plecarea în Ceruri și câteva filme absolut fantastice în care și-a pus amprenta așa cum nu mai el putea să o facă. Toată lumea a văzut celebrul ”Drumul spre victorie”, dar puțini știu că brazilianul a mai apărut în 4 pelicule.

ADVERTISEMENT

Cariera artistică a ”Regelului” a început odată cu filmul ”El Baron Otelo” din 1971 și a continuat cu ”This is Pele” în 1974. Acesta din urmă este un film biografic despre prima parte a vieții fotbalistului și călătoria sa cu Brazilia pentru a câștiga Cupa Mondială din 1958.

În 1979, Pele a apărut în pelicula ”Los Carteristas”, pentru ca în 1985 să joace în filmul ”Pedro Verguenza”. Însă, marea lovitură cinematografică a dat-o cu ”Drumul spre victorie”, lansat în în 1981, la patru ani de la retragerea sa din activitate.

ADVERTISEMENT

Pele s-a împrietenit cu Sylvester Stallone la filmări

Cu un buget de 10 milioane de dolari, filmul a avut încasări de 27,5 milioane de dolari și a devenit o adevărată capodoperă printre fanii fotbalului, iar Pele a rămas în mintea tuturor cu celebra ”foarfecă” prin care a marcat un gol superb.

O echipă de prizonieri din cel de-al Doilea Război Mondial, antrenată și reprezentată de căpitanul englez John Colby, interpretat de Michael Caine, sunt de acord să joace un meci demonstrativ împotriva unei echipe germane, dar se trezesc implicați într-un tur de forță al propagandei naziste.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Pele, în echipa prizonierilor au mai jucat și alți fotbaliști importanți ai acelei perioade: Bobby Moore, Osvaldo Ardiles, Kazimierz Deyna, Paul Van Himst, Mike Summerbee, Hallvar Thoresen, dar și numeroși jucători de la Ipswich Town.

Pe lângă Michael Caine, filmul i-a mai avut în rolurile principale pe Sylvester Stallone, portarul echipei prizonierilor, care a lucrat îndeaproape pentru acest rol cu fostul campion mondial cu naționala Angliei, Gordon Banks, și Max von Sydow, care l-a interpretat pe maiorul german Karl von Steiner.

ADVERTISEMENT

Stallone s-a ales cu un deget rupt în timpul filmărilor, într-un moment în care Pele îi trăgea la poartă. Actorul a postat și el pe Instagram un mesaj emoționant după moartea fotbalistului brazilian: ”PELE CEL MARE! Odihnește-te în pace. A fost un om bun”.

ADVERTISEMENT
Tags: