Life

Filmul de pe Netflix cu un scenariu de coșmar care s-a adeverit la doar câteva luni de la lansare: “Este aproape exact la fel cu ce se întâmplă aici”

Filmul de pe Netflix al cărui scenariu terifiant s-a produs și în realitate. Totul s-a întâmplat la doar câteva luni de la lansare.
21.02.2023 | 16:06
Filmul de pe Netflix cu un scenariu de cosmar care sa adeverit la doar cateva luni de la lansare Este aproape exact la fel cu ce se intampla aici
Familia care a trăit o experiență la fel ca într-un film de pe Netflix. Sursa foto: DailyBusiness
ADVERTISEMENT

Există un citat potrivit căruia ”Viața bate filmul” și nu de puține ori întâlnim în realitate povești parcă desprinse dintr-un scenariu de Oscar. O peliculă de pe Netflix, cu secvențe terifiante, s-a adeverit pentru niște locuitori din statul american Ohio.

Scenariul de coșmar dintr-un film de pe Netflix a devenit realitate pentru familie

Mai exact, o familie din Ohio, care a jucat în filmul ”White Nose”, a ajuns să trăiască o secvență similară ca cea în care a apărut. Toată povestea a fost bine interpretată, încât producția a fost premiată la Festivalul de la Veneția și are la bază romanul lui Don DeLillo, apărut în 1985.

ADVERTISEMENT

În ”White Noise”, membrii familiei Ratner din Ohio au intrat în pielea membrilor familiei Gladney: un soț și o soție cu patru copii, toți încercând să evacueze orașul, care era afectat de un nor toxic. Acesta era destul de gros și s-a produs ca urmare a unei coliziuni dintre un tren de marfă cu un camion.

Ciocnirea autovehiculelor a generat o explozie care a dus la formarea norului nociv pentru populație. Ben Ratner poate fi văzut în film cum stă într-o mașină, aflată într-o coloană ce părea interminabilă. Asta din cauză că oamenii încercau să fugă din calea norului otrăvitor.

ADVERTISEMENT

De altfel, tuturor membrilor familiei Ratner li s-au spus de către regizori să fie supărați în timpul filmărilor, cât mai agitați și înspăimântați, încât emoția să se transmită telespectatorilor. La câteva luni de la acest scenariu, membrii s-au confruntat cu el și în realitate.

În seara de 3 februarie, în Ohio, un tren ce avea 20 de camioane cu materiale toxice a deraiat și a luat foc. Atunci, Ben Ratner stătea liniștit în casă și privea meciul de baschet al fiicei lui. A auzit brusc sirene și țipete afară, iar când a ieșit din locuință în fața sa erau mulțimi de oameni agitați, flăcări, pompieri, elicoptere și ambulanțe.

ADVERTISEMENT

Familia a evacuat orașul, la fel ca în filmul în care a jucat

Din cauză că exista pericolul de explozie, autoritățile au ordonat evacuarea zonei, pe o rază de 3,2  kilometri. Astfel, familia Ratner și-a făcut bagajele și a căutat adăpost, în altă zonă, la apropiați. Au găsit cazare la un prieten, până la stabilizarea situației. În urma lor, Ohio a rămas pustiu.

În regiune se mai aflau doar salvatorii, iar aceștia au observat că unul dintre vagoanele trenului conținea clorură de vinil, o soluție extrem de inflamabilă. Deasupra orașului s-a format un nor de fum, ce a contaminat totul în cale, mai ales aerul, apa și solul.

ADVERTISEMENT

Cu greu echipajele de pompieri au reușit să golească tancurile, să verse clorura de vinil într-un șanț și să o ardă. Au existat temeri potrivit cărora o posibilă explozie putea arunca în aer schije la o distanță de un kilometru și jumătate.

ADVERTISEMENT