Life

Filmul românesc de pe HBO pe care trebuie să-l vezi neapărat. E bazat pe fapte reale și înveți istorie cât pentru o viață întreagă

Acesta este filmul românesc prezent și pe HBO pe care nu trebuie să îl ratezi sub nicio formă pentru că te va învăța foarte multe lucruri despre istorie.
03.03.2023 | 09:22
Filmul romanesc de pe HBO pe care trebuie sal vezi neaparat E bazat pe fapte reale si inveti istorie cat pentru o viata intreaga
Filmul românesc de pe HBO care te învață istorie. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Care este filmul românesc de pe HBO pe care nu trebuie să îl ratezi! Acesta este bazat pe fapte reale, iar noțiunile de istorie chiar te pot acapara.

Filmul românesc de pe HBO care te învață istorie

Maria, Regina României este filmul din anul 2019 care te poate învăța foarte multe despre istorie, având în vedere și faptul că este bazat pe fapte reale.

ADVERTISEMENT

Filmul românesc este o dramă de 110 minute cu Roxana Lupu, Daniel Plier și Adrian Titieni. Acest film are în prim plan, după cum îi spune și numele, figura reginei Maria.

Acțiunea are loc în timpul Primului Război Mondial, atunci când soarta României este una ce nu pare prea fericită. Filmul istoric a fost filmat nu numai în capitala României, ci și în Paris și Londra.

ADVERTISEMENT

În 1919, Regina Maria pleacă la Conferința de pace de la Paris pentru a înfrunta viziunile politice ale unora dintre cei mai puternici oameni ai lumii și se luptă acolo pentru realizarea României Mari, în condițiile în care țara suferise deja extrem de mult, nu numai de deznădejde, ci și de foame.

Regina Maria a României a dorit recunoașterea Internațională a unificării României la Conferința de pace de la Paris și aceasta a reușit să aibă sprijinul mai multor lideri europeni.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Regina Maria a României

Regina Maria a României a reușit să cucerească reprezentanții multor orașe, nu numai prin farmecul său, ci și prin inteligența de care a dat dovadă, iar în urma acestui lucru a reușit să întărească relațiile pe care țara le avea cu Occidentul.

Regina Maria s-a implicat pentru îngrijirea soldaților răniți pe front și tocmai de aceea a fost numită „mama răniților”, dar și una dintre cele mai frumoase fețe ale diplomației românești.

ADVERTISEMENT

Regina Maria a României a fost a doua regină a țării noastre și soția regelui Ferdinand. Aceasta a fost mama Regelui Carol al II-lea și a fost prințesă a Marii Britanii și a Irlandei.

După venirea la putere a fiului său, Regina Maria a fost îndepărtată din viața politică și obligată să trăiască într-un soi de exil extern, la reședințele din Balcic și Bran. Aceasta a murit în anul 1938 la Pelișor.

ADVERTISEMENT
Tags: