Life

Filmul românesc de pe Netflix care te va impresiona de la primele secunde. Povestea emoționantă a atins inimile a sute de mii de români

Filmul românesc de pe Netflix care te va emoționa până la lacrimi. Se bazează pe fapte din viața reală. Povestea este impresionantă.
01.04.2023 | 07:02
Filmul romanesc de pe Netflix care te va impresiona de la primele secunde Povestea emotionanta a atins inimile a sute de mii de romani
Filmul românesc de pe Netflix care te va surprinde de la primele secunde. Are în spate o poveste reală. Sursa foto: captură video
ADVERTISEMENT

Filmul românesc de pe Netflix care te va surprinde. Se bazează pe o dramă, inspirată dintr-un caz real, care ar fi avut loc în 2008. Pelicula îi aparține regizorului Daniel Sandow și îi are ca personaje principale pe: Adrian Titieni, Elena Purea, Judith State și Valeriu Andriuță.

Filmul românesc de pe Netflix care te va emoționa. O dramă bazată pe fapte reale

”Tată mută munții” te va face să stai nemișcat în fața ecranului, deoarece te va atrage încă din primele secunde de la vizionare. În film este vorba despre un tată care își caută disperat fiul, pe nume Cosmin, care a dispărut în munți, alături de iubita sa, Daniela.

ADVERTISEMENT

Mircea Jianu, fost ofițer de informații, pornește în căutarea lui Cosmin după ce nu mai are răbdare să facă acest lucru echipajele de salvare și de la care nu primea nicio veste. Prin demersul său, bărbatul duce o luptă cu autoritățile locale, potrivit cinemagia.ro

Nemulțumit de intervenția salvamontiștilor, Mircea Jianu decide să-și formeze propria echipă de cercetări. Ignoră vremea rea, ninsoarea puternică și riscul de avalanșă și pornește cu orice preț în descoperirea fiului să. Toată acțiunea are loc în Munții Bucegi.

ADVERTISEMENT

Drama durează aproape două ore, iar rolul tatălui ”care mută munții” este jucat de actorul Adrian Titieni. În disperarea sa de a-și găsi copilul, Mirea Jianu uită de restul responsabilităților. Recăsătorit a doua oară, pare că uită de soția lui și de faptul că aceasta este însărcinată.

Mircea Jianu nu va fi doar măcinat de gândurile legate despre fiul său, ci va avea conflicte și cu partenera sa, Alina, care o interpretează pe Judith State. Totodată, bărbatul începe să aibă o nouă perspectivă și față de procesul de divorț în care se află cu prima soție, Paola (Elena Porja).

ADVERTISEMENT

Cazul real din care s-a inspirat regizorul pentru ”Tată mută munții”

”Tată mută munții” ar avea un procent de 88% inspirat din cazul real din 2009. Acesta ar viza o familie, care nu a fost contactată, deoarece nu s-a dorit deschiderea unei răni mai vechi. Abia după trecerea iernii trupurile copiilor ar fi fost descoperite, potrivit unui spectator.

” (…) Filmul este făcut după un caz real, 88% din realitate. Nu a fost contactată familia pentru a lua mai multe detalii întrucât n-au vrut să fie deschisă rana veche. Copiii dispăruți au fost găsiți primăvara când s-au putut relua săpăturile”, spune o persoană care a vizionat filmul, potrivit cinemagia.ro

ADVERTISEMENT

Concret, este vorba despre cazul lui Vasile Jora, fost ofițer SRI, care a primit, în 2008, cumplita veste a dispariției fiului, în Munții Bucegi. Bărbatul, o persoană influentă, a reușit în premieră să convingă SRI-ul să trimită specialiști, pe munte, cu echipamente deținute doar de echipajele serviciului. Resemnat cu gândul morții, Vasile Jora își dorea doar să îi găsească trupul copilului, pentru a-l îngropa, informează Stirile Protv.

ADVERTISEMENT
Tags: