News

Filozoful Gabriel Liiceanu, atac frontal la adresa lui Nicușor Dan! „Faptul că primarul Capitalei nu se vaccinează mie-mi taie respirația”

Filozoful Gabriel Liiceanu, atac frontal la adresa lui Nicușor Dan, primarul Capitalei
06.11.2021 | 16:11
Filozoful Gabriel Liiceanu atac frontal la adresa lui Nicusor DanFaptul ca primarul Capitalei nu se vaccineaza miemi taie respiratia
Gabriel Liiceanu l-a contrat serios pe Nicușor Dan. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Filozoful Gabriel Liiceanu nu a ezitat o clipă și l-a taxat serios pe primarul general al Bucureștiului. Nicușor Dan a fost pus la zid pentru că încă nu s-a vaccinat împotriva coronavirusului.

Scriitorul compară atitudinea politicianului cu cea a Patriarhului care nu a făcut niciun apel către credincioși în sprijinul vaccinării.

ADVERTISEMENT

Gabriel Liiceanu, atac frontal la adresa lui Nicușor Dan!

„Faptul că primarul Capitalei nu se vaccinează mie-mi taie respirația.

La fel, faptul că Patriarhul nu iese să spună: Fraților, Dumnezeu ne va ajuta să nu ne îmbolnăvim, dar să punem și noi umărul! Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă”, a declarat Gabriel Liiceanu pentru SpotMedia.

Mai mult decât atât, Liiceanu spune că în societate „s-a alimentat ideea că încrederea în știință se opune credinței religioase, ceea ce e fals”.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că primarul Bucureștiului a fost întrebat în mai multe rânduri dacă a optat pentru imunizare dar acesta a spus inițial că a trecut prin boală.

A revenit și a spus că așteaptă recomandarea medicului, după care a explicat că trebuie să facă mai multe analize. În cele din urmă a transmis că urmează să se vaccineze fără a preciza și când.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, edilul a încurajat cetățenii să se vaccineze în această perioadă. De altfel, într-un interviu acordat pentru Prima TV, acesta a respins acuzația că ar fi antivaccinist.

„Nicidecum, nicidecum! După cum ştiţi, sunt un om de ştiinţă, sunt un om care vine din mediul academic, care citeşte, se informează şi ascultă de vocea ştiinţei. Mi-am vaccinat fetiţa (n.r. – vaccinurile copilăriei, nu împotriva COVID)”, a spus Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

Interesant este că lipsa vaccinării i-a creat și probleme la muncă primarului. O ședință cu premierul Cîțu a fost mutată de la Guvern la PNL pentru că edilul nu avea certificat verde.

Și Alina Mungiu Pippidi l-a criticat în termeni duri pe primarul Bucureștiului.„Faptul că el intră în primărie deși nu are certificat verde e o formă de promovare a antivaccinului, adică o complicitate cu tabăra cea mai primitivă, perfidă și criminală de la noi”,  a explicat Pippidi

ADVERTISEMENT
Tags: