Fotbal international

Final 8 în Champions League cu spectatori în tribune? Anunțul făcut de președintele Portugaliei

20.06.2020 | 16:42
Final 8 in Champions League cu spectatori in tribune Anuntul facut de presedintele Portugaliei
ADVERTISEMENT

După îndelungi deliberări şi tatonări finamente pe 17 iunie UEFA a anunţat oficial modul în care se va încheia acest sezon în cupele europene, precum şi locaţiile care vor găzdui aceste partide.

S-a decis ca Istanbul şi Gdansk, gazdele desemnate iniţial pentru a găzdui în vară finalele Champions League şi resectiv Europa League să îşi exercite atribuţiile cu un an mai târziu, adică în 2021.

ADVERTISEMENT

Champions League îşi va desemna mai întîi toate echipele calificate în sferturile de finală (mai sunt de jucat patru optimi retur), iar Europa League va rezolva problema celor două jocuri nedisputate în martie pentru refuzul spaniolilor în ambele cazuri, Inter – Getafe şi Sevilla – Roma. După care se va merge la Lisabona pentru jocurile din Champions League şi în patru oraşe din Germania pentru cele din Europa League. Toate meciurile au stricta indicaţie de a se juca fără spectatori. Însă preşedintele Portugaliei are o altă opinie asupra acestui aspect.

Şeful statului portughez atenţionează UEFA cine stabileşte dacă se va juca sau nu cu public

Președintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, a lămurit sâmbătă că decizia dacă va exista sau nu public în faza finală a Ligii Campionilor, care va avea loc la Lisabona în perioada 12 – 23 august, aparţine în totalitate numai ţării gazdă.

ADVERTISEMENT

“Dacă ar fi o situație în care să apară cineva care să ne spună să nu existe public, vă anunţăm clar că ea nu va fi luată în seamă. Adică decizia aparţine în întregime ţării care organizează evenimentul” , a lămurit șeful statului portughez.

Există probleme cu coronavirusul în cinci zone din Lisabona

Președintele portughez a insistat, în ceea ce privește alegerea Lisabonei ca sediu, că „pentru economia țării înseamnă o promovare care nu are preț într-un moment foarte greu”.

ADVERTISEMENT

Portugalia a fost una dintre țările cel mai puțin afectate de pandemie în Europa, deși de la sfârșitul lunii mai au fost depistate mai multe focare în cinci zone ale Lisabonei și există dificultăți în controlul lanțurilor sale de transmisie, a declarat ministrul Sănătății din Portugalia, Marta Temido.

Se va juca pe ambele stadioane din Lisabona

Lisabona a fost desemnată gazda tuturor meciurilor rămase de disputat în Champions League începând din faza sferturilor de finală, cu meciuri unice, ca urmare a faptului că beneficiază de două stadioane de top, Da Luz şi Jose Alvalade, care oferă absolut toate necesităţile pentru acest stadiu al competiţiei.

ADVERTISEMENT

Champions League şi Europa League se vor relua în luna august, după încheierea tuturor competiţiilor naţionale care au decis să ducă sezonul până la capăt. În optimi au mai rămas de jucat partidele retur din dublele Bayern Munchen – Chelsea, Juventus – Lyon, Manchester City – Real Madrid şi Barcelona .- Napoli.

ADVERTISEMENT