Fotbal international

Finala Cupei Mondiale, record absolut pe canalul numărul 1 de televiziune în Hexagon. Câți oameni s-au uitat la Argentina – Franța

TF1, principalul post de televiziune din Franța, a depășit recordul absolut de audiență odată cu finala Cupei Mondiale 2022 care le-a pus față în față pe Argentina și Franța.
19.12.2022 | 16:18
Finala Cupei Mondiale record absolut pe canalul numarul 1 de televiziune in Hexagon Cati oameni sau uitat la Argentina  Franta
Postul principal de televiziune al Franței a depășit recordul absolut de audiență în timpul finalei Cupei Mondiale. Sursă foto: hepta.ro

Franța nu a repetat performanța din urmă cu patru ani, când reușea să câștige Cupa Mondială. Elevii lui Didier Deschamps au pierdut la loviturile de departajare partida cu Argentina, însă fanii din Hexagon au urmărit cu sufletul la gură din fața micilor ecrane deznodământul unui meci spectaculos. Astfel, la televiziunea franceză TF1 s-a depășit recordul de audiență din toate timpurile.

Postul principal de televiziune din Franța, record absolut cu finala Cupei Mondiale din Qatar

Fanii fotbalului au așteptat entuziasmați finala Campionatului Mondial 2022 care le-a pus în față pe Argentina și Franța, două dintre cele mai titrate echipe de fotbal din istorie. În primele 75 de minute sud-americanii au controlat partida și conduceau cu 2-0, însă datorită celor 60 de secunde de vis ale lui Kylian Mbappe, finala s-a relansat.

În cele din urmă, formația din Hexagon a pierdut, dar la TF1, principalul post de televiziune din Franța, s-a înregistrat cea mai mare audiență din toate timpurile, cea mai mare cifră fiind de 29,3 milioane de telespectatori.

Înfrângerea dramatică a Franței în finala Cupei Mondiale a bătut recordul anterior de pe postul de televiziune francez. În 2006, victoria Franței cu Portugalia, în semifinalele Campionatului Mondial a fost urmărit de 22,2 milioane de telespectatori.

Finala Cupei Mondiale, urmărită în România de 3 milioane de telespectatori

La fel ca în Franța și în România finala Cupei Mondiale din Qatar a înregistrat un record de audiență. TVR 1, postul public de televiziune și canalul care a transmis meciurile de la Cupa Mondială 2022, a adunat în fața televizoarelor 3 milioane de oameni, fiind lider absolut de audiență.

Penalty-ul decisiv transformat de Montiel, care a adus trofeul Cupei Mondiale în tabăra argentinienilor, a fost urmărit de 4,3 milioane telespectatori. În urmă cu 4 ani, ultimul act de la Cupa Mondială din Rusia, era vizionat în România de 2,7 milioane de români.

Vicecampioana mondială reușea să se impună, scor 4-2 în fața Croației, medaliată cu bronz la Campionatul Mondial 2022. Elevii lui Didier Deschamps au ratat șansa să devină a treia formație din istorie care își apară trofeul mondial după Italia și Brazilia.

Didier Deschamps, vinovat pentru că fotbaliștii francezi nu au exersat de la punctul cu var: „N-au nicio legătură”

Didier Deschamps a recunoscut că fotbaliștii francezi nu au exersat îndeajuns de la 11 metri și consideră că totul depinde de noroc de la punctul cu var. Selecționerul formației din Hexagon a precizat că presiunea meciului este cea care diferența.

„Nu am făcut niciodată asta, pentru că sunt de părere că executarea loviturilor de la 11 metri în relaxare completă, la antrenament, și în timpul unui meci, cu presiune enormă, n-au nicio legătură”, a declarat Deschamps, citat de RMC Sport.

Kingsley Coman și Aurelien Tchouameni au fost fotbaliștii francezi care au ratat execuția de la 11 metri. Fotbalistul lui Bayern a fost ghicit de Emiliano Martinez, în timp ce Aurelien Tchouameni a trimis pe lângă poartă.