Fotbal international

Presa din Franța a răbufnit după finala Campionatului Mondial. Cel mai titrat ziar din Hexagon l-a pus la zid pe „centralul” meciului cu Argentina

Franța a pierdut meciul cu Argentina din finala Cupei Mondiale din Qatar, însă jurnaliștii din Hexagon au contestat vehement arbitrajul lui Szymon Marciniak.
19.12.2022 | 10:44
Presa din Franta a rabufnit dupa finala Campionatului Mondial Cel mai titrat ziar din Hexagon la pus la zid pe centralul meciului cu Argentina
Jurnaliștii din Franța îl critică pe Szymon Marciniak după finala Cupei Mondiale din Qatar. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Szymon Marciniak, „centralul” finalei istorice dintre Argentina și Franța de la Cupa Mondială din Qatar, a acordat trei penalty-uri de-a lungul celor 120 de minute. Formația lui Lionel Scaloni a ieșit câștigătoare după loviturile de departajare, iar presa din Franța a ieșit la atac.

L’Equipe l-a pus la zid pe Szymon Marciniak după finala Campionatului Mondial din Qatar

Argentina s-a impus pentru a treia oară la Cupa Mondială și nu i-a permis Franței să își apere trofeul cucerit la Mondialul din Rusia în urmă cu patru ani. Fotbaliștii sud-americani au câștigat dramatic la loviturile de departajare, însă presa din Franța a răbufnit.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii celei mai titrate publicații din Hexagon, L’Equipe, au criticat în termeni duri arbitrajul lui Szymon Marciniak căruia i-au acordat nota 2 la finalul meciului. Francezii nu sunt de acord cu primul penalty acordat argentinienilor.

“Polonezul Szymon Marciniak, arbitru experimentat de Champions League, nu s-a ridicat la nivelul importanței meciului. Penalty-ul acordat la Di Maria a fost foarte ușor dat, nu foarte diferit de faza în care Marcus Thuram a fost implicat în minutul 87.

ADVERTISEMENT

Presa din Franța a contestat arbitrajul din Argentina – Franța, finala Cupei Mondiale din Qatar

Oamenii din camera VAR nu au intervenit și și-au lăsat compatriotul singur în fața întregii planete. Au fost alte câteva decizii care au provocat mânie. Cum a putut Romero, responsabil pentru multe faulturi dure, să termine meciul fără cartonaș galben?

Cum a decis Marciniak să nu le dea cartonașe galbene sud-americanilor, care au oprit multe contraatacuri promițătoare. Cum l-a lăsat pe Emi Martinez să ia mingea și să o arunce înainte de lovitura de departajare executată de Aurelien Tchouameni?”, au scris jurnaliștii de la L’Equipe, citați de Getfootballnewsfrance.

ADVERTISEMENT

Szymon Marciniak a acordat trei penalty-uri de-a lungul celor 120 de minute, dintre care unul în favoarea Argentinei și două pentru Franța. Toate execuțiile au fost fructificate de Messi și Mbappe.

Lionel Messi va continua la naționala Argentinei după câștigarea Cupei Mondiale

Lionel Messi făcea un anunț trist înaintea startului finalei Cupei Mondiale din Qatar, menționând că partida cu Franța va fi ultima în tricoul Argentinei. La finalul partidei împotriva naționalei „Cocoșului Galic”, Messi a dezvăluit că va continua în lotul lui Lionel Scaloni.

ADVERTISEMENT

„Nu mă retrag la nivel internațional. Vreau să continui să joc pentru Argentina pentru a onora titlul de campion mondial. Acesta este titlul care îmi lipsea și iată-l. E o nebunie. S-a lăsat aşteptat. Abia aștept să merg să sărbătorim în țară, să văd nebunia de acolo.

Am suferit mult. Ce ai mai putea cere azi? Fotbalul este cu adevărat un sport nebun. Câștigarea Cupei Mondiale este visul oricărui copil. Acest succes este este pentru poporul argentinian. Este pur și simplu fantastic.

Am știut că Dumnezeu îmi va da mie Cupa, eram sigur! E o mare bucurie pentru noi. Aveam acest vis măreț de mult timp, voiam să-mi închei cariera cu o Cupă Mondială. Nu pot cere mai mult decât atât”, a spus Lionel Messi.

ADVERTISEMENT