Sport

„Finalele” din sferturile de finală ale Copa del Rey. Real Madrid – Atletico Madrid, capul de afiș! Barcelona, duel cu revelația din La Liga

Meciuri tari pentru Barcelona și Real Madrid în sferturile de finală ale Copa del Rey. „Galacticii” o înfruntă pe rivala din oraș, Atletico Madrid.
20.01.2023 | 18:10
Finalele din sferturile de finala ale Copa del Rey Real Madrid  Atletico Madrid capul de afis Barcelona duel cu revelatia din La Liga
S-au stabilit sferturile de finală ale Copa del Rey. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Cele mai bune opt echipe în actualul sezon din Copa del Rey și-au aflat adversarele din sferturile de finală. Real Madrid – Atletico Madrid și Barcelona – Real Sociedad sunt cele mai tari meciuri programate la mijlocul săptămânii viitoare.

Real Madrid – Atletico Madrid, capul de afiș în sferturile Copa del Rey

Echipele din Spania și-au aflat adversarele din sferturile Copa del Rey în urma tragerii la sorți efectuate vineri, 20 ianuarie. Real Madrid, aflată într-o perioadă complicată după eșecul din finala Supercupei Spaniei, o va înfrunta pe rivala din oraș, Atletico Madrid.

ADVERTISEMENT

În turul precedent, formația pregătită de Carlo Ancelotti a învins-o cu emoții pe Villarreal, scor 2-3, în timp ce Atletico Madrid a învins, scor 2-0 pe Levante. În meciul tur din campionat împotriva „galacticilor”, Atletico Madrid a pierdut pe teren propriu, scor 1-2.

Partida dintre cele două formații va fi găzduită de stadionul Santiago Bernabeu la mijlocul săptămânii viitoare. Copa del Rey reprezintă o gură de oxigen pentru Atletico Madrid, aflată pe locul patru în La Liga. De asemenea, poate fi ultimul trofeu cucerit de Diego Simeone, care a anunțat că va părăsi Atletico după o perioadă de 11 ani.

ADVERTISEMENT

Barcelona, duel cu Real Sociedad, revelația sezonului din La Liga

De cealaltă parte, cu un moral ridicat, Barcelona o va înfrunta pe Real Sociedad în sferturile Cupei Spaniei. Formația lui Xavi, proaspătă câștigătoare a Supercupei Spaniei, va fi gazda meciului cu ocupanta locului trei din La Liga.

În precedentele două tururi, Barcelona a trecut la limită de CF Intercity (3-4 după prelungiri) și a învins fără drept de apel Ceuta (0-5). Real Sociedad s-a calificat în sferturi grație victoriei cu Mallorca, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Finala Copa del Rey va avea loc pe 6 mai pe „Estadio de La Cartuja” din Sevilla, arenă cu o capacitate de 60.000 de locuri.

Valencia – Athletic Bilbao și Osasuna – Sevilla completează tabloul sferturilor de finală din Cupa Spaniei

Valencia – Athletic Bilbao este unul din duelurile echilibrate din sferturile Copa del Rey. „Liliecii” vor beneficia, însă, de avantajul terenului propriu.

ADVERTISEMENT

Totodată, cele două formații reeditează semifinala din sezonul precedent. Valencia s-a impus după 2-1 la general, însă a pierdut finala cu Betis, scor 1-2. În turul precedent din actualul sezon, echipa antrenată de Gennaro Gattuso a trecut „en-fanfare”, scor 4-0 de Gijon.

Spre deosebire de Valencia, Athletic Bilbao s-a calificat la limită în sferturile Copa del Rey, scor 1-0 cu Espanyol. Sevilla, care a dezamăgit în prima parte a sezonului în campionat, va fi oaspete în duelul cu Osasuna. Andaluzii au învins-o pe Alaves în optimi, scor 1-0, în timp ce Osasuna a scos-o surprinzător din competiție pe campioana en-titre, Betis, scor 2-3.

ADVERTISEMENT