Sport

Finalul epocii lui Cristiano Ronaldo pentru naționala Portugaliei, anunțat de un specialist: „A realizat că uneori va fi titular, alteori nu“!

Cristiano Ronaldo se apropie de finalul supremației sale în naționala Portugaliei, iar unele voci afirmă că portughezul va fi tras pe linie moartă, realizând chiar și el.
28.03.2024 | 21:20
Finalul epocii lui Cristiano Ronaldo pentru nationala Portugaliei anuntat de un specialist A realizat ca uneori va fi titular alteori nu
Cristiano Ronaldo, final pentru naționalA Portugaliei după o epocă prestigioasă / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Portughezul a lipsit din lotul Portugaliei în victoria zdrobitoare cu Suedia, scor 5-2. Mai multe voci din fotbal spun că portughezul va fi tras pe “linie moartă” după EURO 2024, și va deveni un jucător de lot.

Cristiano Ronaldo, aproape de 40 de ani, dar cu speranțe mari

Portughezul își dorește să câștige EURO 2024 cu Portugalia, după ce-a mai făcut-o și în 2016. Însă, conform zvonurilor din ultima vreme, acesta ar fi tentat să continue pentru lusitani până în 2026. Andy Brassell, specialist in fotbalul european a comentat situația lui Ronaldo.

ADVERTISEMENT

“Cred ca Cristiano Ronaldo a realizat ca uneori va fi titular, alteori va fi doar un jucatori de lot. Trebuie sa se obisnuiasca cu asta. E interesant, daca te gandesti ca acum 2-3 ani sa il critici pe Ronaldo era un subiect tabu in Portugalia. Acum, cred ca lumea a inteles ca cel mai bun jucator portughez este Bernardo Silva.”, a spus expertul în fotbal european, Andy Brassell, conform sursei.

Cristiano Ronaldo nu renunță la cel mai mare vis al său, acela de-a câștiga Cupa Mondială alături de portughezi. În cazul în care va fi în lot, Ronaldo va avea 41 de ani la momentul desfășurării competiției prestigioase. Deși, partenera sa a anunțat că retragerea s-ar întâmpla în maximum 1-2 ani.

ADVERTISEMENT

Judecând după cifrele sale, portughezul este mai departe de retragere decât de o formă excepțională pentru vârstă sa. Ronaldo a fost cel mai bun marcator al anului 2023, însă într-un campionat care pare competitiv, dar per-total slab.

Campionatul Arabiei Saudite a atras mulți jucători în vara trecută, însă doar câteva formații și-au acontat fotbaliști mari. Partea mediană și de jos a clasamentului este predominant compusă din saudiți.

ADVERTISEMENT

Primul jucător care a purtat celebrul număr, după 17 ani de „era Ronaldo“

Lipsa portughezului nu este o premieră, întrucât acesta a mai ratat și alte jocuri ale naționalei sale. O premieră este utilizarea numărului său celebru de către alt jucător, lucru care nu s-a mai întâmplat de 17 ani.

Bruma, jucător al celor de la Braga, a purtat numărul 7 pentru naționala lusitană, ceea ce a provocat indignare. Mulți fani ai fotbalistului și naționalei Portugaliei consideră că este o lipsă de respect la adresa lui Cristiano Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Cristiano Ronaldo se afla în lotul naționalei, însă a fost preferat în partida cu Slovenia, pierdută cu 2-0. Portughezul a ieșit la rampă nu prin fotbal, ci printr-un scandal iscat la final de partida, unde și-a vărsat nervii.

Însă, cel mai probabil decizia este una controversată intenționat, întrucât epoca lui Cristiano în națională este aproape gata. Portughezul a ajuns la 39 de ani, unde aventură la EURO 2024 ar putea fi ultima în tricoul lusitan, contrar ambiției sale.

ADVERTISEMENT