News

Finul lui Niculae Bădălău s-a înarmat până-n dinți. Deputatul PSD Marian Mina deține un ”arsenal” de mii de euro

Marian Mina, președintele PSD Giurgiu, are destule lucruri în comun cu nașul său, Niculae Bădălău, de care s-a dezis după ce acesta a fost arestat preventiv.
30.11.2022 | 08:30
Finul lui Niculae Badalau sa inarmat panan dinti Deputatul PSD Marian Mina detine un arsenal de mii de euro
Niculae Bădălău și finul său, Marian Mina, sunt pasionați de vânătoare și dețin arme de foc / Colaj foto: Fanatik / Foto: Inquam Photos / Hepta
ADVERTISEMENT

Deputatul PSD Marian Mina a avut o atitudine rezervată față de situația în care a ajuns nașul său de cununie, Niculae Bădălău, reținut pentru dare de mită. Deși este cunoscut de mulți ani drept ”omul lui Bădălău”, fostul președinte al CJ Giurgiu spune că nu mai este în relații bune cu acesta.

Marian Mina nu mai vorbește cu Bădălău și ar vrea alt naș de cununie

”Așa cum știți, domnul Bădălău nu mai este membru PSD de 2 ani și jumătate, eu nu mai sunt în relații așa apropiate cu domnul Bădălău, de peste 2 ani”, a declarat Marian Mina pentru Digi 24.

ADVERTISEMENT

Întâmplător sau nu, de doi ani, Marian Mina și-a scos soția din declarația de avere, iar în 2021 au apărut primele informații despre faptul că deputatul se pregătește să meargă din nou la altar. Viitoarea soție se numește Diana, este fiica unui afacerist local și potrivit presei locale, nașii noului cuplu vor fi deputata PSD Elena Dinu și soțul acesteia, Augustin.

Finul lui Bădălău deține patru arme de vânătoare în care a investit peste 7.500 de euro

Totuși, Bădălău și Mina continuă să împartă cel puțin o pasiune comună. Dacă vicepreședintele Curții de Conturi a fost posesorul unui pistol Beretta, care i-a fost furat în urmă cu câțiva ani din propria vilă, Mina deține nu mai puțin de patru arme de vânătoare.

ADVERTISEMENT

Din ”arsenalul” social-democratului fac parte: un Expres Blaser BB97 Luxus, o armă lungă cu alice Blaster, o pușcă de vînătoare cu glonț Blaster și o pușcă de vânătoare cu glonț Hambrusch. Valoarea totală a armelor pe care Marian Mina le deține este de 38.000 de lei, adică peste 7.600 de euro.

La împușcat de mistreți cu ”greii” din PSD

În 2018, ziarul Ziua scria despre o partidă de vânătoare de mistreți la care Mina ar fi participat alături de ”greii” partidului: Niculae Bădălău, Liviu Dragnea, Paul Stănescu, Ionel Arsene sau Dumitru Buzatu. Vânătoarea ar fi avut loc la Căscioarele, județul Giurgiu, iar politicienii au pus la cale o reîmpărțire a locurilor din guvernul Tudose.

ADVERTISEMENT

Tot în anul 2018, Niculae Bădălău, senator la acea vreme, a încercat să forțeze adoptarea unei legi care să treacă lacul de acumulare de la Grădinari, Giurgiu, de la Apele Române, la Consiliul Județean Giurgiu, după o metodă asemănătoare cu cea din cazul insulei Belina. La acel moment, președintele Consiliului Județean Giurgiu era chiar finul său, Marian Mina.

Dan Păsat, presupusul denunțător, ar fi spus că Bădălău vrea să-l distrugă cu Belina 2

Legea a trecut de Senat și a fost la un pas să provoace o adevărată criză în coaliție, pentru că ALDE a votat contra. Jurnaliștii de la Antena 3 spuneau, la acea vreme, că omul care se opune vehement acestei legi era Dan Păsat, fost deputat PDL, care concesionase lacul cu 10 ani înainte de la Apele Române. În cele din urmă, legea avea să fie declarată neconstituțională.

ADVERTISEMENT

Dan Păsat avea să se ”revanșeze” în 2022, el fiind primarul care l-ar fi denunțat pe Niculae Bădălău că i-a dat mită de 170.000 de euro pentru a încheia un contract cu firma unei rude.

”Fostul baron PDL, proaspăt ieșit din închisoare, are nevoie de lac pentru a-și continua afacerile și îl acuză pe Bădălău că vrea să-l distrugă”, arătau cei de la Antena 3. Pe de altă parte, Marian Mina spunea că CJ Giurgiu nu a cerut lacul. ”Nu știu despre ce este vorba. Nici nu știu unde e balta”, spunea Mina, la vremea respectivă.

Cine este Marian Mina: absolvent de sport, licențiat la ”anti-drog”

Marian Mina este absolvent al Academiei Naționale de Educație Fizică și Sport și are un master în ”drept comunitar și brigada anti-drog” (?!) la Universitatea de Vest ”Vasile Goldiș”. El și-a început cariera la CNADNR în poziția de controlor de trafic, apoi a fost șef de agenție, șef de tură, șef de agenție și director regional. Din 2016 a devenit Președinte al CJ Giurgiu, iar din 2020, parlamentar și vicepreședinte în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților.

ADVERTISEMENT