News

Firea: Raed Arafat se autocenzurează. ”Specialiștii buni sunt cei care stau în poziția ghiocel”

27.10.2020 | 21:02
Firea Raed Arafat se autocenzureaza Specialistii buni sunt cei care stau in pozitia ghiocel
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea consideră că Raed Arafat nu are voie să spună tot ce vrea. Acesta se ”autocenzurează”, în opinia fostului primar al Capitalei.

”El era pe cale să fie dat afară de PNL, când a venit Guvernul Orban. Are grijă la cuvinte, la exprimare și nu vrea să supere Guvernul”, a spus Firea la Antena 3, luni seară.

ADVERTISEMENT

Reprezentanta PSD crede că, pentru Guvern, ”specialiștii buni sunt cei care stau în poziția ghiocel” și se supun.

Gabriela Firea: Raed Arafat era să fie dat afară de PNL

”Dar el ca specialist ar trebui să spună exact ce se întâmplă”, a declarat Gabriela Firea, luni seară.

ADVERTISEMENT

Invitată într-o emisiune de televiziune, Firea a precizat că situația în țară se va schimba înainte de alegerile din decembrie. Aceasta consideră că Guvernul va raporta ”mai puține cazuri”, iar după alegeri o să crească din nou numărul de infectări.

Membrul Partidului Social Democrat a spus că, după ce vor fi mai multe cazuri după alegerile parlamentare, oamenii vor auzi din nou frazele: ”Guvernul nu este cel vinovat. Doar cetățeanul e de vină”.

ADVERTISEMENT

”Unii oameni care ajung în funcție sunt orbiți de putere. Vor să rămână acolo toată viața. Nu mai fac diferența între bine și rău.(…) Cetățenii au fost criticați, au fost certați. Guvernul dă vina mereu pe populație. Așa și în cazul pelerinajului de la Iași sau de la București. (…)Puterea le ia mințile.” – a spus Gabriela Firea la Antena3.

„Situaţia de astăzi este una pe care noi am anticipat-o, din păcate. Presiunea asupra sistemului sanitar este evidentă. Vedem o presiune care continuă să crească şi acest lucru iarăşi este un lucru care a fost anticipat, având în vedere cifra cazurilor care apare în fiecare zi. Clar că un procent din aceste cazuri va ajunge în spitale, are nevoie de îngrijiri medicale avansate şi unii dintre ei chiar de terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

(…) Acum, încet, încet, intrăm în logica medicinei de dezastre, în care trebuie un management diferit faţă de măsurile de prevenţie, măsuri de prevenţie care trebuie să continue pe linie epidemiologică, măsurile care să oprească răspândirea. Acestea sunt cele mai importante. Dar, în acelaşi timp, acum, ne confruntăm cu o situaţie care necesită aplicarea unor măsuri foarte bine calculate pentru a putea trata şi a putea asista numărul cel mai mare de pacienţi posibil”, a afirmat, recent, Raed Arafat.

ADVERTISEMENT