News

Firma Gabrielei Firea a dat în judecată statul român pentru că nu a primit despăgubiri pentru un teren. Ce spune ministrul familiei

Firma imobiliară în care Gabriela Firea este asociat a chemat în instanță o instituție subordonată Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
10.07.2023 | 09:33
Firma Gabrielei Firea a dat in judecata statul roman pentru ca nu a primit despagubiri pentru un teren Ce spune ministrul familiei
Firma Gabrielei Firea deține un teren aflat în apropierea autostrăzii București-Ploiești Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Gabriela Firea, Construim România, google.maps
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, actualul ministrul PSD al familei și egalității de șanse, este asociat în firma Tudor Imob Media SRL, specializată în tranzacții imobiliare, alături de fiul ei din prima căsnicie, Tudor Ștefan Firea. În 2018, când Firea era primar general al Bucureștiului, în presă a apărut informația că firma va primi despăgubiri de la Compania Națională de Administrare și Infrastructură Rutieră (CNAIR).

Obiectul dosarului este “expropriere teren”

Este vorba despre suma de 201.872 lei pe care  Tudor Imob Media SRL trebuia să o încaseze pentru exproprierea unei suprafeţe de teren arabil intravilan de 550 metri pătrați situată în Voluntari, expropriere necesară pentru lucrările de construire a tronsonului Bucureşti-Ploieşti din cadrul autostrăzii Bucureşti-Braşov.

ADVERTISEMENT

La acel moment, CNAIR, care este subordonată Ministerului Transporturilor, a acordat despăgubiri suplimentare  în valoare de 603.439 lei, pentru o suprafață de teren de 2.406 mp. Aceste exproprieri suplimentare s-au dovedit a fi necesare întrucât, conform Proiectului Tehnic al autostrăzii, s-a stabilit că trebuie restabilită legătura între strada Cumpenei și strada Popasului.

„În vederea realizării lucrărilor de restabilire a legăturii între strada Cumpenei și strada Popasului este necesară ocuparea unei suprafeţei totale de teren de 2.406 mp, aferentă unui număr de 9 terenuri aflate pe raza localităţii Voluntari, la km 2 + 500 de pe tronsonul Bucureşti – Ploieşti a Autostrăzii Bucureşti-Braşov”, s-a menționat în Monitorul oficial.

ADVERTISEMENT

Suprafața pentru care urmau să fie primite despăgubiri făcea parte dintr-un teren mai mare deținut de Tudor Imob Media SRL, de aproximativ un hectar. Pe 13 iunie 2023, s-a înregistrat un dosar la Tribunalul Ilfov al cărui obiect este „expropriere tr. 13.08.2023”, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată.

Gabriela Firea: “Același teren, am întrebat administratorul firmei”

Tudor Imob Media SRL figurează ca „reclamant”, iar „pârât” este Statul român prin Ministerul Transportului și Infrastructurii prin Compania Națională de Administrare și Infrastructură Rutieră. Deocamdată, judecătorii nu au stabilit încă primul termen al dosarului înregistrat la secția civilă a Tribunalului Ilfov.

ADVERTISEMENT

FANATIK a contactat-o pe Gabriela Firea, întrebând-o dacă acest dosar din 2023 are cumva legătură cu exproprierea din 2018 sau se referă la un alt teren aflat în patrimoniul Tudor Imob Media SRL pentru care se solicită despăgubiri. “Același teren, am întrebat administratorul firmei”, a declarat Gabriela Firea.

Așadar, firma controlată de Gabriela Firea nu a încasat banii de la CNAIR, deși au trecut cinci ani, astfel că Tudor Imob Media SRL vrea să recupereze în instanță cei 201.872 lei, adică aproximativ 41.000 euro. Conform ultimei declarații de avere, din iunie 2023, Gabriela Firea nu deține terenuri pe numele ei.

ADVERTISEMENT

Firma Gabrielei Firea nu a mai făcut profit din 2018

În declarația de avere din 2019, Gabriela Firea a consemnat că deține 81,25% din două terenuri forestiere în Voluntari, cu suprafețe de câte 1.152,14 metri pătrați, dobândite prin cumpărare-succesiune în perioada 2005-2010. În declarația din 2020, Firea a notat, la rubrica bunuri imobile înstrăinate în ultimele 12 luni, că a vândut o parte din terenul forestier.

Gabriela Firea a specificat că, pe 19 mai 2020, a vândut loturile 51 și 52, fără să menționeze suprafața acestora, cu 26.558,5 euro și 70.898,82 lei, către o persoana fizică. Astfel, familia a  rămas cu cele patru terenuri ale lui Florentin Pandele de la Sinești și Petrăchioaia (județul Ilfov). Pandele deține 50% dintr-o casă de locuit cu o suprafață de 240 metri pătrați aflată la Petrăchioaia.

Firma Tudor Imob Media SRL a fost înființată în 2004 și, conform declarației de interese, Gabriela Firea deține 20 părți sociale în valoare de 200 lei. Cel mai bun an al firmei a fost 2018, când, chiar dacă cifra de afaceri a fost 0, s-a raportat un profit net de 1.238.757 lei, rezultat din tranzacții imobiliare. De atunci, Tudor Imob Media SRL a fost mereu pe pierdere: – 265.449 lei (în 2019), -138.897 lei (în 2020), -185.999 lei (în 2021) și -86.203 lei (în 2022).

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească...
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească taxe și impozite. Expert: „Ne-am permite tot ce avem nevoie”
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine:
Trucul prin care Roxana cumpără bilete de avion mai ieftine: "Evit, pentru că sunt mult mai scumpe"
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany,...
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în care îşi va petrece vara
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
PENSIONARII avantajați în SEPTEMBRIE. Cum se aplică MAJORĂRILE
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Un nou sistem de siguranță pentru mașini. Va deveni obligatoriu în iulie
Un nou sistem de siguranță pentru mașini. Va deveni obligatoriu în iulie
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de...
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de la divorț: „Câteodată îți vine să mori”
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze...
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România. Înainte de concert, superstarul a mers să o vadă la azil