News

Gabriela Firea şi Florentin Pandele au datorii de peste jumătate de milion de lei. Au împrumutat bani şi de la două consiliere ale fostului primar al Capitalei

Cuplul Florentin Pandele - Gabriela Firea a declarat datorii de peste jumătate de milion de lei către mai multe persoane fizice. Banii trebuie returnați până anul viitor.
24.10.2021 | 14:45
Gabriela Firea si Florentin Pandele au datorii de peste jumatate de milion de lei Au imprumutat bani si de la doua consiliere ale fostului primar al Capitalei
Florentin Pandele și Gabriela Firea au de returnat sume importante până anul viitor
ADVERTISEMENT

Persoane publice, Florentin Pandele (60 de ani) și Gabriela Firea (49 de ani) au făcut nunta mare în 2011, darul strâns de la invitați ridicându-se atunci la o sumă considerabilă, așa cum amintea presa acelor timpuri.

”Cei 500 de invitaţi de la nunta Gabrielei Firea cu Florin Pandele au răsplătit cu generozitate eforturile celor doi de a-i face să se simtă bine. Surse apropiate cuplului susţin că “bilanţul” evenimentului a fost unul cu adevărat impresionant: 385.000 de euro, sumă primită ca dar de la familie, de la foşti colegi de şcoală şi de la prieteni, care au ţinut să le fie alături într-o zi atât de importantă.

ADVERTISEMENT

O contribuţie deosebită, din acest punct de vedere, a avut-o naşul Gigi Becali, care “a cotizat” cu 50.000 de euro, la care s-au adăugat şi costurile organizării nunţii, pe care a ţinut să le achite în totalitate”, nota libertatea.ro la câteva zile după eveniment.

Gabriela Firea are datorii de 584.700 lei, scadente anul viitor

Dacă Florentin Pandele a rămas în continuare primar în Voluntari, fiind la al șaselea mandat consecutiv de edil al orașului de lângă București, Gabriela Firea a pierdut Primăria Capitalei la alegerile de la finalul anului trecut, fiind învinsă de Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

La final de mandat, în noiembrie 2020, Gabriela Firea și-a depus și declarația de avere aferentă, în care se observă la rubrica ”datorii” un număr de nouă persoane, cărora fostul primar al Capitalei le datorează sume consistente.

Către șapte persoane din această listă, Gabriela Firea are de returnat – până în 2022 – suma fixă de 63.700 lei de persoană, ”conform contractului de împrumut încheiat pe 23 septembrie 2020 (sumă utilizată pentru plata contribuției electorale)”. 

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea și Florentin Pandele, datorii identice la două prietene de familie

Separat, ultimele două persoane de pe listă, Ligia Gheorghe și Lucia Veronica Salem, trebuie să primească de la Firea, până anul viitor, sumele de 58.000 lei, respectiv 80.800 lei, ambele contracte de împrumut fiind semnate pe 10 noiembrie 2020.

Interesant este faptul că Ligia Gheorghe și Lucia Veronica Salem, apar și la rubrica ”datorii” a lui Florentin Pandele în ultima declarație de avere depusă de acesta, la jumătatea lunii iunie anul curent. Mai mult, sumele datorate de Florentin Pandele celor două femei, ca și data semnării contractului de împrumut, sunt identice cu cele trecute în declarația de avere a soției Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Deloc surprinzător, și Ligia Gheorghe, și Lucia Veronica Salem, sunt însă două foste consiliere ale Gabrielei Firea. Salem a fost director al Teatrul Dramaturgilor Români, înființat în 2018, în mandatul Gabrielei Firea, iar Ligia Gheorghe, actualmente Enache, a fost producător și asistent al lui Firea în cadrul trustului Intact.

Firea are datorii către o prietenă pe care o împrumutase cu 50.000 euro în 2012

”Toate trei au fost la un moment dat acționare în firma Tudor Imob Media SRL. Ligia Gheorghe si Lucia Salem au cedat însă toate părțile sociale, fiului Gabrielei Firea, din prima căsătorie, Firea Tudor Ștefan, pe 2 decembrie 2020”, nota presa economică la finalul anului trecut despre tranzacțiile survenite în cadrul firmei imobiliare deținute de familia Firea.

În plus, dacă astăzi are să-i returneze bani frumoși Ligiei Gheorghe, Gabriela Firea s-a dovedit la rându-i generoasă cu prietena ei de-a lungul timpului. Astfel, în declarația de avere din 2012, prima de după nunta cu Florentin Pandele, Gabriela Firea a specificat faptul că a împrumutat-o pe prietena Ligia Gheorghe cu suma de 50.000 euro!

În timp, Ligia Gheorghe și-a achitat datoria către amica ei celebră, așa că în ultima declarație de avere a fostului primar al Capitalei, din noiembrie 2020, nu mai apare vreo restanță înregistrată în dreptul fostei sale colaboratoare, căreia îi împrumutase 50.000 euro acum 9 ani.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut...
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
"Cam un 4.000 de lei ca să trăieşti decent". Ofertele angajatorilor pentru tineri, la târgurile de joburi
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe:...
Bruneta asaltată de milionari a dezvăluit cum încearcă bărbaţii însuraţi să o agaţe: Întotdeauna găsesc o cale
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Se dau VOUCHERE pentru RENOVAREA locuințelor. UNDE se depun CERERILE
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin...
Scandalul care îi costă scump pe șoferi. Scapă ocazia de-a plăti mai puțin în service
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
Răsturnare de situaţie în cazul Florin Piersic. Cum l-au găsit medicii
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în...
„Atacul fulger al lui Putin trezește Europa”. Cum s-a transformat invazia rusă în Ucraina într-o „provocare epocală” pentru regiune | Analiză
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de...
Zodia care va plânge cu lacrimi amare în weekend. Va avea parte de un mare ghinion