Life

Fistic, cel mai drăgălaş câine din lume. Culoarea verde i-a adus faima

22.10.2020 | 20:49
Fistic cel mai dragalas caine din lume Culoarea verde ia adus faima
Fistic, cel mai căutat câine din lume. Culoarea verde i-a adus faima. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Pistacchio (Fistic) este un cățel devenit extrem de cunoscut perioada aceasta după ce s-a născut cu o blană specială. Patrupedul venit pe lume în curtea unui fermier din Sardinia are o culoare inedită, verde strălucitoare, în timp ce ceilalți patru frați sunt albi.

Cristian Mallocci, fermierul italian, proprietarul cățelului special a rămas surprins de animal. Bărbatul care deține o fermă alături de cumnatul său, Giannangelo Liperi, în insula Sardinia, susține că nu a mai văzut niciodată un asemenea animal de companie.

ADVERTISEMENT

Acesta este și motivul pentru care puiul a fost botezat Fistic și va rămâne în familia gospodarului. Acesta a declarat că nu îl va vinde la fel ca pe ceilalți, ci îl va dresa și antrena în așa fel încât să păzească turmele de oi alături de mama lui, cățelușa Spelacchia.

Cățel cu blana verde, cel mai căutat animal. Fistic a venit pe lume în Italia

Italianul consideră că verdele este un simbol al speranței și al norocului, mai ales că ne aflăm într-o perioadă foarte grea, marcată de pandemia de coronavirus. Fermierul este de părere că Fistic ar putea să îi facă pe oameni să zâmbească din nou.

ADVERTISEMENT

Cățelușul de numai 2 săptămâni a devenit faimos în întreaga lume, specialiștii încercând să afle misterul culorii sale verde. Potrivit The Independent, oamenii de știință susțin că animalul a căpătat această culoare după ce în timpul vieții intrauterine a intrat în contact cu un pigment verde care se numește biliverdină.

Totodată, specialiștii mai transmit că este vorba de același pigment care se regăsește în apariția nuanțelor verzui din jurul contuziilor. Biliverdina este un pigment biliar tetrapirolic, fiind un produs al catabolismului hemului.

ADVERTISEMENT
Câine cu blana verde
Fistic, câinele cu blana verde din Sardinia. Sursa foto: independent.co.uk

Din păcate, animalul nu va rămâne pe veci verde pentru că nuanța fisticului va dispărea ușor-ușor. Așa se face că verdele strălucitor al animalului a început să se estompeze încă din primele zile de viață. Specialiștii spun că blana de culoare verde va continua să dispară treptat pe măsură ce patrupedul va crește.

Acesta nu este primul caz întâlnit de-a lungul timpului, un asemenea animal fiind văzut și în urmă cu câțiva ani în Marea Britanie. Se întâmpla în 2017 când o cățea din rasa Labrador Retriever a născut patru pui, unul dintre aceștia având blana de culoare verde.

ADVERTISEMENT

La momentul respectiv se vorbea despre al treilea caz de acest gen în întreaga lume, în 2019 apărând un al patrulea în cadrul rasei Golden Retriever. Așadar, cățelul din Italia ar putea fi catalogat drept al cincilea animal cu blana verde.

ADVERTISEMENT
Tags: