News

Fisură în mișcarea suveranistă. Ilan Laufer declară oficial separarea de Alianța AUR și de George Simion

Polul Suveranist are primele fisuri. Ilan Laufer, președintele Partidului Forța identității Naționale, anunță separarea de George Simion și de Alianța AUR
01.03.2024 | 12:06
Fisura in miscarea suveranista Ilan Laufer declara oficial separarea de Alianta AUR si de George Simion
Potrivit lui Laufer, AUR încearcă să elimine partidele suveraniste din Alianță pentru a „distruge din fașă mișcarea naționalistă și suveranistă din România” / Foto: colaj, Hepta
ADVERTISEMENT

Ilan Laufer, președintele Partidului Forța Identității Naționale, a declarat oficial separarea de Alianța AUR și de George Simion. Partidul Forța Identității Naționale declară oficial separarea de George Simion și de Alianța AUR, a postat președintele partidului, Ilan Laufer, pe contul său de socializare.

„Polul Suveranist” are fisuri

„De când am intrat în Alianța AUR, președintele AUR exercită presiuni asupra membrilor partidelor din Alianță să se înscrie direct pe platforma AUR și să predea evidența membrilor, subminând astfel autonomia juridică și integritatea partidelor componente”, a scris Ilan Laufer. Potrivit lui Laufer, AUR încearcă să elimine partidele suveraniste din Alianță pentru a „distruge din fașă mișcarea naționalistă și suveranistă din România”.

ADVERTISEMENT

„Acest comportament denotă că Alianța AUR a fost concepută în principal pentru transferul ilegal de membrii ai partidelor componente către Partidul AUR, o încercare de eliminare a partidelor suveraniste din Alianță, cu scopul clar de a confisca și distruge din fașă mișcarea naționalistă și suveranistă din România. Protocolul a fost semnat de la bun început doar pentru scopuri mediatice, pentru a evita percepția publică conform căreia președintele AUR este o persoană izolată și nefrecventabilă în peisajul politic”, a scris Ilan Laufer.

În noiembrie anul trecut, AUR a lansat așa numitul „Pol Suveranist”, o alianță de partide mici naționaliste (Alianța Național Țărănistă, Partidul Republican, Forța Identității Naționale, Alianța Renașterea Națională etc) pentru a conferi o mai mare greutate și legitimitate AUR, în creștere în sondaje.

ADVERTISEMENT

„Blocaj și circ mediatic”

Mulți români și-au pus speranțele în acest proiect politic, spune Laufer, dar, în timp ce oamenii așteaptă soluții pentru problemele lor, George Simion vrea să distrugă mișcarea suveranistă având ca strategie blocajul și scandalul mediatic, denunță Ilan Laufer.

„Cu toate că mulți români de bună credință și-au pus speranța în acest proiect politic, președintele AUR, încercând să distrugă mișcarea suveranistă, insistă ca strategia sa principală să rămână axată pe blocaj, circ și scandal mediatic, cu toate că oamenii așteaptă soluții reale pentru problemele acute cu care se confruntă.

ADVERTISEMENT

Acest mod de operare al președintelui AUR nu va face altceva decât să izoleze Partidul AUR pe scena politică și va duce la plecarea altor partide din Alianță, dar și la pierderea oamenilor de bună credință din AUR, a căror încredere a fost trădată.

Disprețul și umilința, greu de exprimat în cuvinte, cu care George Simion își tratează cei mai apropiați colaboratori duce la distrugerea acestui proiect politic și va duce la distrugerea Partidului AUR”, a continuat președintele Partidului Forța Identității Naționale.

ADVERTISEMENT

„Nu-și respectă propria semnătură”

„Cu toate că Președintele AUR și-a pus semnătura pe ‘Protocolul de colaborare și funcționare a Alianței AUR’, acesta nu a avut de gând, de la bun început, să-și respecte propria semnătură, încălcând grav următoarele articole din acesta: Articolele 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 14, 15 și 16 care reglementează înființarea și funcționarea forurilor de conducere, adoptarea deciziilor, structura și ordinea pe liste a candidaților eligibili în alegeri, precum și algoritmul de alcătuire a listelor electorale.  Articolul 3, litera A, referitor la elaborarea programului politic și de guvernare comun; Articolul 3, litera B, referitor la participarea partidelor din Alianță pe liste comune și respectarea candidaților propuși de fiecare partid individual”, a mai scris Laufer.

„Realitatea este una crudă”

„Astfel, atât eu, cât și colegii mei din Partidul FIN, ne-am dedicat eforturile și munca în cadrul Alianței AUR în vederea contribuției la această construcție politică. Cu toate acestea, constatăm că realitatea descoperită este una crudă și contravine protocolului pe care l-am semnat, dar și principiilor democratice esențiale și valorilor naționaliste și suveraniste pentru care ne luptăm, motiv pentru care toți colegii din conducerea FIN am decis în unanimitate să ne retragem din Alianța AUR.”

„Partidul Forța Identității Naționale va continua să lupte pentru valorile democratice în care credem cu tărie, pentru suveranitatea și dezvoltarea României în interiorul Uniunii Europene și pentru securitatea României în cadrul NATO”, se mai arată în postare.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT