News

Fiul lui Ernesto Che Guevara a murit. Camilo Guevara March avea 60 de ani

Camilo Guevara March, fiul revoluționarului Ernesto Che Guevara, a murit. Bărbatul s-a stins din viață în timpul unei vizite la Caracas și avea 60 de ani. Care este cauza decesului?
30.08.2022 | 22:46
Fiul lui Ernesto Che Guevara a muritCamilo Guevara March avea 60 de ani
Din ce cauză a murit Camilo Guevara. Sursa foto: ABC News
ADVERTISEMENT

Fiul lui Ernesto Che Guevara a murit la începutul acestei săptămâni. Camilo Guevara March avea 60 de ani și se confrunta de mai multă vreme cu o boală.

Camilo Guevara March a murit. Boala care l-a răpus

Camilo Guevara March a plecat din această lume în timp ce se afla într-o vizită la Caracas, capitala Venezuelei, și suferea de embolie pulmonară, care i-a provocat un atac de cord, relatează ABC News.

ADVERTISEMENT

Anunțul morții a fost făcut pe Twitter de către președintele Cubei, Miguel Diaz-Canel. Acesta și-a exprimat regretul față de pierderea lui Camilo Guevara March.

”Cu profundă durere, ne luăm rămas bun de la Camilo, fiul lui Che şi promotorul ideilor sale în calitate de director al Centrului Che, care păstrează o parte din moştenirea extraordinară a tatălui său.

ADVERTISEMENT

O îmbrăţişare mamei, Aleida, văduvei sale, fiicelor şi întregii familii Guevara March”, a scris pe Twitter Miguel Diaz-Canel. 

Și ambasadorul Venezuelei în Cuba, Adan Chavez, fratele fostului președinte venezuelean Hugo Chavez, a transmis condoleanțe. Acesta a spus, tot pe rețelele de socializare, că îi va lipsi ”un extraordinar tovarăș și promotor al studiului și conservării moștenirii tatălui său”.

ADVERTISEMENT

Cine era Camilo Guevara March

Camilo Guevara March era al doilea copil din cei patru ai luptătorului de gherilă Ernesto Che Guevara, cu soția sa cubaneză Aleida March, la rândul ei combatantă.

Camilo Guevara March s-a născut în anul 1962 și a fost director al Centrului de Studii Che Guevara din Havana, instituție care avea legătură cu tatăl său, deoarece era dedicată perpetuării operei și gândirii lui ”Che”.

ADVERTISEMENT

Ernesto Che Guevara a avut și o fiică care a plecat la Ceruri. Hilda a murit în anul 1995 și provenea dintr-o căsătorie anterioară cu peruana Hilda Gadea.

Ernesto Che Guevara a rămas în istorie ca o figură emblematică de rebel comunist, revoluționar care s-a opus capitalismului american, pe care-l considera aducător de sărăcie și inechitate.

ADVERTISEMENT
Tags: