News

Fiul lui Sile Cămătaru a fost prins în Italia. Fugit de opt luni din România, el va fi extrădat pentru a ispăşi o condamnare

Fiul lui Sile Cămătaru a fost prins în Italia. Dat în urmărire internaţională, el are de ispăşit 3 ani şi 7 luni de închisoare în România
17.01.2023 | 18:43
Fiul lui Sile Camataru a fost prins in Italia Fugit de opt luni din Romania el va fi extradat pentru a ispasi o condamnare
Fiul lui Sile Cămătaru fugise în Italia
ADVERTISEMENT

Vasile Daniel Balint, fiul lui Sile Cămătaru, a fost prins marţi de polițiștii italieni, după ce a fugit din România și a fost dat în urmărire internațională.

Fiul lui Sile Cămătaru nu a respectat ordinul de restricţie

Poliţia Capitalei a confirmat într-un comunicat că un bărbat urmărit internaţional, după ce a fost condamnat la trei ani şi şapte luni de închisoare pentru infracţiuni la regimul rutier și nerespectarea măsurilor stabilite printr-un ordin provizoriu de protecție, a fost prins în Italia.

ADVERTISEMENT

Potrivit DGPMB, în urma schimbului de date şi informaţii cu autorităţile din Italia a fost depistat un bărbat, urmărit internaţional, căutat în baza unui mandat european de arestare.

“Pe numele acestuia, Judecătoria Sectorului 6 a emis la data de 6 iunie 2022 un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 3 ani şi 7 luni de închisoare, pentru infracţiuni la regimul rutier şi nerespectarea măsurilor stabilite prin ordinul de protecţie provizoriu”, se precizează în comunicat.

ADVERTISEMENT

Autorităţile italiene urmează să demareze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării părţii române.

Potrivit unor surse stirileprotv.ro ar fi vorba despre Vasile Daniel Balint, fiul lui Sile Cămătaru, condamnat între altele pentru încălcarea unui ordin de protecție emis din cauză că și-a terorizat iubita și a amenințat-o cu moartea.

ADVERTISEMENT

În timp ce se afla în perioada de supraveghere, după ce a fost condamnat cu suspendare fiindcă a condus fără permis, Vasile Daniel Balint a bătut un pieton pe trecerea de pietoni și a fugit de la locul faptei. El a fost arestat şi în baza unei plângeri a iubietei sale, Giorgiana I., care a obținut un ordin de protecție împotriva sa, dar fiul lui Sile Cămătaru l-a ignorat. Ulterior, victima a fost convinsă să renunțe la acuzații, bărbatul a fost plasat sub control judiciar, însă dosarul a mers mai departe, pentru încălcarea ordinului de protecție, iar Vasile Daniel Balint a fost condamnat la 3 ani şi 7 luni de închisoare.